Malta - pogoda, atrakcje, ceny

Malta - pogoda, atrakcje, ceny

- διαφήμιση -

Η Μάλτα είναι νησί που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Σικελίας. Είναι η πρωτεύουσα της Μάλτας και η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Η Μάλτα είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία που χρονολογείται πάνω από 7.000 χρόνια πριν. Η Μάλτα ήταν βρετανική αποικία μέχρι το 1974, όταν απέκτησε την ανεξαρτησία της. Η Μάλτα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τις όμορφες παραλίες της, το ζεστό κλίμα και την πλούσια ιστορία της.

Είναι ακριβά στη Μάλτα;

Η Μάλτα είναι ένα μικρό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα που αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, η Μάλτα προσφέρει όλα τα οφέλη που συνδέονται με την ένταξη στην ΕΕ, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, των αγαθών και των υπηρεσιών. Το νησί διαθέτει επίσης πλούσια ιστορία και πολιτισμό, και οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν πολλά σημεία ενδιαφέροντος, όπως η αρχαία πόλη της Μντίνα και ο μεσαιωνικός φάρος. Το Μάλτο είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και ο αριθμός των επισκεπτών έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% τα τελευταία πέντε χρόνια. Το νησί προσφέρει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων και ξενώνων για κάθε προϋπολογισμό, ενώ οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Ωστόσο, το Μάλτο δεν είναι φθηνό.

Οι τιμές των τροφίμων και των ποτών είναι παρόμοιες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων είναι υψηλότερες από ό,τι σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Επιπλέον, τα ταξίδια στη Μάλτα μπορεί να είναι ακριβά, καθώς τα λεωφορεία και τα ταξί είναι αρκετά ακριβά. Συνολικά, το Μάλτο δεν είναι φθηνό, αλλά εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στους τουρίστες. Το νησί προσφέρει πλούσια ιστορία και πολιτισμό και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων, εστιατορίων και μπαρ.

Καιρός στη Μάλτα

Ο καιρός στη Μάλτα είναι πολύ καλός όλο το χρόνο. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, οι θερμοκρασίες είναι πολύ ευχάριστες και μερικές φορές είναι ακόμη και δυνατή η ηλιοθεραπεία. Τον Απρίλιο και τον Μάιο οι θερμοκρασίες είναι ήδη πολύ υψηλές και μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία σχεδόν όλη την ημέρα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι η πιο ζεστή περίοδος, αλλά αυτό δεν είναι τόσο ενοχλητικό επειδή ο άνεμος είναι πολύ δυνατός. Τον Σεπτέμβριο οι θερμοκρασίες είναι ήδη λίγο χαμηλότερες, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ ευχάριστες.

Ο καιρός στη Μάλτα
Καιρός στη Μάλτα

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ο καιρός είναι ήδη λίγο πιο δροσερός, αλλά μπορείτε ακόμα να κάνετε ηλιοθεραπεία. Ο Δεκέμβριος είναι ένας κρύος μήνας, αλλά οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ευχάριστες. Συνολικά, ο καιρός στη Μάλτα είναι πολύ καλός όλο το χρόνο και υπάρχει κάτι για όλους.

Πώς να επισκεφθείτε καλύτερα τη Μάλτα

Η Μάλτα είναι ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει στους τουρίστες. Είναι πανέμορφη και γεμάτη από τουριστικά αξιοθέατα. Ωστόσο, για να την επισκεφθείτε καλά, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτον, είναι σημαντικό να είστε καλά προετοιμασμένοι. Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να εξοικειωθείτε με όλα τα τουριστικά αξιοθέατα που προσφέρει η Μάλτα. Αυτό θα σας επιτρέψει να προγραμματίσετε καλύτερα τον χρόνο σας στο νησί.

Δεύτερον, αξίζει να θυμάστε να έχετε επαρκή ασφάλιση. Ειδικά αν σχεδιάζετε δραστήριες διακοπές, είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας επαρκή ταξιδιωτική ασφάλιση. Αξίζει επίσης να θυμάστε να μην το παρακάνετε. Η περιήγηση στα αξιοθέατα της Μάλτας μπορεί να είναι πολύ έντονη, γι’ αυτό αξίζει να προσέχετε τις δυνατότητές σας και να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θυμηθείτε επίσης να πίνετε άφθονο νερό και να μην περνάτε πολλή ώρα στον ήλιο. Αν τηρήσετε αυτούς τους λίγους απλούς κανόνες, είναι βέβαιο ότι θα κάνετε μια καλή περιήγηση στη Μάλτα και θα απολαύσετε όλα τα αξιοθέατά της.

