Βάφλα kcal – ή πόσες θερμίδες μια ξηρή, βάφλα με σαντιγί και φρούτα

Coke μηδέν θερμίδες ή πόσο Coca-Cola έχει kcal – ελέγχουμε!
29 ઓગસ્ટ 2023
Κρουασάν kcal – π.χ. πόσες θερμίδες έχει ένα κρουασάν πασχαλίτσα σε σχέση με ένα κρουασάν Lidl
29 ઓગસ્ટ 2023
Εμφάνιση όλων

Βάφλα kcal – ή πόσες θερμίδες μια ξηρή, βάφλα με σαντιγί και φρούτα

- Reklama -

Οι τραγανές, χρυσαφένιες βάφλες είναι το αγαπημένο πρωινό πολλών από εμάς. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες περιέχουν; Ελέγχουμε το θερμιδικό περιεχόμενο των διαφορετικών εκδοχών αυτής της νόστιμης λιχουδιάς!

 1. Ξηρή βάφλα – η βασική εκδοχή:
  • Ανάλογα με τα συστατικά και τη μέθοδο παρασκευής, μια μεσαίου μεγέθους ξηρή βάφλα (περίπου 100 γραμμάρια) μπορεί να περιέχει 200 έως 250 kcal.
 2. Βάφλα με σαντιγί – μια κρεμώδης προσθήκη:
  • Η ίδια η βάφλα: 200-250 kcal (όπως παραπάνω).
  • Σαντιγί: Μια μερίδα (περίπου 30 γραμμάρια) σαντιγί μπορεί να προσφέρει επιπλέον 90-100 kcal.
  • Σύνολο: 1,5 λίτρο: 290-350 kcal για μια βάφλα με σαντιγί.
 3. Βάφλα με φρούτα – φυσική γλυκύτητα:
  • Βάφλα μόνη της: 200-250 kcal.
  • Φρούτα: Το θερμιδικό περιεχόμενο των φρούτων μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το είδος. Για παράδειγμα, τα φρούτα είναι πολύ διαφορετικά ανάλογα με το είδος του φρούτου:
   • 100 γραμμάρια φράουλες: 30 kcal.
   • 100 γραμμάρια μπανάνες: 90 kcal.
   • 100 γραμμάρια μούρων: 100 γραμμάρια μούρων: 100 γραμμάρια μούρων: 100 γραμμάρια μούρων: 100 γραμμάρια μούρων: 100 γραμμάρια μούρων: 100 γραμμάρια μούρων: 100 γραμμάρια μούρων: 40 kcal.
  • Αν υποθέσουμε ότι προσθέτετε ένα μείγμα φρούτων συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων, η μέση περιεκτικότητα των φρούτων σε θερμίδες είναι 50-60 kcal.
  • Συνολικά: 250-310 kcal για μια βάφλα με φρούτα.

Σημειώστε ότι οι τιμές που δίνονται είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα ακριβή συστατικά, τη μέθοδο παρασκευής και το μέγεθος της μερίδας. Αν θέλετε πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα σε θερμίδες συγκεκριμένων προϊόντων, σας συνιστώ να συμβουλεύεστε τις ετικέτες των προϊόντων ή τις βάσεις δεδομένων διατροφής.

Προσοχή στα πρόσθετα!

Αν και οι βάφλες από μόνες τους μπορεί να έχουν σχετικά λίγες θερμίδες, τα πρόσθετα, όπως τα σιρόπια, η σοκολάτα ή η καραμέλα, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων και να έχετε επίγνωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνετε. Όλα εξαρτώνται από τη συνταγή της βάφλας που θα επιλέξετε.

Περίληψη

Οι βάφλες είναι μια νόστιμη λιχουδιά που μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές σας προτιμήσεις. Αν και είναι σχετικά χαμηλές σε θερμίδες στη βασική τους εκδοχή, τα πρόσθετα μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνετε και να κάνετε συνειδητές διατροφικές επιλογές.

- Reklama -

Comments are closed.