Ζυμαρικά kcal – ρύζι, ολικής άλεσης, μαγειρεμένα, σπαγγέτι, σόγια και ζυμαρικά swizzle

Makaron kcal - ryżowy, pełnoziarnisty, ugotowany, spaghetti, sojowy i świderki

Makaron kcal - ryżowy, pełnoziarnisty, ugotowany, spaghetti, sojowy i świderki

- διαφήμιση -

Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα στον κόσμο και μπορούν να παρασκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες περιέχουν τα διάφορα είδη ζυμαρικών; Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στις θρεπτικές αξίες των διαφόρων τύπων ζυμαρικών, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα μαγειρεμένα, τα μακαρόνια, τα ζυμαρικά σόγιας και τα στρογγυλά.

Ζυμαρικά με ρύζι – θερμίδες

Τα ζυμαρικά ρυζιού, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, παρασκευάζονται από αλεύρι ρυζιού. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Χαρακτηρίζονται από τη μαλακή υφή τους και χρησιμοποιούνται συχνά στην ασιατική κουζίνα. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ζυμαρικά, τα ζυμαρικά ρυζιού έχουν περίπου 109 kcal ανά 100 γραμμάρια.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης – θερμίδες

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης παρασκευάζονται από σιτάρι ολικής άλεσης, πράγμα που σημαίνει ότι περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά από τα παραδοσιακά ζυμαρικά. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πέψη και σας δίνουν αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν περίπου 154 kcal ανά 100 γραμμάρια.

Μαγειρεμένα ζυμαρικά – θερμίδες

Όταν μαγειρεύονται, τα ζυμαρικά αυξάνουν το βάρος τους απορροφώντας νερό. Ως εκ τούτου, η θερμιδική αξία των μαγειρεμένων ζυμαρικών είναι χαμηλότερη από τα ωμά ζυμαρικά. Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά έχουν περίπου 130 kcal ανά 100g.

Ζυμαρικά σπαγγέτι – θερμίδες

Τα μακαρόνια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους ζυμαρικών στον κόσμο. Είναι μακριά, λεπτά και ταιριάζουν τέλεια με μια ποικιλία σάλτσας. Τα μακαρόνια έχουν περίπου 158 kcal ανά 100g. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης ελέγξει: Μακαρόνια με κοτόπουλο!

Νουντλς σόγιας – θερμίδες

Τα ζυμαρικά σόγιας παρασκευάζονται από αλεύρι σόγιας, γεγονός που τα καθιστά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και έχουν περίπου 129 kcal ανά 100γρ.

Swiders – θερμίδες

Τα Swiders είναι μικρά, σπειροειδή κομμάτια ζυμαρικών που είναι ιδανικά για την απορρόφηση σάλτσας. Είναι ιδανικά για σούπες και σαλάτες. Τα Swiders έχουν περίπου 168 kcal ανά 100γρ.

Περίληψη

Τα ζυμαρικά είναι ένα ευπροσάρμοστο συστατικό που μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, αξίζει να προσέχετε την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες, ειδικά αν κάνετε δίαιτα. Όταν επιλέγετε ζυμαρικά, αξίζει να δίνετε προσοχή στον τύπο των ζυμαρικών και στον τρόπο παρασκευής τους, ώστε να ταιριάζουν στις διατροφικές σας ανάγκες.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.