Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι kcal – πόσες θερμίδες έχει μια κουταλιά της σούπας λάδι; Ελέγχουμε!

Łyżka oleju kcal - czyli ile kalorii ma łyżka oleju? Sprawdzamy!

Łyżka oleju kcal - czyli ile kalorii ma łyżka oleju? Sprawdzamy!

- διαφήμιση -

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες προσφέρετε στον οργανισμό σας προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι σε μια σαλάτα ή τηγανίζοντας φαγητό με αυτό; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει!

Διαφορετικοί τύποι λαδιού και θερμίδες

Όλα τα έλαια είναι λίπη και επομένως πηγή υψηλής θερμιδικής αξίας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα έλαια ίδια από άποψη θερμίδων. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

  • Λάδι κανόλα: Μία κουταλιά της σούπας (10 g) παρέχει περίπου 88 kcal.
  • Ηλιέλαιο: Μια κουταλιά της σούπας από αυτό το λάδι (11 g) περιέχει περίπου 97 kcal.
  • Λινέλαιο: Η ενεργειακή αξία μιας κουταλιάς της σούπας (10 g) είναι μεταξύ 83 και 90 kcal.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη θερμιδική αξία των ελαίων;

Η γνώση της θερμιδικής αξίας των ελαίων μας επιτρέπει να κάνουμε συνειδητές επιλογές στην κουζίνα. Για όσους προσέχουν το βάρος τους, μια διαφορά μερικών δεκάδων θερμίδων μπορεί να είναι σημαντική, ειδικά αν χρησιμοποιούμε το λάδι καθημερινά. Επίσης, τα διάφορα έλαια έχουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία, οπότε αξίζει να τα γνωρίζουμε και να τα χρησιμοποιούμε συνειδητά.

Πώς καίτε θερμίδες από μια κουταλιά της σούπας λάδι;

Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες που παρέχει μια κουταλιά λάδι, παραθέτουμε μερικά παραδείγματα:

  • Για να κάψετε θερμίδες από μια κουταλιά κραμβέλαιο, πρέπει να κάνετε ποδήλατο για περίπου 9 λεπτά.
  • Για το ηλιέλαιο, πρέπει να κάνετε κύκλους για περίπου 7 λεπτά.

Περίληψη

Τα έλαια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας, παρέχοντας στον οργανισμό απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ωστόσο, αξίζει να έχουμε κατά νου τη θερμιδική τους αξία και να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο. Όταν επιλέγετε ένα λάδι για καθημερινή χρήση, αξίζει να δίνετε προσοχή όχι μόνο στη θερμιδική του αξία, αλλά και στις ιδιότητες για την υγεία του.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.