Ένας μη προφανής προορισμός διακοπών που θα σας εκπλήξει αυτό το καλοκαίρι!

Nieoczywista wakacyjna destynacja, która zaskoczy Cię w te wakacje!

Nieoczywista wakacyjna destynacja, która zaskoczy Cię w te wakacje!

- διαφήμιση -

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε ότι όταν επιλέγετε ένα μέρος για να περάσετε τις διακοπές σας τους καλοκαιρινούς μήνες, η Κοπεγχάγη δεν είναι πιθανό να είναι η πρώτη σας επιλογή. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι και η πιο ζεστή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αξίζει να πάτε εκεί τουλάχιστον για ένα Σαββατοκύριακο για να δείτε τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης και να νιώσετε την ατμόσφαιρα, αυτού του ρομαντικού τόπου!

Στα ίχνη των Δανών μοναρχών

Μια καλή ιδέα για να περάσετε ένα από τα ρεπό σας είναι να πάτε μια μεγάλη βόλτα για να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα της πόλης. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι μια επίσκεψη στο Amalienborg. Αυτό είναι το όνομα της επίσημης έδρας των Δανών μοναρχών, καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή η σκανδιναβική χώρα έχει ακόμη και σήμερα πολιτικό σύστημα. Το κτίριο πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα Σοφία Αμέλια της Δανίας, τα χρόνια της οποίας στην εξουσία έπεσαν κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών του 17ου αιώνα. Αυτή ήταν ο κύριος κινητήριος μοχλός πίσω από τη δημιουργία αυτού του ανακτορικού συγκροτήματος. Αποτελείται από τέσσερα κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός μουσείου. Εκεί μπορείτε να δείτε εκθέματα που σχετίζονται με τη σημερινή κυβερνώσα δυναστεία στη Δανία. Σήμερα, οι Δανοί ηγεμόνες επισκέπτονται το Amelienborg κυρίως το χειμώνα. Τα δωμάτια του παλατιού, είναι επίσης ανοιχτά για το κοινό. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αν ποτέ βρεθείτε στην περιοχή του Amelienborg και η σημαία της Δανίας κυματίζει στο παλάτι, αυτό είναι σημάδι ότι η βασιλική οικογένεια είναι παρούσα.

Η Μικρή Γοργόνα στο κέντρο της πόλης – στη μνήμη του Κρίστιαν Άντερσεν

Για να κάνετε πιο πικάντικη την επίσκεψή σας στην πρωτεύουσα της Δανίας, ίσως θελήσετε επίσης να βγάλετε μερικές φωτογραφίες δίπλα στο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας. Το άγαλμα αναφέρεται, φυσικά, στον χαρακτήρα από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στις 23 Αυγούστου 1913. Είναι ενδιαφέρον ότι ο εμπνευστής και ιδρυτής της Μικρής Γοργόνας της Κοπεγχάγης ήταν ο γιος του Carl Jacobsen, ιδρυτή της μάρκας Carlsberg. Έκτοτε, ντόπιοι και τουρίστες μπορούν να θαυμάζουν τη φιγούρα από το παραμύθι που είναι γνωστό σε πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Όπως βλέπετε, δεν είναι μόνο η πολωνική πρωτεύουσα που μπορεί να καυχηθεί για ένα άγαλμα γοργόνας, αν και υπάρχει μια διαφορετική ιστορία πίσω από τη δημιουργία και των δύο γλυπτών.

Lunapark στο κέντρο της πόλης

Αν βρίσκεστε στην Κοπεγχάγη και θέλετε να διασκεδάσετε με όλη την οικογένεια, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στους κήπους Tivoli. Μεταξύ άλλων, αυτό είναι το όνομα ενός από τα παλαιότερα λούνα παρκ στον κόσμο. Ιδρύθηκε ήδη από το 1843. Η κύρια ατραξιόν και το επίκεντρο του πάρκου στους Κήπους Tivoli, είναι αναμφίβολα τα τέσσερα εν λειτουργία τρενάκια του λούνα παρκ. Αν λοιπόν δεν φοβάστε την ταχύτητα και τα κύματα αδρεναλίνης, μια βόλτα σε ένα τέτοιο τρενάκι μπορεί να είναι μια μεγάλη και αξέχαστη περιπέτεια.

Καθώς η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα μιας από τις σκανδιναβικές χώρες, θα πρέπει να υπολογίζετε ότι τα εισιτήρια εισόδου ή τα τοπικά τρόφιμα μπορεί να είναι αρκετά υψηλά. Ομοίως, η συναλλαγματική ισοτιμία για την τοπική δανική κορώνα μπορεί επίσης να είναι υψηλή. Επομένως, αξίζει να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα και να αγοράσετε συνάλλαγμα ενώ βρίσκεστε ακόμη στην Πολωνία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή ενός διαδικτυακού ανταλλακτηρίου συναλλάγματος. Η ηλεκτρονική ανταλλαγή συναλλάγματος δεν διαφέρει πολύ από άλλες αγορές αυτού του είδους, τις οποίες κάνουμε σε δεκάδες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το σωστό ποσό και να πληρώσετε για την ανταλλαγή με τραπεζικό έμβασμα. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισάγετε τα στοιχεία σας για να είναι δυνατή η αποστολή. Εδώ, αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται καν να εισάγετε τη δική σας διεύθυνση. Αντ’ αυτού, απλώς επιλέγουμε ένα σημείο παραλαβής. Αυτό θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, το πλησιέστερο κατάστημα Żabka.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.