Βαλέτα – η πρωτεύουσα της Μάλτας

Η Μάλτα είναι ένα νησί που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα και αποτελεί δημοφιλή προορισμό διακοπών. Η πρωτεύουσα της Μάλτας, η Βαλέτα, θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο. Είναι επίσης γεμάτη από τουριστικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Ένα σπουδαίο τουριστικό αξιοθέατο στη Βαλέτα είναι το Εθνικό Μουσείο της Μάλτας. Βρίσκεται σε ένα κτίριο που στεγαζόταν κάποτε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα είναι το παλαιότερο μουσείο της Μάλτας. Το μουσείο διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή μαλτέζικης τέχνης, καθώς και εκθέματα που απεικονίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Μάλτας. Ένα άλλο τουριστικό αξιοθέατο στη Βαλέτα είναι το φρούριο Saint Elmo. Πρόκειται για ένα πρώην αμυντικό οχυρό που χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα. Το Fort Saint Elmo είναι σήμερα το κύριο ναυτικό μουσείο της Μάλτας και μπορείτε να δείτε ενδιαφέροντα εκθέματα για τη ναυτική ιστορία της Μάλτας. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις κατακόμβες του Αγίου Παύλου. Πρόκειται για αρχαίους τάφους που βρίσκονται κάτω από την πόλη της Βαλέτα.

Οι κατακόμβες του Αγίου Παύλου είναι ο τόπος ανάπαυσης του Αγίου Παύλου, ο οποίος έμεινε στη Μάλτα για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της χριστιανικής του αποστολής. Ο χώρος αξίζει να επισκεφθείτε για την όμορφη και γραφική του θέα και την ενδιαφέρουσα ιστορική πτυχή του.

Βαλέτα - η πρωτεύουσα της Μάλτας
Βαλέτα – η πρωτεύουσα της Μάλτας

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε τους ναούς Tarxien. Πρόκειται για αρχαίους ναούς που χτίστηκαν γύρω στο 3000 π.Χ. Οι ναοί Tarxien είναι μερικά από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μνημεία της Μάλτας. Αποτελούν πλέον μέρος του Εθνικού Μουσείου της Μάλτας και μπορείτε να τους επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο μουσείο.

Όπως μπορείτε να δείτε, η Βαλέτα προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό που αξίζει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στη Μάλτα.

Είναι ασφαλής η Μάλτα;

Η Μάλτα είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Πολωνούς. Ο καιρός εκεί είναι όμορφος και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν πολλά τουριστικά αξιοθέατα. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι έχουν ανησυχίες σχετικά με το αν είναι ασφαλής η Μάλτα. Έχουν δίκιο; Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Η Μάλτα είναι ασφαλής για τους τουρίστες. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ του 2018, η Μάλτα ήταν ασφαλέστερη από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μπορείτε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τις διακοπές σας!

Μπλε λιμνοθάλασσα της Μάλτας – το „κρυμμένο στολίδι” του αρχιπελάγους

Η Μάλτα είναι ένα νησί που φημίζεται για τα πολλά τουριστικά του αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι η Γαλάζια Λιμνοθάλασσα. Πρόκειται για ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε αν έρθετε στη Μάλτα. Η Γαλάζια Λιμνοθάλασσα είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να κάνετε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της καθημερινότητας. Είναι το ιδανικό μέρος για ηλιοθεραπεία και κολύμπι στο αλμυρό νερό.

Blue Lagoon Μάλτα - το "κρυμμένο στολίδι" του αρχιπελάγους
Blue Lagoon Μάλτα – το „κρυμμένο στολίδι” του αρχιπελάγους

Το νερό στη λιμνοθάλασσα έχει πολύ έντονο μπλε χρώμα και είναι πολύ καθαρό. Η λιμνοθάλασσα έχει επίσης ένα πολύ γραφικό σκηνικό. Περιβάλλεται από βράχια και όμορφες παραλίες. Η Μπλε λιμνοθάλασσα είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε στη Μάλτα. Είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Θα πρέπει επίσης να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να δείτε το όμορφο περιβάλλον της λιμνοθάλασσας.

Γκόζο – Μάλτα

Το Γκόζο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και βορειότερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας. Βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα βόρεια του νησιού της Μάλτας. Σύμφωνα με το μύθο, εδώ έφεραν οι Οθωμανοί την κοιμισμένη Αριάδνη από την Κρήτη. Το νησί Γκόζο φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του που εκτείνονται κατά μήκος της δυτικής ακτής του. Οι πιο δημοφιλείς παραλίες είναι οι Ramla Bay, Marsalforn και Xlendi. Το νησί είναι επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τα πολλά τουριστικά αξιοθέατά του, όπως ο ναός Ggantija, το μουσείο του καθεδρικού ναού και το τέμενος Ta’ Pinu.

