Ελεύθερα κρεμασμένα ρολά κατευθείαν από το παράθυρο στον τοίχο – συναντήστε μια από τις τάσεις

Rolety wolnowiszące prosto z okna na ścianę – poznaj jeden z trendów

Rolety wolnowiszące prosto z okna na ścianę – poznaj jeden z trendów

- διαφήμιση -

Συνδέουμε τα καλύμματα παραθύρων, συμπεριλαμβανομένων των ρολών, σύμφωνα με το όνομά τους και τον αρχικό σκοπό τους, με το στοιχείο που τοποθετούμε στο παράθυρο. Προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, ρύθμιση του φωτός, συσκότιση του χώρου – αυτές είναι φυσικά οι πρωταρχικές τους λειτουργίες. Ωστόσο, τα ελεύθερα κρεμαστά ρολά είναι επίσης πολύ πιθανό να πηγαίνουν κατευθείαν από το παράθυρο στον… τοίχο. Σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις και τις ανάγκες των χρηστών, ταιριάζουν απόλυτα και για άλλους ρόλους εκτός από αυτούς τους βασικούς. Μιλάμε περισσότερο για τις πρόσθετες λειτουργίες των ελεύθερα κρεμασμένων ρολών με έναν εμπειρογνώμονα της μάρκας Anwis.

Ρολά ελεύθερης ανάρτησης – τι πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτά

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή και αξιόπιστη μορφή προστασίας από την ανεπιθύμητη υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία. Λειτουργούν καλά σε κάθε χώρο, καθώς μπορούμε να τα προσαρμόσουμε σε παράθυρα διαφόρων τύπων και μεγεθών – συμπεριλαμβανομένων των πραγματικά μεγάλων, σε όλα τα μοντέρνα στυλ εσωτερικής διακόσμησης, ανάλογα με τον σκοπό και τη λειτουργικότητα του χώρου. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα ατομικής ρύθμισης του ύψους του ρολού με χειροκίνητο ή ηλεκτρικό έλεγχο. Τομέγιστο μέγεθος ενός ρολού μπορεί να φτάσει τα 20 m2. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο κατά την επίπλωση κατοικιών, αλλά και ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για όσους επιπλώνουν χώρους γραφείων, εκπαίδευσης ή διαλέξεων. Σε αυτούς τους χώρους, η απόκρυψη μεγάλων υαλοπινάκων είναι συνήθως μια μεγάλη πρόκληση. Τα εσωτερικά ελεύθερα κρεμαστά ρολά προσφέρουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής προστασίας από το φως, η οποία είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη χρήση του χώρου „, λέει η ειδικός της μάρκας Anwis, Agnieszka Gołębiewska. Επιπλέον, αποτελούν μια πολύ οικονομική, ευέλικτη λύση που προσφέρει πολλές δυνατότητες. Τόσες πολλές, μάλιστα, που πρόσφατα τα ελεύθερα κρεμαστά ρολά άρχισαν να επιτελούν πολύ περισσότερες λειτουργίες από αυτές για τις οποίες δημιουργήθηκαν αρχικά.

Αντί για πόρτες ντουλάπας

Εσοχές – η επικράτεια των παλαιών κτιρίων, που συναντώνται ιδιαίτερα σε πολυκατοικίες, όπου η ανάγκη βέλτιστης ενσωμάτωσης καμινάδων και υδραυλικών ανόδων χωρίς περιορισμό του χώρου διαβίωσης δημιούργησε μεγάλο αριθμό τέτοιων γωνιών και σχισμών. Οι εσοχές χρησιμοποιούνται ευκολότερα ως αποθηκευτικοί χώροι. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η τοποθέτηση μιας ντουλάπας σε αυτά, με πλήρη εξαρτήματα και πόρτες, δεν είναι μικρό κόστος – τέτοιες ντουλάπες πρέπει συνήθως να κατασκευάζονται κατά μέτρο. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι οι πόρτες της ντουλάπας σε μικρά διαμερίσματα δεν είναι λειτουργικές – δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τις ξεδιπλώσετε ελεύθερα, έρχονται σε επαφή με άλλες πόρτες, γεμίζουν οπτικά και περιορίζουν το χώρο. Εδώ είναι που τα ελεύθερα κρεμαστά ρολά έρχονται να σώσουν την κατάσταση. Σας προτείνουμε μια λύση στην οποία τοποθετούνται μόνο ράφια στο εσωτερικό της κόγχης και το σύνολο καλύπτεται με το προαναφερθέν ρολό – προσαρμοσμένο στο μέγεθος και την εμφάνιση του δωματίου. Η μεγάλη ποικιλία υφασμάτων που προσφέρει η Anwis θα επιτρέψει την ιδανική επίπλωση του εσωτερικού χώρου των ονείρων. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μονόχρωμα ή πολύχρωμα, μονόχρωμα ή μοτίβα υφάσματα. Ένα συνηθισμένο έπιπλο σίγουρα δεν θα μας εξασφαλίσει τέτοιες δυνατότητες διαρρύθμισης όπως αυτές που προσφέρει η κάλυψη του αποθηκευτικού χώρου με ρολά „, υποστηρίζει η Agnieszka Gołębiewska. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε – αυτή η λύση είναι επίσης πολύ πιο οικονομική και η καλύτερη, αν πρέπει να επιπλώσουμε ένα διαμέρισμα με μικρό χώρο ή με μη τυπική διάταξη δωματίων και τοίχων.

