Γιατί να χρησιμοποιήσετε χρηματοοικονομικό σύμβουλο για ένα ενυπόθηκο δάνειο;

Dlaczego warto skorzystać z usług doradcy finansowego przy kredycie hipotecznym?

Dlaczego warto skorzystać z usług doradcy finansowego przy kredycie hipotecznym?

- διαφήμιση -

Στην εποχή των χαμηλών επιτοκίων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να αγοράσουν το δικό τους ακίνητο, χάρη στα φθηνά στεγαστικά δάνεια που προσφέρουν οι τράπεζες. Ωστόσο, για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ δάνεια, πόσο μάλλον υποθήκες, το να αποφασίσουν ποιο είναι το καλύτερο μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο. Γι’ αυτό συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού, όπως ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Τι κάνει ένας πιστωτικός σύμβουλος;

Ο πιστωτικός σύμβουλος είναι ένας ειδικός ο οποίος ενεργεί και ως πιστωτικός διαμεσολαβητής. Τέτοιες υπηρεσίες έχουν σήμερα πολύ μεγάλη ζήτηση, οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην εξεύρεση ενός τέτοιου συμβούλου. Για όσους αναζητούν δάνειο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι ένας σύμβουλος πιστοληπτικής ικανότητας προσφέρει προϊόντα όπως στεγαστικά δάνεια και δάνεια σε μετρητά, αλλά και άλλες ειδικές προσφορές.

Ένας ενυπόθηκος σύμβουλος έχει συχνά καλύτερες προσφορές και μπορείτε να λάβετε πολύ καλύτερη βοήθεια από αυτόν από ό,τι αν πηγαίνατε απευθείας σε ένα υποκατάστημα τράπεζας. Το κύριο καθήκον του συμβούλου, όπως λέει και το όνομά του, είναι να συμβουλεύει τους καταναλωτές που σκοπεύουν να επωφεληθούν από τα διάφορα προϊόντα των τραπεζών. Συνεπώς, δεν πρόκειται για ένα άτομο που ενδιαφέρεται μόνο για την πώληση, αλλά πρέπει πρωτίστως να συμβουλεύει τον πελάτη. Αν και κυρίως σε έναν τέτοιο σύμβουλο θα βρείτε δανειακά προϊόντα από διάφορες τράπεζες, θα υπάρχουν επίσης δάνεια, για άτομα που, για παράδειγμα, για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τραπεζικά δάνεια.

Γιατί πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν χρηματοοικονομικό εμπειρογνώμονα;

Η χρήση ενός επαγγελματία και η δυνατότητα να λάβετε συμβουλές από ένα άτομο που διαθέτει όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις, αλλά και πολυετή εμπειρία, θα πρέπει να είναι ήδη ο κύριος λόγος για τον οποίο κάποιος θα χρησιμοποιήσει έναν χρηματοοικονομικό εμπειρογνώμονα. Ωστόσο, ένας τέτοιος πιστωτικός διαμεσολαβητής έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων είναι

  • Ευρεία γκάμα προϊόντων – ένας πραγματικός πιστωτικός εμπειρογνώμονας δεν έχει στην προσφορά του λίγα, αλλά ακόμη και περισσότερα από δώδεκα πιστωτικά προϊόντα, από τα οποία θα επιλεγούν τα πιο ευνοϊκά για τους πελάτες. Κάθε καταναλωτής μπορεί να έχει διαφορετικές απαιτήσεις για ένα δάνειο. Κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το κόστος, άλλοι πάλι καθοδηγούνται από την πιθανή περίοδο αποπληρωμής, την περίοδο χάριτος, τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, τη δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής κ.λπ. Καθένας από αυτούς τους όρους και τις απαιτήσεις λαμβάνεται υπόψη κατά την ανάλυση της κατάστασης του πελάτη και ο σύμβουλος παρουσιάζει στη συνέχεια ορισμένες από τις καλύτερες προσφορές, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να επιλεγούν.
  • Καμία αμοιβή – αυτό είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για πολλούς ανθρώπους που σκέφτονται να λάβουν δάνειο, δηλαδή η απουσία οποιασδήποτε αμοιβής, εκ μέρους του μεσίτη πιστώσεων. Η ίδια η δέσμευση συνεπάγεται συχνά ήδη σημαντικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει τόκους με την πάροδο του χρόνου, αλλά και αρχικές και διοικητικές αμοιβές, ή το κόστος πρόσθετης ασφάλισης και διαφόρων βοηθητικών προϊόντων. Όλα αυτά μπορεί να επιβαρύνουν σημαντικά το πορτοφόλι του πελάτη. Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται να πληρώσει επιπλέον στον διαμεσολαβητή θα είναι σίγουρα ανακουφιστικό. Τότε από πού βρίσκει ο εμπειρογνώμονας τα χρήματα για να λειτουργήσει; Όλα βασίζονται στον διακανονισμό με την τράπεζα, ο οποίος δεν είναι πλέον σημαντικός για τον ίδιο τον πελάτη.
  • Αποτελεσματική και ακριβής εξυπηρέτηση – η οικονομική εκπαίδευση σε πολλούς ανθρώπους δεν βρίσκεται σε πολύ υπερβολικό επίπεδο. Το πρόβλημα αρχίζει όταν πρέπει να ληφθεί μια τόσο σημαντική απόφαση όπως η λήψη υποθήκης. Ένας σύμβουλος υποθηκών είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει. Το καθήκον του δεν είναι μόνο να επιλέγει προϊόντα, αλλά και να εξηγεί όλες τις έννοιες και τις διατυπώσεις που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο δάνειο. Ο πελάτης μπορεί στη συνέχεια να κάνει με αυτοπεποίθηση τις ερωτήσεις του και να είναι σίγουρος ότι θα λάβει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Πού μπορώ να βρω έναν καλό χρηματοοικονομικό σύμβουλο στη Βαρσοβία;

