Lecznicze kuracje siarczkowe

Lecznicze kuracje siarczkowe

- διαφήμιση -

Το θείο είναι ένα χημικό στοιχείο που υπάρχει σε όλα τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος. Υπολογίζεται ότι το σώμα ενός ενήλικα περιέχει περίπου 100 g θείου και η έλλειψή του μπορεί να φανεί με εύθραυστα νύχια, πτώση και εύθραυστα μαλλιά, χλωμή επιδερμίδα και απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος. Οι ελλείψεις αυτού του μικροθρεπτικού συστατικού επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, προκαλώντας αισθήματα άγχους και κατάθλιψης. Το θείο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των αρθρώσεων και είναι υπεύθυνο για την υγεία του οργάνου της όρασης.

Βαλνεολογική θεραπεία με θειούχο νερό

Εκτός από την παροχή θείου στον οργανισμό μέσω της διατροφής, οι ελλείψεις μπορούν να αναπληρωθούν μέσω θεραπειών με θείο, όπως το μπάνιο σε νερό με υψηλή συγκέντρωση θείου. Οι θετικές επιδράσεις αυτού του νερού στον οργανισμό είναι γνωστές εδώ και αιώνες και σήμερα είναι δυνατόν να επωφεληθούμε από τα οφέλη του κυρίως σε ιαματικά λουτρά και σανατόρια με πρόσβαση σε φυσικές πηγές ιαματικού νερού. Εκτός από το θείο, πολύτιμα μικρο- και μακροστοιχεία όπως βρώμιο, ιώδιο, βόριο υπάρχουν στο νερό από γεωτρήσεις ιαματικών λουτρών.

Άμεσα αποτελέσματα και μακροχρόνιες επιδράσεις των θειούχων λουτρών

Τα τοπικά αποτελέσματα του λουτρού είναι άμεσα αισθητά, συμπεριλαμβανομένης της ήπιας απολέπισης του νεκρού δέρματος, η οποία αφήνει το δέρμα πιο απαλό και λεπτό και μαλακώνει τις κερατώσεις. Η θεραπεία έχει βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία – βελτιώνοντας έτσι την αιμάτωση του δέρματος, με αποτέλεσμα η ερυθρότητα της επιδερμίδας να μπορεί να παραμείνει έως και περίπου 2 ώρες μετά το λουτρό.

Το συνολικό αποτέλεσμα ακολουθεί την απορρόφηση των ενεργών θειούχων ενώσεων μέσω του δέρματος στον οργανισμό. Η θεραπεία έχει αντιοξειδωτική δράση, ανακουφίζει από τον πόνο και το πρήξιμο, βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων. Διεγείρεται το ανοσοποιητικό σύστημα, επιταχύνονται οι διαδικασίες αναγέννησης και αναδόμησης των οστών. Διεγείρονται οι μεταβολικές διεργασίες που καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες. Η κολύμβηση σε θειούχο άλμη μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, ουρικού οξέος και γλυκόζης. Έχει υποστηρικτική επίδραση στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη, της αθηροσκλήρωσης, των ρευματολογικών, αυτοάνοσων και νευρολογικών παθήσεων, των μυοσκελετικών παθήσεων, των διαταραχών της αρτηριακής περιφερικής κυκλοφορίας, των χρόνιων δερματικών παθήσεων.

Πορεία του λουτρού θειούχου άλμης

Η διάρκεια μιας μεμονωμένης διαδικασίας είναι έως 20 λεπτά και η θερμοκρασία του νερού φτάνει περίπου τους 36 βαθμούς Κελσίου. Μετά το λουτρό, το σώμα δεν πρέπει να σκουπίζεται ή να ξεπλένεται με νερό για 2-3 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα ευεργετικά συστατικά που υπάρχουν στο θειούχο νερό έχουν την ευκαιρία να διεισδύσουν βαθιά στους συνδετικούς ιστούς. Λίγα μόνο μπάνια παράγουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, με τη μορφή της ανακούφισης των ενοχλήσεων των αρθρώσεων, της μείωσης της μυϊκής δυσκαμψίας και της γενικής βελτίωσης της κινητικότητας. Για μακροχρόνια αποτελέσματα, είναι καλύτερο να υποβληθείτε σε μια σειρά τουλάχιστον 10 θεραπειών. Τα αντιληπτά οφέλη για την υγεία παραμένουν έως και σχεδόν ένα χρόνο μετά τη θεραπεία. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από τη συγκέντρωση των δραστικών ενώσεων και την επιφάνεια του σώματος μέσω της οποίας απορροφώνται από τον οργανισμό. Υψηλότερη συγκέντρωση σημαίνει υψηλότερη απορρόφηση. Μια συγκέντρωση θειούχων ενώσεων τουλάχιστον 100 mg/1L είναι απαραίτητη για ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Κρενοθεραπεία – θεραπεία με ποτό

Τοθειούχο νερό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κρενοθεραπεία – πόσιμη θεραπεία. Το νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργές θειούχες ενώσεις έχει ευεργετική επίδραση στο ήπαρ και στις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από φυτοφάρμακα, της κατάχρησης αλκοόλ και μειώνει το επίπεδο των βαρέων μετάλλων στο αίμα. Είναι χρήσιμο για παθήσεις όπως οι καούρες και η γαστρική υπεροξύτητα. αντενδείξεις για τη θεραπεία με θειούχο νερό

Πριν ξεκινήσετε θεραπείες με θειούχο άλμη, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε γιατρό, καθώς η θεραπεία μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό σε περίπτωση ορισμένων ασθενειών. Θα πρέπει να ζητείται συμβουλή ειδικά για τους ηλικιωμένους και τους επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες. Η χρήση θειούχων λουτρών αποθαρρύνεται στην περίπτωση:

 • Εγκυμοσύνη και γαλουχία
 • Σημαντική κυκλοφορική ανεπάρκεια
 • Οξεία στεφανιαία νόσο
 • Μετά από καρδιακή προσβολή
 • Μετά από καρκίνο
 • Υποτροπιάζουσες φλεγμονώδεις καταστάσεις
 • Αθεράπευτη υπέρταση
 • Ορισμένες ψυχικές ασθένειες
 • Οξείες ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις
 • Λοιμώδη νοσήματα
 • Υπερθυρεοειδισμός
Συγγραφέας του άρθρου
Η δημοσίευση δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία με το Hotel Bristol στο Busko Zdrój – ένα πολυτελές ξενοδοχείο με SPA και Ιατρικό Κέντρο.
Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.