Meksyk - informacje, atrakcje, pogoda

Meksyk - informacje, atrakcje, pogoda

- διαφήμιση -

Το Μεξικό είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Οι όμορφες παραλίες, ο καυτός ήλιος και οι εξαιρετικά συμπαθητικοί ντόπιοι είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της χώρας. Οι διακοπές στο Μεξικό αποτελούν εγγύηση για διασκέδαση και χαλάρωση. Η εξαιρετική κουζίνα, η ενδιαφέρουσα ιστορία και ο πολιτισμός είναι πρόσθετα πλεονεκτήματα που προσελκύουν τους τουρίστες.

Μεξικό – γεωγραφία, κλίμα, καιρός

Το Μεξικό είναι μια χώρα που βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική και συνορεύει με τις ΗΠΑ (τις πολιτείες Τέξας και Νέο Μεξικό) και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει έκταση άνω των 1,9 εκατομμυρίων km2 και πληθυσμό άνω των 126 εκατομμυρίων. Η πρωτεύουσα είναι η Πόλη του Μεξικού. Το Μεξικό βρίσκεται σε εύκρατη και υποτροπική κλιματική ζώνη. Το κλίμα εδώ ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, από ξηρές και θερμές ερήμους στα βόρεια, σε υγρά τροπικά δάση στα ανατολικά, σε ορεινές περιοχές στα νότια. Η μέση ετήσια θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 25°C. Ο καιρός στο Μεξικό είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος. Στο βόρειο τμήμα της χώρας ο καιρός είναι ξηρός και ζεστός, ενώ στο νότο υπάρχει συχνά βροχή και ομίχλη. Οι έντονες καταιγίδες και οι βροχές είναι συχνές στην Πόλη του Μεξικού.

Τι πρέπει να προσέξετε στο Μεξικό;

Η Πόλη του Μεξικού είναι ένα υπέροχο μέρος που διαθέτει πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Δυστυχώς, όπως κάθε μεγάλη πόλη, έχει και αυτή τους κινδύνους της. Έτσι, όταν ταξιδεύετε στο Μεξικό, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να προσέχετε μερικά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, αποφύγετε να κάνετε ένα ταξίδι στην πόλη μόνοι σας. Είναι σίγουρα καλύτερο να ταξιδέψετε με έναν ξεναγό ή με μια ομάδα φίλων. Αξίζει επίσης να θυμάστε να μην βγάζετε φωτογραφίες σε μέρη που μπορεί να είναι επικίνδυνα. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τις αποσκευές και τα τιμαλφή σας. Όταν ταξιδεύετε στο Μεξικό, είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα. Αν θα χρειαστεί να μετακινηθείτε με τις αποσκευές σας, καλό είναι να τις έχετε μαζί σας ή να τις φυλάξετε στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Αξίζει επίσης να θυμάστε να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και να πίνετε νερό της βρύσης. Το νερό της βρύσης στο Μεξικό δεν είναι ποτέ απολύτως ασφαλές για κατανάλωση – είναι προτιμότερο να πίνετε εμφιαλωμένο νερό ή τσάι. Το αλκοόλ, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια προσανατολισμού και να πέσετε εύκολα θύμα ληστείας ή επίθεσης. Συνολικά, ένα ταξίδι στο Μεξικό μπορεί να είναι φανταστικό και γεμάτο ενθουσιασμό, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί σε μερικά πράγματα: είναι προτιμότερο να ταξιδεύετε με έναν ξεναγό ή μια ομάδα φίλων, να αποφεύγετε να πηγαίνετε μόνοι σας, να πίνετε αλκοόλ και να πίνετε νερό βρύσης. Τότε μπορείτε να απολαύσετε τη διαμονή σας στο Μεξικό με ασφάλεια και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Χρειάζονται οι Πολωνοί βίζα για να επισκεφθούν το Μεξικό;

Η Πολωνία είναι μία από τις 84 χώρες που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πρόσβαση στο Μεξικό χωρίς βίζα στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Αυτό σημαίνει ότι οι Πολωνοί μπορούν να έρθουν στο Μεξικό χωρίς βίζα και να παραμείνουν στη χώρα για 180 ημέρες. Εάν επιθυμείτε να μείνετε περισσότερο από 180 ημέρες, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τουριστική βίζα ή άλλου τύπου βίζα. Για να υποβάλετε αίτηση για πρόσβαση στο Μεξικό χωρίς βίζα, πρέπει να έχετε διαβατήριο που να ισχύει τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία της προβλεπόμενης άφιξής σας και εισιτήριο επιστροφής ή αεροπορικό εισιτήριο για άλλη χώρα. Επιπλέον, πρέπει να διαθέτετε τα οικονομικά μέσα για να καλύψετε τη διαμονή σας στο Μεξικό και απόδειξη κράτησης ξενοδοχείου ή άλλου καταλύματος. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την πολιτική θεωρήσεων του Μεξικού και να διευκολύνει το ταξίδι σας στην όμορφη χώρα μας.

