Η Ελλάδα εκτός εποχής, ή τι να κάνετε στην Ελλάδα το χειμώνα

Samos Grecja

Samos - atrakcje, pogoda, informacje / canva

- διαφήμιση -

Ελληνικά νησιά το χειμώνα

Μπορεί οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι τα ελληνικά νησιά και τα ηλιόλουστα νησιά κλείνουν τα μαγαζιά τους το χειμώνα, αλλά αυτό δεν ισχύει για πολλά από αυτά.

Η ζωή για τους περισσότερους νησιώτες συνεχίζεται, και παρόλο που ορισμένα μεγάλα θέρετρα και ξενοδοχεία σε ορισμένα νησιά -ακόμα και ορισμένα εστιατόρια και μπαρ- είναι κλειστά για τη σεζόν, στα περισσότερα νησιά η τοπική ζωή εξακολουθεί να χτυπάει κόκκινο. Στους Έλληνες αρέσει να τρώνε και έξω!

Η Κρήτη το χειμώνα

Το νοτιότερο νησί της Κρήτης έχει ήπιο και ηλιόλουστο καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα- στην πραγματικότητα, έχει μερικές από τις πιο ζεστές χειμερινές καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη.

Η Κρήτη το χειμώνα
Η Κρήτη το χειμώνα

Αυτό καθιστά εύκολη την πρόσβαση και την επίσκεψη σε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο αρχαίος τόπος. Τα μουσεία παραμένουν ανοιχτά στην Κρήτη (ίσως με μικρότερο ωράριο λειτουργίας), A Δημοφιλείς τοποθεσίες όπως η Κνωσός -συνήθως γεμάτη από τουρίστες κατά την υψηλή περίοδο- μπορεί να φαίνονται σαν αποκλειστικά αξιοθέατα.

Τα νησιά των Κυκλάδων το χειμώνα

Η Σαντορίνη το χειμώνα είναι πολύ πιο ήσυχη από ό,τι άλλες εποχές του χρόνου, αλλά εξακολουθεί να είναι καλός προορισμός για όλο το χρόνο.

Η θέα της καλντέρας παραμένει εκπληκτική, τα ηλιοβασιλέματα εδώ παραμένουν όμορφα ανεξαρτήτως θερμοκρασίας – όλα αυτά με λιγότερα πλήθη από πάρτι. Εξακολουθεί να είναι το ιδανικό μέρος για μια ρομαντική απόδραση.

Η Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και το πολυπληθέστερο νησί, παραμένει επίσης ανοιχτή για δουλειές, αν και λίγο πιο ήσυχη από ό,τι συνήθως- σκεφτείτε δροσερά αεράκια και φωτεινούς χειμερινούς ουρανούς.

Άλλα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, όπως η Πάρος και η Νάξος, φιλοξενούν μεγάλους μόνιμους πληθυσμούς και η ζωή συνεχίζεται για όλους.

Πολλά μέρη θα έχουν κλείσει, αλλά μπορείτε ακόμα να βρείτε μερικά δωμάτια προς ενοικίαση, και οι ταβέρνες και τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά θα είναι αυτά που επισκέπτονται οι ντόπιοι, έτσι ώστε να έχετε μια πολύ αυθεντική εμπειρία, αν και πολύ διαφορετική κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Δωδεκάνησα

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, η Λέσβος – το „νησί του ούζου” – είναι επίσης πολύ ελκυστική το χειμώνα. Αυτό το νησί είναι το αγαπημένο των παρατηρητών πουλιών και των φυσιολατρών- τα λουλούδια του αγρού και οι βάλτοι το καθιστούν ένα όμορφο μέρος για να βασιστείτε.

Η Ρόδος βιώνει επίσης ήπιους χειμώνες (κατά μέσο όρο γύρω στους 15°C), γεγονός που καθιστά την επίσκεψη στην αναγνωρισμένη από την UNESCO Παλιά Πόλη -μαζί με τη βυζαντινή και βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της- πολύ εφικτή.

Η πεζοπορία είναι εξαιρετική στη Ρόδο και απολαυστική όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο υψηλές, ειδικά γύρω από την όμορφη πόλη της Λίνδου.

Νησιά των Σποράδων

Το νησί της Σκιάθου ηρεμεί το χειμώνα μετά τη νυχτερινή ζωή του καλοκαιριού. Προσφέρει επίσης την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την τοπική ζωή. Με τα τουριστικά εστιατόρια και τα καταστήματα με σουβενίρ κλειστά, οι τοπικές ταβέρνες θα σας υποδεχτούν και μπορείτε να συνομιλήσετε με τους ντόπιους.

Τα νησιά του Σαρωνικού το χειμώνα

Λίγο έξω από τις ακτές της Αθήνας, τα νησιά του Σαρωνικού αποτελούν εξαιρετικές εκδρομές από την πρωτεύουσα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, με αμμώδεις παραλίες, πεύκα, ιστορία και ρουστίκ, ζωντανές ταβέρνες.

Μπορεί να είναι πιο κρύα απ’ ό,τι το καλοκαίρι, αλλά παραμένουν όμορφα- οι Σπέτσες, για παράδειγμα, φιλοξενούν περίπου 5.000 μόνιμους κατοίκους και είναι ακόμα ζωντανές το χειμώνα.

Το χειμώνα θα ανακαλύψετε μια διαφορετική πλευρά των ελληνικών νησιών, χωρίς τους γλεντζέδες και τους τουρίστες-πακέτα.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.