Καφές με γάλα kcal – μάθετε πόσες θερμίδες έχει ο καφές με γάλα, ζάχαρη και στιγμιαία!

Kawa z mlekiem kcal - sprawdź ile kalorii ma kawa z mlekiem, cukrem i rozpuszczalna!

Kawa z mlekiem kcal - sprawdź ile kalorii ma kawa z mlekiem, cukrem i rozpuszczalna! Zdjęcie: unsplash.com

- διαφήμιση -

Μετράτε θερμίδες; Ο καφές με γάλα μπορεί να έχει περισσότερες ή λιγότερες, αλλά από τι εξαρτάται; Μάθετε πόσες θερμίδες έχει ο καφές με γάλα και ζάχαρη.

Μια εισαγωγή στις θερμίδες του καφέ με γάλα

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο και η ποικιλία του σημαίνει ότι υπάρχει κάτι για όλους. Ωστόσο, όταν προσθέτετε γάλα στον καφέ σας, δεν αλλάζει μόνο η γεύση, αλλά και η θερμιδική του αξία. Σε αυτή την εισαγωγή, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια ιδέα για το πώς οι διάφορες προσθήκες στον καφέ επηρεάζουν τη θερμιδική του αξία.

Μια μερίδα εσπρέσο έχει μόλις 3-4 kcal. Τι γίνεται όμως αν του προσθέσετε γάλα; Πόσες θερμίδες μας παρέχει ο καφές με γάλα; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από την ποσότητα και το είδος του γάλακτος που προσθέτουμε στον καφέ μας. Πλήρες γάλα, ημιαποβουτυρωμένο γάλα, φυτικό γάλα – καθένα από αυτά τα είδη γάλακτος έχει διαφορετική θερμιδική αξία, η οποία κατά συνέπεια επηρεάζει τον συνολικό αριθμό θερμίδων στο ρόφημά μας.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και άλλα πρόσθετα, όπως η ζάχαρη, τα σιρόπια γεύσης ή η κρέμα γάλακτος. Κάθε ένα από αυτά προσθέτει επίσης θερμίδες στον καφέ μας. Επομένως, είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση του τι ακριβώς ρίχνουμε στο φλιτζάνι μας. Αυτό θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε τη γεύση χωρίς να ανησυχούμε για τις υπερβολικές θερμίδες.

Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά και ο τρόπος παρασκευής του καφέ που επηρεάζει την περιεκτικότητά του σε θερμίδες. Για παράδειγμα, ο καφές που παρασκευάζεται σε καφετιέρα υπό πίεση θα έχει διαφορετική θερμιδική αξία από τον καφέ που παρασκευάζεται σε παραδοσιακό βραστήρα. Επομένως, αν είστε άτομο που ενδιαφέρεται για τη γραμμή, αξίζει να γνωρίζετε τις διαφορές και να τις χρησιμοποιείτε με επιδεξιότητα.

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε πιο προσεκτικά κάθε μία από αυτές τις πτυχές, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή σχετικά με τον καφέ που πίνετε. Είναι ο καφές με γάλα μια θερμιδική βόμβα ή μπορεί ακόμα να ενταχθεί στη διατροφή σας; Θα βρείτε τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα στη συνέχεια αυτού του άρθρου.

Διαφορετικοί τύποι γάλακτος και θερμίδες

Η επιλογή του γάλακτος είναι καθοριστικής σημασίας για την περιεκτικότητα του καφέ μας σε θερμίδες. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

  • Ένα ποτήρι (250 ml) αγελαδινό γάλα 3,2% περιέχει 148 kcal. Αν χρησιμοποιήσετε ¼ φλιτζανιού γάλα στον καφέ σας, ο καφές σας θα προσθέσει 37 kcal.
  • Τογάλα 2% έχει 103 kcal ανά ποτήρι – προστιθέμενο στον καφέ σας (¼ ποτήρι) είναι 25,75 kcal.
  • Το γάλα0,5% έχει 83 kcal ανά ποτήρι – το ¼ ποτήρι είναι 20,75 kcal.
  • Τοκατσικίσιο γάλα είναι πιο θερμιδογόνο: ένα ποτήρι κατσικίσιο γάλα έχει 168 kcal.
  • Τογάλα σόγιας είναι πιο άπαχο: 131 kcal ανά ποτήρι.
ΣυστατικόΑξία
Υδατάνθρακες0 g
Διατροφικές ίνες0 g
Σάκχαρα0 g
Λιπαρά0 g
Κορεσμένα0 g
Πολυακόρεστα0 g
Μονοακόρεστα0 g
Trans
Πρωτεΐνη0.3 g
Νάτριο4.7 mg
Κάλιο116,1 mg
Χοληστερόλη0 mg
Βιταμίνη Α
Βιταμίνη C0 %
Ασβέστιο0.5 %
Σίδηρος0.1 %

Θρεπτικά συστατικά σε 1 φλιτζάνι καφέ.