Τι να δείτε στο Μεξικό; Κορυφαία αξιοθέατα

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Μεξικό. Ακολουθούν 10 από τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά:

1. Κάστρο Chapultepec – πρόκειται για το μεγαλύτερο κάστρο στην αμερικανική ήπειρο, το οποίο κάποτε ήταν η έδρα των αυτοκρατόρων της Μεσοαμερικής. Σήμερα είναι μουσείο και εθνικό πάρκο.

2. Palacio Nacional de Bellas Artes – είναι ένα παλάτι τέχνης στην πρωτεύουσα του Μεξικού που διαθέτει πλούσια συλλογή έργων τέχνης από όλο τον κόσμο. Είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

3. Εθνική Βιβλιοθήκη του Μεξικού – πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες στον κόσμο με περισσότερους από 12 εκατομμύρια τόμους. Είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

4. Τεοτιχουακάν – πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Μεξικού, όπου μπορείτε να δείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης και την πυραμίδα του Κετζαλκοάτλους. Είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

5 Το Μουσείο Frida Kahlo – Πρόκειται για ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο μιας από τις πιο διάσημες καλλιτέχνιδες του Μεξικού, της Frida Kahlo. Είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00.

Βασιλική της Γουαδελούπης – είναι μια βασιλική στην Πόλη του Μεξικού που αποτελεί προσκύνημα της Παναγίας της Γουαδελούπης – της προστάτιδας του Μεξικού. Η βασιλική είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

7.. Catedral Metropolitana – είναι η κύρια εκκλησία στην Πόλη του Μεξικού, η οποία είναι η έδρα του Μητροπολίτη του Μεξικού. Η εκκλησία είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 6 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

8. Palacio de Bellas Artes – είναι ένα παλάτι τέχνης στην Πόλη του Μεξικού, το οποίο φιλοξενεί το Εθνικό Θέατρο του Μεξικού. Το παλάτι είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 έως τις 20:00.

9. Μεξικανικό Αρχαιολογικό Μουσείο – είναι ένα μουσείο που εκθέτει μια πλούσια συλλογή αρχαιολογικών αντικειμένων από όλη τη Μεσοαμερική. Είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00.

10. Puebla – είναι μια πόλη στο νότιο Μεξικό που φημίζεται για την όμορφη αρχιτεκτονική της και τις γαστρονομικές της σπεσιαλιτέ. Μπορείτε επίσης να δείτε σπουδαία μουσεία και γκαλερί τέχνης σε αυτή την πόλη.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Μεξικό από την Πολωνία σε εβδομάδες;

Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι μια εξαιρετική ιδέα για διακοπές. Μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά ενδιαφέροντα μέρη και επίσης να χαλαρώσετε στην παραλία. Όπως αποδεικνύεται, ωστόσο, ένα τέτοιο ταξίδι δεν είναι φθηνό. Ποια είναι λοιπόν η τιμή ενός τέτοιου ταξιδιού; Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου. Ανάλογα με την πόλη της Πολωνίας από την οποία θέλουμε να πετάξουμε, μπορούμε να περιμένουμε διαφορετικές τιμές. Αν αποφασίσουμε να πετάξουμε από τη Βαρσοβία, θα πρέπει να ξοδέψουμε περίπου 3.000-4.000 PLN. Από την άλλη πλευρά, αν θέλουμε να πετάξουμε από το Γκντανσκ ή την Κρακοβία, πρέπει να υπολογίσουμε σημαντικά έξοδα – το κόστος του εισιτηρίου μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5.000-6.000 PLN.

Επιπλέον, αξίζει να θυμηθούμε το κόστος της μεταφοράς και του ξενοδοχείου. Αξίζει να συγκρίνουμε τις προσφορές διαφόρων εταιρειών και να επιλέξουμε εκείνη που θα μας είναι πιο ελκυστική από πλευράς τιμής. Αξίζει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι συχνά ακριβά – μπορούμε να περιμένουμε ότι η τιμή τους θα φτάσει ακόμη και τα 2000-3000 PLN την εβδομάδα. Ως εκ τούτου, αξίζει να αναλύσετε προσεκτικά τις οικονομικές σας δυνατότητες και μόνο τότε να αποφασίσετε αν ένα τέτοιο ταξίδι είναι κερδοφόρο για εσάς.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.