Η ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ και το Τεράστιο Μπέρδεμα με τη Δημόσια Τηλεόραση

Η ΕΡΤ μετονομάστηκε σε ΝΕΡΙΤ, ύστερα από τις εντολές της τρόικας. Φυσικά, η Κυβέρνηση δεν συμφωνεί και προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι υπήρξε λεπτομερής σχεδιασμός πίσω από αυτή την απόφαση. Ωστόσο, μία τεράστια παράλειψη ίσως αποδεικνύει πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση σχεδιασμός και ώριμη σκέψη. Ποια παράλειψη; Μα το domain για τη ΝΕΡΙΤ συνέχιζε να είναι ελεύθερο, ακόμη και μετά την ανακοίνωση για αλλαγή ονομασίας.

Μπορεί ορισμένοι να προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το γεγονός. Όμως, είναι απορίας άξιο πώς θα λειτουργήσει τόσο εύρυθμα ο σταθμός, χωρίς το κατάλληλο domain. Είναι δυνατόν να λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ και η ιστοσελίδα με αυτό το όνομα να παραπέμπει σε κάτι τελείως άσχετο με την Εθνική Ραδιοτηλεόραση; Πρόκειται για φιάσκο, που αποδεικνύει περίτρανα την προχειρότητα του εγχειρήματος. Ο κ. Κεδίκογλου καλείται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξηγώντας γιατί δεν υπήρξε ο απαιτούμενος σχεδιασμός για το νέο όνομα.

Η Κυβέρνηση δια στόματος κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε το κοινό ότι η ΝΕΡΙΤ θα ήταν έτοιμη να βγει στον αέρα πολύ σύντομα, ακόμη και τον Ιούλιο. Τώρα έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίλημμα. Είναι καλύτερο να υποστηρίξει η Κυβέρνηση ότι δεν υπήρξε καμία οργάνωση και ότι δεν μπόρεσαν να σχεδιάσουν την αλλαγή ονομασίας με την απαιτούμενη σοβαρότητα; Ή μήπως είναι καλύτερο να παραδεχθούν ότι άγονται και φέρονται από τις εντολές της τρόικας; Και οι δύο εναλλακτικές φαντάζουν δυσάρεστες και ενέχουν πολιτικό κόστος.

Φυσικά, στο μυαλό όλων επικρατεί ως πιθανότερη η δεύτερη επιλογή. Οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία δύναμη να αντισταθούν στα τερτίπια της τρόικας, με αποτέλεσμα να υιοθετούν τις επιταγές της χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε, η προχειρότητα στις αποφάσεις, η έλλειψη λογικής και επιχειρημάτων σε σχέση με τις αποφάσεις.

Η δημόσια τηλεόραση αποτελεί εθνικό θησαυρό. Αν όμως η τρόικα επιθυμήσει τη διακοπή της, τι πρόκειται να συμβεί;

Write a Comment

Your email address will not be published.