Ζάχαρη στον καφέ – είναι έγκλημα;

Οι λάτρεις όλων των γλυκών του καφέ πιθανώς δυσκολεύονται να φανταστούν τη φυσική γεύση του καφέ, η οποία συνήθως συνδέεται με μια δυσάρεστη πικράδα. Ωστόσο, ο γλυκός καφές μπορεί να είναι μια πραγματική θερμιδική βόμβα, καθώς ένα κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιας ζάχαρης περιέχει περίπου 20 kcal και καταναλώνουμε τουλάχιστον αρκετά τέτοια κουταλάκια μέσα στην ημέρα. Ο καφές με ζάχαρη είναι επίσης έγκλημα κατά της μοναδικής γεύσης, την οποία δεν θα γνωρίσετε ποτέ αν τον γλυκάνετε.

Γιατί γλυκαίνουμε;

Από πού προέρχεται η συνήθειά μας να πίνουμε γλυκό καφέ; Κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής εποχής, στην Πολωνία εισήχθη κακής ποιότητας καφές, οπότε ήταν αδύνατο να μιλήσουμε για τις γευστικές του ιδιότητες. Για να καταπιεί κανείς έναν τέτοιο καφέ, χρειάζονταν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και γάλακτος. Αργότερα, το ρόφημα αυτό αντικαταστάθηκε από τον στιγμιαίο καφέ, ο οποίος επίσης δεν φημίζεται για το εξαιρετικό του άρωμα. Μόλις πρόσφατα εμφανίστηκε στην Πολωνία η τάση για κατανάλωση καφέ καλύτερης ποιότητας, και προσπαθούμε επίσης να προωθήσουμε αυτή την υγιεινή μόδα! Ο καλός, φρεσκοαλεσμένος καφές δεν χρειάζεται πρόσθετα, οπότε σας ενθαρρύνουμε να σταματήσετε να τον γλυκαίνετε!

Καλύτερα να τον γλυκάνετε μόνοι σας

Με την έλευση της μόδας του καφέ, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε όλο και περισσότερες πολύχρωμες καφετέριες στους δρόμους. Ωστόσο, και εδώ πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σχετικά με τη γλυκαντική ουσία των ροφημάτων σε αλυσίδες όπως η Startbucks ή η Costa Coffee είναι ανησυχητικά. Καφέδες όπως ο Carmel Latte ή ο Mocha μπορεί να περιέχουν έως και δώδεκα κουταλιές της σούπας ζάχαρη! Επομένως, αν θέλετε έναν γλυκό καφέ, σας προτείνουμε να τον ετοιμάσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά όπως κανέλα ή κάρδαμο.

Οι επιπτώσεις της ζάχαρης στην υγεία

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε στον ζαχαρούχο καφέ, αλλά να θυμάστε ότι η ζάχαρη δεν είναι μόνο πολύ θερμιδογόνος, αλλά έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Είναι αλήθεια ότι η ζάχαρη μας δίνει ενέργεια, αλλά να θυμάστε ότι αυτό ισχύει μόνο για λίγο. Όταν τα επίπεδα γλυκόζης αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό, μας κάνει να νιώθουμε υπνηλία, οι δυνάμεις μας μειώνονται ή βιώνουμε κρίσεις πείνας. Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης, αναστέλλοντας έτσι την απελευθέρωση των αυξητικών ορμονών, γεγονός που τελικά οδηγεί σε μείωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Μια διατροφή πλούσια σε σάκχαρα μπορεί επίσης να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Πώς να ξεμάθετε τη γλυκαντική του καφέ

Η γλυκύτητα που προκύπτει από τη χρήση ζάχαρης στον καφέ είναι πολύ έντονη και μεταβάλλει έντονα το γευστικό προφίλ του καφέ. Πίνοντας γλυκό καφέ, συνηθίζουμε σε μια γλυκύτητα που σπάνια συναντάμε σε φυσικά προϊόντα. Κατά συνέπεια, οτιδήποτε δεν περιέχει ζάχαρη μας φαίνεται πικρό ή ξινό. Ωστόσο, πρόκειται απλώς για τη συνήθειά μας, η οποία μπορεί να αλλάξει. Γνωρίζουμε από τη δική μας εμπειρία ότι το να σταματήσουμε εντελώς την προσθήκη ζάχαρης στον καφέ δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το πετύχουμε. Να θυμάστε ότι ο καφές χωρίς ζάχαρη δεν είναι μόνο πιο υγιεινός, αλλά και πιο νόστιμος.

