Sposoby przechowywania broni

Sposoby przechowywania broni

- διαφήμιση -

Όταν αποφασίζετε να αποκτήσετε άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και στη συνέχεια να το αγοράσετε, δεν πρέπει να ξεχνάτε τις απαιτήσεις και τις συστάσεις για την ασφαλή φύλαξή του. Υπάρχουν διατάξεις στην πολωνική νομοθεσία που ρυθμίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποθηκεύονται τα όπλα.

Νομικές ρυθμίσεις σχετικά με την αποθήκευση πυροβόλων όπλων

Η πολωνική νομοθεσία περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν τους τρόπους αποθήκευσης των πυροβόλων όπλων. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε δύο έγγραφα :

  • Νόμος της 21ης Μαΐου 1999 για τα όπλα και τα πυρομαχικά (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του 2012, σημείο 576, του 2013, σημείο 829 και του 2014, σημείο 295),
  • Γενικό διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών στον νόμο περί όπλων σχετικά με την αποθήκευση, τη μεταφορά και την καταχώριση όπλων και πυρομαχικών της 26ης Αυγούστου 2014. (Εφημερίδα των Συντακτών 2014, σημείο 1224).

Με λίγα λόγια, και τα δύο αυτά έγγραφα μεταφέρουν ότι τα όπλα πρέπει να μεταφέρονται μαζί τους ή να φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο, θήκη, ερμάριο κατηγορίας S1 σύμφωνα με το πρότυπο EN 14450 ή σε ειδική εγκατάσταση αποθήκευσης. Αυτό αποσκοπεί στον πλήρη περιορισμό της πρόσβασης στα πυροβόλα όπλα σε άτομα που δεν έχουν δικαίωμα χρήσης τους, δηλαδή σε όσους δεν διαθέτουν άδεια οπλοφορίας για αιχμηρό όπλο.

Τρόποι αποθήκευσης όπλων – αποθήκευση όπλων.

Ο χώρος αποθήκευσης όπλων δεν πρέπει να αποτελεί ξεχωριστό τμήμα, π.χ. ενός καθιστικού ή άλλου δωματίου. Πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται σε ξεχωριστό τούβλινο δωμάτιο, κατά προτίμηση στον πρώτο όροφο. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις όσον αφορά το μέγεθος του δωματίου. Εάν υπάρχουν παράθυρα στην αποθήκη, θα πρέπει να προστατεύονται από χαλύβδινη σχάρα και πλέγμα ή να τοποθετείται αλεξίσφαιρο ή διαρρηκτικό γυαλί.

Οιπόρτες των αποθηκών όπλων πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα EN 14450, να είναι σφραγισμένες ή να διαθέτουν σύστημα που να υποδεικνύει την μη εξουσιοδοτημένη είσοδο. Εναλλακτικές δικλείδες ασφαλείας για τις πόρτες αυτές είναι π.χ. η επένδυση από λαμαρίνα με ελάχιστο πάχος 2 mm, που διαθέτει αντιδιαρρηκτική κλειδαριά, κλειδώνει με λουκέτο και κλειδώνει με τουλάχιστον μία κλειδαριά. Μια άλλη απαίτηση για μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων είναι η ύπαρξη συστήματος συναγερμού, που ειδοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση διάρρηξης. Εάν δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι απαιτήσεις αυτές, μπορούν να αντικατασταθούν από μόνιμη, άμεση εποπτεία από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Υποχρεωτικός εξοπλισμός για μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων είναι ένας πυροσβεστήρας σκόνης με ελάχιστο βάρος κατασβεστικού υλικού 4kg και μια κουβέρτα πυρκαγιάς. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει αμμοδόχος ή άλλη συσκευή αναχαίτισης σφαιρών στο χώρο όπου γίνεται η εκφόρτωση και η φόρτωση των όπλων.

Μέθοδοι αποθήκευσης όπλων – χρηματοκιβώτια, κασέτες και ερμάρια όπλων.

Τα χρηματοκιβώτια, οι κασέτες και τα ερμάρια όπλων είναι μακράν η ευκολότερη επιλογή για την αποθήκευση πυροβόλων όπλων. Η μόνη απαίτηση για ένα τέτοιο „ντουλάπι” είναι να πληροί τις απαιτήσεις της κατηγορίας S1. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον μία ψηφιακή κλειδαριά ή κλειδαριά με κλειδί ή κρυπτογράφηση. Μια πρόσθετη απαίτηση που ορίζεται από την κλάση S1 είναι η ύπαρξη οπών αγκύρωσης και η κατοχή οποιασδήποτε αντίστασης κατά της διάρρηξης.

Ωστόσο, τα κριτήρια αυτά δεν εγγυώνται 100% ασφάλεια για την αποθήκευση όπλων. Αν κάποιος θέλει να προστατευτεί καλύτερα, θα πρέπει οπωσδήποτε να φτάσει σε λύσεις της ελάχιστης κλάσης „0”, που περιγράφεται στο πρότυπο PN-EN 1143-1.

Τρόποι αποθήκευσης όπλων – ντουλάπια για συλλογές και αναμνηστικά

Όταν το όπλο πρόκειται να αποτελέσει πρωτίστως στοιχείο συλλογής ή αναμνηστικό, αλλά δεν θέλουμε να στερηθεί τα χρηστικά του χαρακτηριστικά, μια τέλεια λύση μπορεί να είναι μια προθήκη όπλου. Ωστόσο, όπως και τα χρηματοκιβώτια, οι κασετίνες, οι θυρίδες και οι περιοδικές, έχει τις απαιτήσεις της. Αυτές είναι πάνω απ’ όλα: γυαλί με αυξημένη αντοχή, κλειδαριά που πληροί τις απαιτήσεις τουλάχιστον της κατηγορίας 5 του προτύπου PN-EN 12209 και σταθερή δομή με δυνατότητα στερέωσης στο δάπεδο.

Συνοψίζοντας, σε περίπτωση μεγάλου αριθμού όπλων αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικής αποθήκης, ενώ σε περίπτωση μικρότερου αριθμού όπλων ένα ντουλάπι, μια θήκη ή ένα χρηματοκιβώτιο θα πρέπει να αποδειχθεί χρήσιμο. Εάν μιλάμε για αναμνηστικά ή συλλεκτικά όπλα, μια καλή επιλογή θα ήταν η αγορά μιας βιτρίνας.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.