Ζυμαρικά με παξιμάδι kcal – ελέγξτε πόσες θερμίδες έχουν τα τηγανητά ζυμαρικά!

Pierogi ruskie kcal - sprawdź ile kalorii mają smażone pierogi!

Pierogi ruskie kcal - sprawdź ile kalorii mają smażone pierogi!

- διαφήμιση -

Αν και τα ρωσικά ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα πιάτα στην Πολωνία, πολλοί αναρωτιούνται για τη θερμιδική τους αξία, ειδικά όταν σερβίρονται σε τηγανητή εκδοχή. Γνωρίζετε πόσες θερμίδες σας παρέχει αυτό το νόστιμο πιάτο;

Παραδοσιακά ρωσικά ζυμαρικά και θερμίδες

Γεμισμένα με ένα μείγμα από τυρί cottage, πατάτες και κρεμμύδια, τα ρώσικα ζυμαρικά δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και χορταστικά. Ανάλογα με το μέγεθος και τα συστατικά, ένα κομμάτι ζυμαρικών μπορεί να παρέχει μεταξύ 50 και 70 kcal. Ωστόσο, η τιμή αυτή μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται και τη μέθοδο παρασκευής.

Τηγανητά ρωσικά ζυμαρικά – θερμίδες

Τα τηγανητά ρωσικά ζυμαρικά είναι πιο θερμιδογόνα από τα αντίστοιχα βρασμένα, κυρίως λόγω του λίπους στο οποίο τηγανίζονται. Ανάλογα με το μέγεθος, τα συστατικά της γέμισης και την ποσότητα λίπους που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα, ένα τηγανητό ζυμαρικό μπορεί να παρέχει μεταξύ 70 και 100 kcal. Δηλαδή, 100 γραμμάρια ρωσικών ζυμαρικών αντιστοιχούν σε περίπου 230 kcal.

Μαγειρεμένα ρωσικά ζυμαρικά – θερμίδες

Τα βρασμένα ρωσικά ζυμαρικά έχουν λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα τηγανητά. Ανάλογα με το μέγεθος και τα συστατικά της γέμισης, ένα μαγειρεμένο ζυμαρικό μπορεί να παρέχει μεταξύ 50 και 70 kcal. Δηλαδή, 100 γραμμάρια ρωσικών ζυμαρικών αντιστοιχούν σε 195 kcal.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές που δίνονται είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη συνταγή και τη μέθοδο παρασκευής. Εάν ενδιαφέρεστε για ακριβείς τιμές θερμίδων, αξίζει να χρησιμοποιήσετε μια αριθμομηχανή θερμίδων ή εξειδικευμένες εφαρμογές μέτρησης θερμίδων.

Τηγανητά ζυμαρικά – γιατί έχουν περισσότερες θερμίδες;

Τα πιερόγκι είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα πιάτα στην Πολωνία. Αν και σερβίρονται συχνότερα βραστά, τα τηγανητά πιροσκί είναι εξίσου δημοφιλή, ιδίως σε διάφορα πάρτι ή οικογενειακές συγκεντρώσεις. Γιατί όμως τα τηγανητά πιροσκί είναι πιο θερμιδογόνα από τα αντίστοιχα βραστά;

Η διαδικασία τηγανίσματος και οι θερμίδες

Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα τηγανητά ζυμαρικά είναι πιο θερμιδογόνα είναι η διαδικασία τηγανίσματος. Το τηγάνισμα περιλαμβάνει το μαγείρεμα των τροφίμων σε καυτό λίπος. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα ζυμαρικά απορροφούν λίπος, το οποίο αυξάνει σημαντικά τη θερμιδική τους αξία. Ακόμη και αν τα ζυμαρικά τηγανίζονται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, απορροφούν σημαντική ποσότητα λίπους.

Τύπος λίπους που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα

Η θερμιδική αξία των τηγανητών ζυμαρικών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του λίπους που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα. Τα φυτικά έλαια, το βούτυρο ή το λαρδί έχουν διαφορετική θερμιδική αξία. Για παράδειγμα, το τηγάνισμα σε βούτυρο θα προσθέσει περισσότερες θερμίδες στα ζυμαρικά από το τηγάνισμα σε φυτικό έλαιο.

Συστατικά ζύμης και γέμισης

Αν και η διαδικασία τηγανίσματος είναι ο κύριος παράγοντας αύξησης της θερμιδικής αξίας των ζυμαρικών, αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στα συστατικά της ζύμης και της γέμισης. Για παράδειγμα, τα ζυμαρικά με λιπαρό κρέας ή τυρί θα έχουν περισσότερες θερμίδες από τα ζυμαρικά με λάχανο και μανιτάρια.

Εναλλακτικοί τρόποι παρασκευής ζυμαρικών

Αν θέλετε να απολαύσετε τη γεύση των ρωσικών ζυμαρικών αλλά σας απασχολούν οι θερμίδες, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι για την παρασκευή τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ψήσετε τα ζυμαρικά στο φούρνο ή να τα τηγανίσετε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λίπος. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν την τραγανότητα των ζυμαρικών αλλά θα μειωθούν οι θερμίδες τους. Ελέγξτε επίσης: Πόσο πρέπει να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά;

Συστατικά γέμισης vs. θερμίδες

Η θερμιδική αξία των ρωσικών ζυμαρικών εξαρτάται επίσης από τα συστατικά της γέμισης. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους τυριού cottage, αντικαθιστώντας το τυρί cottage με πλήρη λιπαρά με μια πιο άπαχη εκδοχή. Η προσθήκη περισσότερων πατατών σε σχέση με το τυρί cottage μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των θερμίδων.

Υγιεινές προσθήκες στα ζυμαρικά σας

Αν θέλετε να κάνετε τα ζυμαρικά σας πιο θρεπτικά, μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά διάφορα υγιεινά συστατικά. Για παράδειγμα, σπανάκι, ψητά λαχανικά ή ακόμη και σολομό. Αυτό όχι μόνο θα εμπλουτίσει τη γεύση των ζυμαρικών, αλλά και θα προσφέρει στον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Σύνοψη: Τα ρωσικά ζυμαρικά είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους. Αν και τα τηγανητά ζυμαρικά είναι πιο θερμιδογόνα από τα βραστά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα κάνετε πιο υγιεινά και λιγότερο θερμιδογόνα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συστατικά και τον τρόπο παρασκευής, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γεύση των ζυμαρικών χωρίς τύψεις.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.