Θερμίδες σε διάφορους τύπους καφέ

Τα διάφορα είδη καφέ χρησιμοποιούν γάλα σε διαφορετικές αναλογίες, γεγονός που επηρεάζει την ποσότητα των θερμίδων στον καφέ. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα: Ορίστε η ποσότητα του καφέ που καταναλώνεται σε γάλα και η ποσότητα του καφέ που καταναλώνεται σε γάλα:

  • Latte, που είναι μια μερίδα εσπρέσο για δύο μερίδες γάλα: 103 kcal (ημιαποβουτυρωμένο γάλα) ή 72 kcal (αποβουτυρωμένο γάλα).
  • Flat white, που γίνεται με εσπρέσο και γάλα μισό και μισό: 83,9 kcal.
  • Καπουτσίνο, περιέχει ελαφρώς λιγότερο γάλα από έναν latte, στην έκδοση με μισό γάλα: 64,8 kcal.
  • Macchiato (δεν πρέπει να συγχέεται με τον latte macchiato) – πρόκειται για εσπρέσο με λίγο γάλα: 13,2 kcal.
  • Καφές κολοκύθας, που είναι ένας καρυκευμένος latte που σερβίρεται με γλυκό σιρόπι: 149 kcal.

Περίληψη θερμίδων του καφέ με γάλα

Ο καφές με γάλα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, αλλά αξίζει να έχετε υπόψη σας τις θερμίδες που παρέχει αυτό το ρόφημα. Η επιλογή του σωστού γάλακτος και ο περιορισμός της ποσότητας ζάχαρης είναι το κλειδί για έναν πιο υγιεινό καφέ. Να θυμάστε ότι κάθε τύπος καφέ έχει διαφορετικές θερμίδες, οπότε αξίζει να δίνετε προσοχή στα συστατικά που προσθέτετε στο ρόφημά σας.

Συχνές ερωτήσεις

Έχει ο ανόθευτος καφές θερμίδες;

Ναι, αλλά είναι πολύ λίγες. Μια μερίδα εσπρέσο έχει μόνο 3-4 kcal. Οι θερμίδες προέρχονται κυρίως από τις πρωτεΐνες και τα αμινοξέα του καφέ.

Το φυτικό γάλα έχει λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό;

Όχι πάντα. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του φυτικού γάλακτος. Για παράδειγμα, το γάλα σόγιας έχει λιγότερες θερμίδες από το πλήρες αγελαδινό γάλα, αλλά το γάλα καρύδας έχει περισσότερες θερμίδες.

Είναι πιο υγιεινό να γλυκαίνετε τον καφέ με σιρόπια από τη ζάχαρη;

Ορισμένα σιρόπια μπορεί να περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη, αλλά συχνά είναι γεμάτα τεχνητά πρόσθετα και συντηρητικά. Αξίζει πάντα να ελέγχετε την ετικέτα πριν προσθέσετε σιρόπι στον καφέ σας.

Ποια μπαχαρικά μπορώ να προσθέσω στον καφέ μου για να τον κάνω λιγότερο θερμιδογόνο;

Η κανέλα, το κάρδαμο ή η βανίλια είναι εξαιρετικά μπαχαρικά για να προσθέσετε γεύση στον καφέ σας χωρίς να προσθέσετε θερμίδες. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε λίγη σκόνη κακάο για πιο βαθιά γεύση.

Είναι ο καφές latte πιο θερμιδογόνος από τον καπουτσίνο;

Ναι, ο καφές λάτε περιέχει περισσότερο γάλα από τον καπουτσίνο, γεγονός που τον καθιστά πιο θερμιδογόνο. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός θερμίδων εξαρτάται από τον τύπο του γάλακτος που χρησιμοποιείται και από τυχόν πρόσθετα.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.