Ιαπωνικός μινιμαλισμός ή μπαρόκ μεγαλοπρέπεια; Τα εσωτερικά υφασμάτινα ρολά εναρμονίζονται με το εσωτερικό στυλ

Japoński minimalizm czy barokowy przepych?

Japoński minimalizm czy barokowy przepych?

- διαφήμιση -

Η σημερινή μόδα για ποικιλία, πρωτοτυπία και πρωτοτυπία μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διακόσμηση ενός χώρου. Ζούμε σε μια εποχή όπου κανείς δεν εκπλήσσεται από μινιμαλιστικούς, σεμνούς εσωτερικούς χώρους διακοσμημένους σε δύο το πολύ αποχρώσεις, ενώ ταυτόχρονα δωμάτια γεμάτα χρώμα, χρυσά στολίδια ή εκλεκτικά αξεσουάρ είναι εξίσου αποδεκτά. Ανεξάρτητα από το ποια από τις κυρίαρχες τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης θα επιλέξουμε, σίγουρα αξίζει να σκεφτούμε τη σωστή επιλογή ενός στοιχείου που θα μας εγγυηθεί την τέλεια ολοκλήρωση του χώρου – πρόκειται για τις εσωτερικές υφασμάτινες περσίδες παραθύρων. Παρακάτω, σας προτείνουμε ποιους δείκτες πρέπει να ακολουθήσετε κατά την επιλογή τους και ποια υφάσματα θα είναι τα καλύτερα για ένα συγκεκριμένο στυλ.

Εσωτερικές τάσεις – από το στυλ kawaii έως την ταπετσαρία με μοτίβα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την έντονη διαμόρφωση της μινιμαλιστικής τάσης, η οποία έχει φτάσει και στα θέματα της διακόσμησης του χώρου. Αυτή κυμαίνεται από την έντονη έμφαση στη φύση, τη μόδα των γήινων χρωμάτων και των ρουστίκ, φυσικών, άκρως οικολογικών αξεσουάρ, μέχρι το σκανδιναβικό στυλ, που χαρακτηρίζεται από απλά σχήματα, ομοιόμορφα χρώματα σε μπεζ και πράσινο και λειτουργικότητα, μέχρι την τελευταία τάση από την Ιαπωνία – kawaii. Χαρακτηρίζεται κυρίως από μια παστέλ χρωματική παλέτα, η οποία υποτίθεται ότι προσδίδει σε έναν χώρο πολλή γοητεία, γοητεία και γλυκύτητα, καθώς και από τα εξορθολογισμένα, λεπτεπίλεπτα σχήματα επίπλων και μοτίβων, τα οποία κάνουν ολόκληρο τον χώρο να μοιάζει απλός, αλλά ταυτόχρονα άνετος και ζεστός.

Στον αντίποδα αυτών των μινιμαλιστικών παραδοχών στέκονται τάσεις γεμάτες μοτίβα και χρώματα που δεν φοβούνται τις αντιθέσεις και τους φαινομενικά αταίριαστους συνδυασμούς. Οι πολύχρωμες ταπετσαρίες, με μεγάλα, τολμηρά μοτίβα, φλοράλ και ζωώδη μοτίβα, αποτελούν κυρίαρχη τάση τον τελευταίο χρόνο, τονίζοντας τον πρωτότυπο χαρακτήρα του εσωτερικού χώρου. Στη μόδα είναι επίσης το στυλ boho, το οποίο, αν και φαινομενικά δεν είναι πολύ χρωματιστό, μπορεί να εντυπωσιάσει με μια ποικιλία αξεσουάρ, όπως μακραμέ, ξερά χόρτα, αποξηραμένα φύλλα, ψάθινα καλάθια, ανοιγμένα μαξιλάρια και κουβέρτες.

Οποιοδήποτε στυλ με το οποίο διακοσμούμε το δωμάτιό μας αξίζει να το συμπληρώσουμε με τα κατάλληλα καλύμματα παραθύρων. Τα εσωτερικά υφασμάτινα ρολά είναι ιδανικά για το σκοπό αυτό.

