Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη – τέλειος καιρός, χαμηλές τιμές και ενδιαφέροντα αξιοθέατα!

Najlepszy czas na wizytę w Tajlandii - doskonała pogoda, niskie ceny i ciekawe atrakcje!

Najlepszy czas na wizytę w Tajlandii - doskonała pogoda, niskie ceny i ciekawe atrakcje!

- διαφήμιση -

Ένας από τους πιο προσιτούς και δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία, η Ταϊλάνδη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ωστόσο, ορισμένοι μήνες είναι καλύτεροι από άλλους για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως καταδύσεις και περιηγήσεις στα νησιά.

Οι κύριες ταξιδιωτικές εποχές της Ταϊλάνδης:

  • Υψηλή περίοδος: Νοέμβριος έως Μάρτιος
  • Ενδιάμεση περίοδος: Απρίλιος έως Ιούνιος και Οκτώβριος
  • Χαμηλή περίοδος: Ιούλιος έως Σεπτέμβριος

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη για λιγότερα πλήθη

Η χαμηλή περίοδος της Ταϊλάνδης συμπίπτει με την περίοδο των μουσώνων. Παρά το υγρό και αποπνικτικό κλίμα που απομακρύνει πολλούς τουρίστες μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, το ταξίδι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει τα πλεονεκτήματά του: φθηνότερη διαμονή, καλύτερη πρόσβαση σε εστιατόρια και αξιοθέατα και ενδεχομένως μια πιο τοπική εμπειρία.


Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη για καλό καιρό

Για ιδανικό καιρό, επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, η οποία διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μερικές φορές ακόμη και μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή του Κάτω Κόλπου, όπου βρέχει περισσότερο από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη για χαμηλότερες τιμές

Η Ταϊλάνδη είναι ένας σχετικά προσιτός προορισμός όλο το χρόνο, αν και οι ταξιδιώτες μπορεί να βρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις σε πτήσεις, καταλύματα και εκδρομές κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη για αξιοθέατα

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσπαθήσουν να ζήσουν τουλάχιστον ένα από τα πολλά φεστιβάλ της Ταϊλάνδης, τα οποία γιορτάζουν τα πάντα, από τα λουλούδια και τα φρούτα μέχρι τους πιθήκους και τους ελέφαντες. Δύο από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ είναι τα φεστιβάλ των φαναριών: Loy Krathong, όταν καλάθια με φύλλα μπανάνας γεμάτα με λουλούδια και αναμμένα κεριά αφήνονται σε λίμνες, ποτάμια και κανάλια.


Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη για καταδύσεις

Δύτες από όλο τον κόσμο συρρέουν στην Ταϊλάνδη για να εξερευνήσουν τις διάσημες υποβρύχιες τοποθεσίες και τα εκπληκτικά θαλάσσια πάρκα της. Η ανατολική ακτή της Ταϊλάνδης είναι σε μεγάλο βαθμό φιλική προς τους δύτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη για περιηγήσεις σε νησιά

Το ταξίδι από το ένα νησί στο άλλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε την Ταϊλάνδη, αλλά οι έντονες βροχοπτώσεις μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου μπορεί να εκτροχιάσουν τα σχέδιά σας για θαλάσσια διασκέδαση.


Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ταϊλάνδη για ψώνια

Όποια κι αν είναι η εποχή του χρόνου, προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο στην Μπανγκόκ για να ζήσετε την εμπειρία της τεράστιας αγοράς Chatuchak Weekend Market. Πολλοί πάγκοι είναι καλυμμένοι, ώστε να μπορείτε να τους επισκεφθείτε ακόμη και μια βροχερή μέρα.

Κάθε εποχή έχει τα πλεονεκτήματά της στην Ταϊλάνδη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια των πιο ισχυρών μουσώνων, οι οποίοι μπορεί να διαταράξουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και να εμποδίσουν την εξερεύνηση των εκπληκτικών φυσικών περιοχών της Ταϊλάνδης. Αν δεν σας αρέσουν οι έντονες βροχές και η πυκνή υγρασία στις διακοπές, αποφύγετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.