Εμπειρογνώμονες σε θέματα πίστωσης μπορεί να βρει κανείς σε κάθε μεγάλη πόλη, δηλαδή στην πρωτεύουσα Βαρσοβία, καθώς και στο Πόζναν, στο Μπίντγκοζ, στο Βρότσλαβ και σε άλλες πολωνικές πόλεις. Ωστόσο, οι σύμβουλοι δεν έχουν ξεχάσει επίσης να κινηθούν με την εποχή, οπότε μπορείτε με ασφάλεια να περιμένετε ότι η υπηρεσία θα παρέχεται και μέσω διαδικτύου.

Ωστόσο, προτού χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ενός τέτοιου συμβούλου, είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τις κριτικές που δημοσιεύουν γι’ αυτόν οι πελάτες στο Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα γνωρίσετε τα μειονεκτήματα ενός συγκεκριμένου συμβούλου, αλλά μπορείτε επίσης να ακούσετε πολλά συν και απόψεις που θα κατευθύνουν τον πελάτη ως προς το γιατί ένας συγκεκριμένος σύμβουλος είναι κατάλληλος.

Αξίζει καθόλου να αγοράσετε ένα ακίνητο;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που ο καθένας πρέπει να απαντήσει ξεχωριστά. Η οικονομική κατάσταση κάθε ατόμου είναι διαφορετική. Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς αν έχει επαρκείς αποταμιεύσεις για να πληρώσει την εισφορά κεφαλαίου και αν οι αποδοχές του είναι αρκετά υψηλές ώστε να καλύψουν τόσο τα τρέχοντα έξοδα όσο και, σε επόμενο στάδιο, να εκτιμήσει πόσο η δόση κεφαλαίου και τόκων του δανείου θα τον κάνει να χάσει την πιστοληπτική του ικανότητα. Δεν πρέπει ποτέ να επιβαρύνετε τον προϋπολογισμό σας στο 100% των δυνατοτήτων του, καθώς αυτό μπορεί να έχει πραγματικά σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση πιθανών αλλαγών στη δόση.

Αξίζει να αγοράσετε ένα ακίνητο;
Αξίζει καθόλου να αγοράσετε ένα ακίνητο;

Ωστόσο, η οικονομική σας κατάσταση δεν είναι το παν. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει επίσης να αξιολογήσετε την επαγγελματική σας κατάσταση, καθώς και την οικογενειακή σας κατάσταση και τη γειτονιά στην οποία ζείτε ή σκοπεύετε να αγοράσετε διαμέρισμα. Ένα ενυπόθηκο δάνειο είναι μια δέσμευση συχνά για 20, 25 ή ακόμη και 35 χρόνια. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας αν θα είστε σίγουρα σε ένα επάγγελμα για τόσα χρόνια που δεν θα αναγκάσει κανέναν να μετακινηθεί. Μια άλλη σκέψη είναι ότι αν κάποιος έχει ήδη οικογένεια, θα πρέπει να συνεννοηθεί μαζί τους για το αν είναι σίγουροι ότι θέλουν να μετακομίσουν και αν αυτό το μέρος θα είναι κατάλληλο γι’ αυτούς από διάφορες απόψεις.

Εάν, κατά τη διάρκεια της σκέψης και της διαβούλευσης, κάποιος καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αγοράσει ακόμη ένα ακίνητο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει να σκέφτεται για ένα στεγαστικό δάνειο. Είναι μια πολύ καλή κατάσταση απλώς να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την ανάληψη μιας τέτοιας δέσμευσης. Πάνω απ’ όλα, αξίζει να αναπτύξει ορισμένες συνήθειες, δηλαδή ακόμη και να αποταμιεύει το ποσό με το οποίο ενδεχομένως θα καλύψει τη δόση του δανείου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εκτιμήσετε σε ποιο βαθμό η δόση επηρεάζει πραγματικά την οικονομική και ψυχολογική σας άνεση. Αυτή είναι επίσης η περίοδος κατά την οποία μπορείτε να αλλάξετε εργασία ελεύθερα, χωρίς να γνωρίζετε ότι εξακολουθείτε να έχετε να αποπληρώσετε ένα σημαντικό δάνειο και δεν μπορείτε να διακινδυνεύσετε να χάσετε την τακτική σας πηγή εισοδήματος. Συνεπώς, μπορείτε να αυξήσετε την πιστοληπτική σας ικανότητα.

Εν κατακλείδι, αξίζει πραγματικά να επωφεληθείτε από τη βοήθεια των ειδικών που βρίσκεται πραγματικά στα χέρια σας. Ένα ενυπόθηκο δάνειο είναι μια τεράστια δέσμευση για όλη σας τη ζωή. Η λήψη λανθασμένης απόφασης κατά την επιλογή της και την αγορά κατοικίας μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια ψυχική και οικονομική επιβάρυνση. Από την άλλη πλευρά, το μόνο κόστος της χρήσης ενός συμβούλου είναι ο χρόνος που δαπανάται για να μιλήσετε με έναν εμπειρογνώμονα, κάτι που ο καθένας μπορεί πιθανώς να αντέξει οικονομικά. Έτσι, αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει ένα ακίνητο στο εγγύς μέλλον, ξέρει τώρα ακριβώς σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί προκειμένου να καταλήξει με καλή πίστωση και τους τέλειους όρους για τον εαυτό του.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.