Αγγούρι kcal – τουρσί, πράσινο, κονσερβοποιημένο, αλεσμένο, ψιλοαλατισμένο, φρέσκο

Dlaczego Dieta Śródziemnomorska jest dla ciebie dobra?
Γιατί η Μεσογειακή Διατροφή σας κάνει καλό;
30 ઓગસ્ટ 2023
Jak zadbać o ogród w lipcu?
Πώς φροντίζετε τον κήπο σας τον Ιούλιο;
30 ઓગસ્ટ 2023
Εμφάνιση όλων

Αγγούρι kcal – τουρσί, πράσινο, κονσερβοποιημένο, αλεσμένο, ψιλοαλατισμένο, φρέσκο

Ogórek kcal - kiszony, zielony, konserwowy, gruntowy, małosolny, świeży

Ogórek kcal - kiszony, zielony, konserwowy, gruntowy, małosolny, świeży

- Reklama -

Πολλοί από εμάς λατρεύουμε να μασουλάμε αγγούρια σε διάφορες μορφές – από φρέσκα μέχρι τουρσί. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες μας παρέχουν αυτές οι πράσινες λιχουδιές; Ακολουθεί ένας οδηγός για την περιεκτικότητα σε θερμίδες των διαφόρων τύπων αγγουριών.

Θερμίδες αγγουριού τουρσί

Τα αγγούρια τουρσί είναι ένας πραγματικός θησαυρός υγείας. Χάρη στη διαδικασία ζύμωσης, είναι πλούσια σε προβιοτικά, τα οποία προάγουν την υγεία του εντέρου. Επιπλέον, είναι χαμηλά σε θερμίδες. Υπάρχουν περίπου 12 kcal σε 100 γραμμάρια αγγουριών τουρσί. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι αποτελούν επίσης πηγή αλατιού, οπότε όσοι ανησυχούν για τα χαμηλά επίπεδα νατρίου στη διατροφή τους θα πρέπει να τα καταναλώνουν με μέτρο.

Θερμίδες πράσινου αγγουριού

Τα πράσινα αγγούρια ή φρέσκα αγγούρια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, ενώ παράλληλα είναι χαμηλά σε θερμίδες. Σε 100 γραμμάρια αυτών των αγγουριών περιέχονται μόνο 15 kcal. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Κ, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και τη σωστή πήξη του αίματος.

Θερμίδες κονσερβοποιημένου αγγουριού

Τα κονσερβοποιημένα αγγούρια, αν και νόστιμα, είναι συνήθως πιο θερμιδογόνα από τα αντίστοιχα φρέσκα. Σε 100 γραμμάρια κονσερβοποιημένων αγγουριών μπορεί να περιέχονται 20 έως 30 kcal, ανάλογα με τα πρόσθετα και τη μέθοδο συντήρησης. Συχνά περιέχουν επίσης περισσότερο νάτριο, οπότε αξίζει να διαβάζετε τις ετικέτες πριν την αγορά.

Θερμίδες αλεσμένου αγγουριού

Τα αλεσμένα αγγούρια είναι εκείνα που αναπτύσσονται απευθείας στο έδαφος και όχι σε κληματαριές. Έχουν ελαφρώς περισσότερες θερμίδες από τα αγγούρια θερμοκηπίου, αλλά η διαφορά είναι μικρή. Υπάρχουν περίπου 18 kcal σε 100 γραμμάρια αλεσμένων αγγουριών.

Θερμίδες μικρού αλατισμένου αγγουριού

Τα μικρά αλατισμένα αγγούρια, όπως και τα αγγούρια τουρσί, υποβάλλονται σε ζύμωση, αλλά η διαδικασία διαρκεί λιγότερο χρόνο. Ως αποτέλεσμα, διατηρούν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Υπάρχουν περίπου 14 kcal σε 100 γραμμάρια μικρών αλατισμένων αγγουριών. Είναι επίσης λιγότερο αλμυρά από τα αγγούρια τουρσί.

Θερμίδες φρέσκου αγγουριού

Τα φρέσκα αγγούρια, ανεξαρτήτως ποικιλίας, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα. Είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε νερό και παρέχουν στον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Στα 100 γραμμάρια φρέσκων αγγουριών περιέχονται κατά μέσο όρο 16 kcal.

Περίληψη

Τα αγγούρια στις διάφορες μορφές τους δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και υγιεινά και χαμηλά σε θερμίδες. Είτε επιλέξετε αγγούρια τουρσί, μικρής περιεκτικότητας σε αλάτι ή φρέσκα αγγούρια, να είστε σίγουροι ότι παρέχετε στον οργανισμό σας μεγάλη θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες!

- Reklama -

Comments are closed.