Ποιο είναι το νόμισμα στη Μάλτα;

Η Μάλτα, επίσημα Δημοκρατία της Μάλτας, είναι ένα νησιωτικό κράτος που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Σικελίας. Η Μάλτα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Η Μάλτα έχει το καθεστώς ανεξάρτητου κράτους και η πρωτεύουσά της είναι η Βαλέτα. Το επίσημο νόμισμα της Μάλτας είναι το ευρώ. Η Μάλτα προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου 2004. Κατά τη στιγμή της προσχώρησης, το επίσημο νόμισμα της Μάλτας ήταν η μαλτέζικη λίρα (1 ευρώ = 0,4293 μαλτέζικη λίρα). Η Μάλτα προσχώρησε επίσης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και στον Χώρο Σένγκεν. Από την 1η Ιανουαρίου 2008, το ευρώ είναι το μόνο νόμιμο και επίσημο νόμισμα στη Μάλτα. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2007, εκτός από το ευρώ, στη Μάλτα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν η βρετανική λίρα στερλίνα και το δολάριο ΗΠΑ.

Σήμερα, τα δύο αυτά νομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με τη μορφή μετρητών ή καρτών πληρωμών που εκδίδονται από τράπεζες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ. Τα περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα μέρη που παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες δέχονται πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες Visa ή MasterCard. Σχεδόν όλα τα ΑΤΜ στη Μάλτα υποστηρίζουν Visa ή MasterCard για την ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ. Το ευρώ της Μάλτας είναι το ίδιο με το ευρώ που χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες της ΕΕ. Τα τραπεζογραμμάτια της Μάλτας έχουν ονομαστικές αξίες 5, 10, 20, 50, 100 και 200 ευρώ. Τα κέρματα έχουν ονομαστικές αξίες 1, 2, 5, 10, 20 και 50 λεπτά, καθώς και 1 και 2 ευρώ.

Αεροδρόμιο Μάλτας

Η Μάλτα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης. Το αεροδρόμιο της Μάλτας είναι πολύ σύγχρονο και προσφέρει απευθείας πτήσεις προς πολλές πόλεις της Ευρώπης. Η Μάλτα αποτελεί επίσης δημοφιλές σημείο αναχώρησης για πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Ryanair.

Τι να πάρετε μαζί σας στη Μάλτα;

Η Μάλτα είναι ένα νησί που τα έχει όλα – όμορφες παραλίες, ζεστό κλίμα, ενδιαφέρουσα ιστορία και υπέροχους ανθρώπους. Εάν σχεδιάζετε διακοπές στη Μάλτα, πρέπει να προετοιμαστείτε καλά. Παρακάτω θα βρείτε έναν κατάλογο με τα πράγματα που πρέπει να πάρετε μαζί σας στη Μάλτα.

1 Ζεστά ρούχα – Η Μάλτα έχει θερμό κλίμα, αλλά τη νύχτα το φθινόπωρο και το χειμώνα η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, αν σχεδιάζετε μια βόλτα στην πόλη ή μια περιήγηση στην ύπαιθρο, θα χρειαστείτε ένα ζεστό πουλόβερ ή φούτερ.

2. Υποδήματα – Η Μάλτα είναι γεμάτη από όμορφες παραλίες, οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας καλά παπούτσια για να περπατήσετε στην παραλία. Τα παπούτσια πρέπει να είναι άνετα και ελαφριά, ώστε να μην σέρνουν τα πόδια σας κατά τη διάρκεια μεγάλων περιπάτων.

3. καλλυντικά – Η Μάλτα έχει πολύ ξηρό αέρα, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας κρέμα προσώπου και λοσιόν σώματος. Η λοσιόν θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και θα το προστατεύσει από τον ήλιο. Η κρέμα, από την άλλη πλευρά, θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ξήρανση του δέρματός σας.

4. Ελαφρές αποσκευές – Η Μάλτα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα μακρύ Σαββατοκύριακο ή διακοπές μιας εβδομάδας, αλλά δεν χρειάζεστε μεγάλες αποσκευές. Είναι σίγουρα καλύτερο να έχετε μαζί σας ελαφριά αντικείμενα και να διαθέσετε περισσότερο χώρο για αναμνηστικά παρά για ρούχα.

5. Φωτογραφική μηχανή – Η Μάλτα είναι ένα πανέμορφο νησί και σίγουρα θα θέλετε να απαθανατίσετε τις διακοπές σας. Πάρτε λοιπόν μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα για να απολαμβάνετε αυτές τις αναμνήσεις για πολύ καιρό ακόμα.

6. Χάρτης – Η Μάλτα είναι αρκετά μικρή, αλλά και πάλι είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας έναν χάρτη ή την εφαρμογή Google Maps, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας με ασφάλεια. Είναι επίσης καλή ιδέα να πάρετε μαζί σας έναν οδηγό για τη Μάλτα, ώστε να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για αυτό το ενδιαφέρον νησί.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.