Ναύπλιο – ξενοδοχεία, αξιοθέατα, πληροφορίες

- διαφήμιση -

Ανακαλύψτε τις αρχαίες τοποθεσίες των Τυρρηνίων, των Μυκηνών και της Επιδαύρου

Δεν χρειάζεται να είστε αρχαιολόγος για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Ναυπλίου. Οι αρχαίες τοποθεσίες των Τυρινών, των Μυκηνών και της Επιδαύρου μπορούν εύκολα να εντυπωσιάσουν με τα όμορφα διατηρημένα λείψανά τους.

Η Τίρυνθα είναι ίσως η πιο δημοφιλής λόγω της εγγύτητάς της στο Ναύπλιο. Έχοντας χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είχε αρχικά αμυντικό χαρακτήρα και σήμερα αποτελεί απόδειξη των εξαιρετικών επιτευγμάτων της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Χτισμένη σε τρεις ξεχωριστές φάσεις και προοδευτικά οχυρωμένη, αποτελείται από διάφορα κοσμικά και λατρευτικά κτίρια. Ο μύθος λέει ότι εδώ ο Ηρακλής πραγματοποίησε τους δώδεκα άθλους του.

Οι Μυκήνες είναι ένας άλλος εκτεταμένος αρχαιολογικός χώρος που αξίζει τον κόπο. Μεταξύ των πολυάριθμων λειψάνων, τα πιο αξιοσημείωτα είναι η εντυπωσιακή είσοδος της Ακρόπολης, καθώς και η Πύλη.

Στο χώρο υπάρχει επίσης ένα μουσείο με διάφορα λείψανα, όπως κεραμικά και άλλα αντικείμενα. Αυτό ήταν το βασίλειο του βασιλιά Αγαμέμνονα και διοικητή του ελληνικού στρατού στον Τρωικό Πόλεμο.

Σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου (το πρώτο δημοσιευμένο δυτικό βιβλίο), ο αδελφός του Αγαμέμνονα, ο Μενέλαος, ήταν παντρεμένος με την Ελένη, η οποία απήχθη από τον Πάρη και μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Η Επίδαυρος (γνωστή και ως Επίδαυρος) ήταν μια μικρή πόλη, γνωστή κυρίως για το Αρχαίο Θέατρό της, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ελληνιστικά θέατρα στην Ελλάδα.

Αυτό το θέατρο μπορούσε να φιλοξενήσει 15.000 άτομα σε 55 σειρές -μετρώντας τις τελευταίες 21 σειρές που προστέθηκαν από τους Ρωμαίους. Η ακουστική είναι τόσο εξαιρετική που μπορείτε να ακούσετε τους ανθρώπους να ψιθυρίζουν στη σκηνή, ακόμη και αν βρίσκεστε στην τελευταία σειρά (μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό είναι αλήθεια!).

Ήταν ένα διάσημο ιερό στην αρχαιότητα και εκτιμούνταν ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές και ιαματικές του ιδιότητες και το επισκέπτονταν ευγενείς και πλούσιοι πολίτες.

Συμβουλή: παρά το γεγονός ότι είναι τόσο μεγάλη η Επίδαυρος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί. Υπάρχει σύγχυση επειδή υπάρχει επίσης ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα με το ίδιο όνομα, οπότε προσπαθήστε να αναζητήσετε πινακίδες και σύμβολα του Ιερού ή ρωτήστε έναν ντόπιο!

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.