Καλύπτουμε - αποκαλύπτουμε
Κάλυψη – αποκάλυψη

Κάλυψη – αποκάλυψη

Η αποθήκευση στο χώρο του καθιστικού είναι πάντα ένα καυτό θέμα. Κάποιοι θα πουν ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει πάντα πολύ λίγος χώρος για να αποθηκεύσουμε πράγματα. Άλλοι λένε ότι δεν τους αρέσει να βλέπουν τα πράγματα σε κοινή θέα, οπότε επενδύουν σε εντοιχισμένα δωμάτια και ντουλάπες. Ένα τρίτο προτιμά να έχει τα πράγματα στα χέρια του, οπότε έχει μια προτίμηση στα ράφια και τις βιβλιοθήκες. Ιδανικά, θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Σας ενθαρρύνουμε πάντα να ακολουθείτε μια αντισυμβατική προσέγγιση στο θέμα της επίπλωσης ενός χώρου. Συχνά, τα προϊόντα μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλές άλλες λειτουργίες πέραν του αρχικού τους σκοπού. Λένε ότι η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης… Αποδεικνύεται ότι η ανάγκη να βρεθεί μια λύση που σας επιτρέπει να καλύπτετε αποθηκευτικό χώρο και ταυτόχρονα να τον έχετε στα χέρια σας γέννησε μια άλλη εφαρμογή για τα ελεύθερα κρεμαστά ρολά , λέει ο ειδικός της Anwis. Η κάλυψη των ραφιών με τη βοήθεια ενός ρολού είναι η τέλεια λύση αν πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε πράγματα σε καθημερινή βάση, αλλά θέλουμε να τα καλύψουμε όταν ξέρουμε ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε ή όταν έρχονται επισκέπτες. Εξάλλου, συχνά δεν έχουμε αρκετό χώρο για να εγκαταστήσουμε μια ντουλάπα ή δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο πρόσθετο κόστος. Αποδεικνύεται ότι η οικονομική πτυχή είναι και πάλι με το μέρος των ελεύθερα κρεμασμένων ρολών.

Ένας μικρός κινηματογράφος στο σπίτι

Μια περίπτωση όπου κυριολεκτικά το ρολό ταξιδεύει από το παράθυρο στον τοίχο, δηλαδή η δημιουργία μιας οθόνης προβολής. Δεν θέλουμε πάντα να έχουμε τηλεόραση στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας απομακρύνονται από την αγορά αυτού του εξοπλισμού και προτιμούν να επενδύσουν απλώς σε προβολείς για να έχουν μια πολύ πιο άνετη εμπειρία θέασης και να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το να έχουμε τη δική μας οθόνη στο σπίτι με τη μορφή ενός λευκού ελεύθερα κρεμασμένου ρολού μας δίνει χώρο – δεν χρειάζεται να βάλουμε ένα επιπλέον έπιπλο κάτω από την τηλεόραση. Μπορούμε επίσης να νιώσουμε λίγο σαν να βρισκόμαστε σε κινηματογράφο, δίνοντας στο διαμέρισμα έναν νέο ρόλο, τόσο σημαντικό σε στιγμές χαλάρωσης. Τα ελεύθερα κρεμαστά ρολά εγγυώνται πολύ απλή εγκατάσταση, την οποία μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε κυριολεκτικά μόνο μερικά κομμάτια υλικού, βίδες και έναν τοίχο. Ποιος είναι ένας επιπλέον λόγος για να επιλέξετε ελεύθερα κρεμασμένα ρολά αντί για επαγγελματική οθόνη; Η τιμή, φυσικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι χαμηλότερη όταν χρησιμοποιείτε ρολά, ενώ η ποιότητα και η άνεση παρακολούθησης των αγαπημένων σας ταινιών και τηλεοπτικών σειρών θα είναι η ίδια.

Ασυνήθιστες διακοσμήσεις

Το πλήθος και η ποικιλία των υλικών που προσφέρει η μάρκα Anwis, μας ενθαρρύνει να κάνουμε τα ελεύθερα κρεμαστά ρολά ένα πρόσθετο πλεονέκτημα με τη μορφή διακόσμησης του χώρου. Μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε ύφασμα, σχέδιο, ύφανση και χρώμα για τις προτάσεις εφαρμογής που παρουσιάζονται. Η μόνη εξαίρεση είναι η οθόνη προβολής, όπου το ύφασμα πρέπει πάντα να είναι αδιαφανές και λευκό. Αυτό θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε τον εσωτερικό χώρο και να καταστήσουμε τα ρολά διακοσμητικό στοιχείο. – Όλο και περισσότεροι πελάτες επιλέγουν σχέδια ρολών τα οποία τοποθετούν στους τοίχους ως μορφή διακόσμησης. Αυτό πολύ συχνά συμβαδίζει με την επιλογή των ίδιων ρολών για την κάλυψη των παραθύρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνεκτική, καλά μελετημένη και όμορφη διαμόρφωση του χώρου”, τονίζει η Agnieszka Gołębiewska.

Σας ενθαρρύνουμε να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα ευρύτερα από ό,τι υποδεικνύει ο αρχικός τους ρόλος. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιπλώσετε ασυνήθιστους εσωτερικούς χώρους, να εκπλήξετε τους επισκέπτες και να ζήσετε και να ζήσετε κάθε μέρα όσο πιο λειτουργικά και ευφάνταστα γίνεται.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.