Μια επιλογή, διάφορες δυνατότητες

Μπορούμε να επιλέξουμε μία από τις δύο λύσεις όσον αφορά τον μηχανισμό λειτουργίας – εσωτερικά υφασμάτινα ρολά σε κασέτα ή ηλεκτρικά εσωτερικά υφασμάτινα ρολά. Ανεξάρτητα από το ποια θα επιλέξουμε, θα εκπληρώνουν τις ίδιες λειτουργίες: θα προστατεύουν αξιόπιστα από τον ήλιο, θα σκιάζουν μεγάλες επιφάνειες, όχι μόνο παράθυρα, αλλά και τοίχους, ράφια και βιτρίνες. Επιπλέον, η ευρεία γκάμα χρωμάτων και αποχρώσεων των εσωτερικών υφασμάτινων ρολών Anwis θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός χώρου που θα είναι πραγματικά συμβατός με το στυλ. Ποιους κανόνες πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε κατά την επιλογή;

Το πιο σημαντικό είναι να καθορίσουμε τη λειτουργία ενός συγκεκριμένου χώρου – αν πρέπει να επιτύχουμε υψηλά επίπεδα σκίασης ή αν τα εσωτερικά υφασμάτινα ρολά θα πρέπει να είναι περισσότερο διακοσμητικά, εκπληρώνοντας τη βασική τους λειτουργία μόνο τη νύχτα. Αυτό είναι σημαντικό για την επιλογή της δομής του υφάσματος. Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων – περιοριζόμαστε μόνο από τη φαντασία μας, λέει η Agnieszka Gołębiewska, ειδικός της μάρκας Anwis.

Μίνιμαλ δεν σημαίνει βαρετό

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στα δωμάτια που είναι διακοσμημένα σε kawaii, σκανδιναβικό ή γήινο στυλ, τις περισσότερες φορές οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε λευκό ή ανοιχτό χρώμα και τα παράθυρα καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια. Σε τέτοια δωμάτια, αν πληρούν τη λειτουργία καθιστικού, τραπεζαρίας ή ακόμη και συχνά γραφείου, θέλουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα του φωτισμού του χώρου. Επομένως, κατά την επιλογή εσωτερικών υφασμάτινων ρολών, αξίζει να επιλέγετε διαφανή υφάσματα, τα οποία θα φωτίσουν και θα διευρύνουν επιπλέον οπτικά το δωμάτιο. Η επιλογή του χρώματος για τέτοια εσωτερικά υφασμάτινα ρολά θα πρέπει να ταλαντεύεται γύρω από αυτά που ήδη υπάρχουν στο δωμάτιο, ακολουθώντας την αρχή της μονοχρωμίας. Ωστόσο, καλό είναι να συνδυάζονται διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Εάν θέλετε να σκοτεινιάσετε ελαφρώς το δωμάτιο ή γνωρίζετε ότι τα εσωτερικά υφασμάτινα ρολά θα κατεβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να λειτουργούν ως διακοσμητικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν πιο τολμηρό συνδυασμό και να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ πιο έντονο χρώμα, το οποίο εμφανίζεται στα διακοσμητικά αξεσουάρ.

Χρώματα και μοτίβα χωρίς όρια

Σε έναν πλούσια διακοσμημένο και εκλεκτικό χώρο, μπορούμε σίγουρα να αφήσουμε τη φαντασία μας πιο ελεύθερη. Αν θέλουμε να τονίσουμε την ατμόσφαιρα ενός δωματίου, να του δώσουμε βάθος και ατμόσφαιρα, μπορούμε να επιλέξουμε μαυρισμένα υφάσματα ή αυτά με βαθύτερη ύφανση, επιπλέον με ενδιαφέροντα μοτίβα. Μια τέτοια λύση λειτουργεί καλά όταν εγκαθιστούμε εσωτερικά υφασμάτινα ρολά σε υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια, όπου θέλουμε να μπορούμε να σκοτεινιάζουμε το δωμάτιο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από την άλλη πλευρά, για όσους διακοσμούν τους εσωτερικούς χώρους τους με έναν αποφασιστικά πολύχρωμο τρόπο, θα λειτουργήσει η αρχή της πολυχρωματικής αρμονίας, δηλαδή η επιλογή χρωμάτων που γειτνιάζουν μεταξύ τους στον χρωματικό κύκλο – π.χ. ανοιχτό πορτοκαλί τοίχοι, σκούρο πορτοκαλί εσωτερικά υφασμάτινα ρολά και κόκκινα αξεσουάρ.

Τι αξίζει να έχετε υπόψη σας; Μπορούμε να ταιριάξουμε τα εσωτερικά υφασμάτινα ρολά Anwis με κάθε εσωτερικό χώρο. Η πλούσια προσφορά υφασμάτων, χρωμάτων και μοτίβων θα μας επιτρέψει να ταιριάξουμε με τις τάσεις του εσωτερικού χώρου στο στάδιο του σχεδιασμού του χώρου, αλλά και όταν θέλουμε να αλλάξουμε το στυλ του διαμερίσματός μας.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.