- διαφήμιση -

Φροντίστε να προγραμματίσετε την άφιξή σας στη Βενετία με το Vaporetto, ένα θαλάσσιο λεωφορείο που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη και να ξεκινήσετε ευχάριστα. Το σκάφος θα σας μεταφέρει στο Canal Grande προς το ξενοδοχείο σας ή κάπου κοντά σε αυτό και θα μείνετε άναυδοι να δείτε την πόλη γύρω σας.

Μόλις τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο σας, κατευθυνθείτε προς την πλατεία San Marco και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, η οποία είναι μια από τις πιο διάσημες πλατείες στον κόσμο. Η Πιάτσα φιλοξενεί αξιόλογα κτίρια, όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων.

Κατευθυνθείτε προς τη γέφυρα Ριάλτο, την παλαιότερη και πιο μαγευτική από τις γέφυρες της Βενετίας, και στη συνέχεια απλά περπατήστε στα στενά δρομάκια της περιοχής, με τα πολλά μικρά κανάλια, τις τρατορίες, τα wine bars, τα μικρά καταστήματα και πολλά άλλα.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Παλάτι των Δόγηδων με τα εξαίσια δωμάτια και τις διακοσμήσεις του, τη φυλακή και τη διάσημη Γέφυρα των στεναγμών. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο σημαντικότερο θρησκευτικό κτίριο της Βενετίας, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Μετά τη Βασιλική, επισκεφθείτε το καμπαναριό. Αυτό το κτίριο είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα στη Βενετία και το καμπαναριό του καθεδρικού ναού και αποτελεί σύμβολο της πόλης.

Διασχίστε την Πόντε ντι Ριάλτο για να φτάσετε στην αγορά του Ριάλτο, μια από τις καλύτερες της Βενετίας, όπου πωλούνται με ζωντάνια προϊόντα και χειροτεχνήματα. Μερικές από τις καλύτερες ντομάτες που θα δείτε ή θα μυρίσετε ποτέ!

Αν είστε λάτρης της τέχνης, η Gallerie dell’ Accademia επικεντρώνεται στην τέχνη πριν από τον 19ο αιώνα και είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Φροντίστε επίσης να επισκεφθείτε τη συλλογή Peggy Guggenheim και την Punta della Dogana.

Την επόμενη μέρα, πάρτε το θαλάσσιο λεωφορείο για το Sestiere Cannaregio, το οποίο βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Canal Grande. Κατεβείτε στη διασταύρωση „Ferrovia” Ponte delle Guglie και περπατήστε μέχρι το Εβραϊκό Γκέτο, μια συναρπαστική και κάπως απογοητευτική περιοχή όπου οι Εβραίοι αναγκάστηκαν να ζήσουν στη Δημοκρατία της Βενετίας.

Συνιστούμε επίσης να επισκεφθείτε το Cannaregio, με τα γοητευτικά μικρά κανάλια, τα όμορφα σπίτια και τις εκκλησίες του. Πρόκειται για μια από τις πιο αυθεντικές περιοχές της Βενετίας και πολύ γοητευτική. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Fondamenta della Misericordia, ειδικά το βράδυ που μπορεί να είναι πολύ ζωντανό.

Φυσικά, κανένα ταξίδι στη Βενετία δεν είναι πλήρες χωρίς μια βόλτα με γόνδολα, η οποία είναι ιδιαίτερα ρομαντική, όπως φυσικά και τα ηλιοβασιλέματα.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.