- διαφήμιση -

’Αντι’ σημαίνει 'αντίθετο’ στα ελληνικά και από εκεί προέρχεται η αγγλική λέξη. Η Αντίπαρος βρίσκεται μόλις 1 ναυτικό μίλι δυτικά ή απέναντι από το νησί της Πάρου.

Έχει έκταση 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 1.200 κατοίκους. Υπάρχει μια κύρια πόλη που ονομάζεται πόλη της Αντιπάρου. Τα κύρια αξιοθέατα του νησιού είναι το διάσημο σπήλαιο και οι εξαιρετικές παραλίες του, ενώ η αλιεία, ο τουρισμός και η γεωργία είναι οι κύριες βιομηχανίες του νησιού. Είναι επίσης το σπίτι πολλών διασημοτήτων, όπως ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, οι οποίοι ζουν εκεί κάθε καλοκαίρι.

Πώς να κάνετε ένα ταξίδι στην Αντίπαρο

Πρόκειται για μια από τις πιο χαλαρωτικές ημερήσιες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε από την Πάρο, καθώς μπορείτε να πάρετε το δικό σας αυτοκίνητο με το οχηματαγωγό πλοίο από την Πούντα (ή αλλιώς Πούντα), το οποίο διαρκεί μόλις επτά λεπτά, και να εξερευνήσετε με τον δικό σας ρυθμό, επιστρέφοντας στην Πάρο όταν είστε έτοιμοι.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ουρές, για το πού θα καθίσετε στο πλοίο, για μεταφορές από το ξενοδοχείο, για ταξί ή οτιδήποτε άλλο!

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε μια ημερήσια εκδρομή στην Αντίπαρο

Η κύρια πόλη του νησιού, η πόλη της Αντιπάρου, είναι επίσης λιμάνι και είναι στην πραγματικότητα αρκετά ωραία – μπορείτε εύκολα να περάσετε μια μέρα εκεί. Κατά τα άλλα, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ακατοίκητο και μη προσβάσιμο οδικώς, αλλά υπάρχουν μερικά ιδιαίτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, όπως

  • Η πόλη της Αντιπάρου
  • Ψώνια και τέχνη
  • Κάστρο της Αντιπάρου (Κάστρο)
  • Σπήλαιο της Αντιπάρου (σημείο υπογραφής του Λόρδου Μπάιρον)
  • Υπέροχες παραλίες
  • Καφετέριες, μπαρ και ταβέρνες – ειδικά το ηλιοβασίλεμα στο Σιφνέικο
  • Εκδρομές με πλοίο στο νησί Δεσποτικό και στο αρχαίο ιερό.
Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.