Νομικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από έναν ενοικιαστή που αρνείται να πληρώσει τέλη

Prawne sposoby na pozbycie się z lokalu najemcy, który odmawia regulowania opłat

Prawne sposoby na pozbycie się z lokalu najemcy, który odmawia regulowania opłat

- διαφήμιση -

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να επενδύσουν σε ακίνητα. Πρόκειται για ένα λογικό βήμα που σας επιτρέπει να επενδύσετε το κεφάλαιό σας σε ακίνητα των οποίων η αξία αυξάνεται σταθερά. Ανεξάρτητα από το αν αποφασίσαμε να νοικιάσουμε το διαμέρισμά μας για καθαρά επαγγελματικούς λόγους ή αν μας ώθησε η ανάγκη που συνδέεται με τις αλλαγές στη ζωή μας, υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να έχουμε κατά νου.

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύετε, ακόμη και η γνωριμία με τους μελλοντικούς ενοικιαστές σας και η υπογραφή ενός σωστού μισθωτηρίου συμβολαίου μαζί τους δεν εγγυάται ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στην πορεία. Ένα από τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι οι ενοικιαστές που αρνούνται να πληρώσουν το ενοίκιο. Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση;

Διεκδικώντας τα δικαιώματά σας και τις οφειλές σας

Μόλις παρατηρήσετε ότι ένας ενοικιαστής καθυστερεί τις πληρωμές του, θέστε το υπόψη του. Σταθερά και πολιτισμένα ταυτόχρονα. Το καλύτερο είναι να το κάνετε αυτό με επίσημη επιστολή, η παραλαβή της οποίας θα μας αποδείξει ότι ο ενοικιαστής είναι ενήμερος για την κατάσταση και ότι δεν συμφωνούμε με καμία περαιτέρω συμπεριφορά αυτού του είδους. Καλό είναι επίσης να αναφέρετε ότι οι καθυστερημένες πληρωμές θα έχουν ως αποτέλεσμα πρόσθετο κόστος με τη μορφή τόκων . Τονίστε το γεγονός ότι η μη καταβολή του ενοικίου αποτελεί παράλειψη σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης. Εάν οι ενοικιαστές δεν εκφράσουν την πρόθεση να εξοφλήσουν την οφειλή, θα έχουμε λόγους να την καταγγείλουμε.

Θα το κάνουμε αυτό όταν ο ενοικιαστής δεν έχει πληρώσει το ενοίκιο για τρεις πλήρεις περιόδους χρέωσης. Για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία διεξάγεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα πρέπει προηγουμένως να στείλουμε επιστολή στον ενοικιαστή για να τον προειδοποιήσουμε για τις προθέσεις μας και να του δώσουμε έναν επιπλέον μήνα για να πληρώσει τις καθυστερούμενες και τρέχουσες οφειλές. Τι γίνεται όμως αν η μίσθωση έχει καταγγελθεί και ο ενοικιαστής αρνείται να εκκενώσει το κτίριο, καταλαμβάνοντας το έτσι παράνομα; Δεν μένει τίποτε άλλο να κάνουμε από το να αναλάβουμε νομική δράση και να καταθέσουμε αγωγή έξωσης στο περιφερειακό δικαστήριο.

Αξιοποιήστε όλες τις νομικές δυνατότητες

Η δικαστική διεκδίκηση της αξίωσής σας δεν είναι απαραίτητο να συνεπάγεται χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες. Επομένως, μην αποθαρρύνεστε: Εάν ο ενοικιαστής καθυστερεί να καταβάλει ενοίκιο ύψους μικρότερου των 20.000 ζλότυ, το δικαστήριο θα χειριστεί την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες. Εάν εκδοθεί ευνοϊκή απόφαση, οι ενοικιαστές θα είναι νομικά υποχρεωμένοι να εκκενώσουν το διαμέρισμά μας . Σε αυτό το στάδιο της διαμάχης με τους ενοικιαστές, συνήθως δεν υπάρχει περιθώριο για αδιαφορία, καθώς βλέπουν ότι ο ιδιοκτήτης διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να επιβάλει τα δικαιώματά του. Επομένως, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να απαλλαγούμε έτσι από ανέντιμους ενοίκους που δεν θέλουν να εκτεθούν σε κυρώσεις και ποινές. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το δικαστήριο, στην απόφαση που διατάσσει την εκκένωση και το άδειασμα του χώρου, ενημερώνει επίσης για το αν το εν λόγω πρόσωπο μπορεί να λάβει κοινωνική στέγαση. Εάν οι ένοικοι λάβουν τέτοιο δικαίωμα, θα μπορέσουν να εκκενώσουν νομίμως τους χώρους μας μόνο εφόσον ο δήμος τους κάνει προσφορά συγκεκριμένης κοινωνικής στέγασης. Πρόκειται για ένα πισωγύρισμα, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει από το να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντά μας. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε να βασιζόμαστε πρωτίστως στα επίσημα, νόμιμα μέσα για να απαλλαγούμε από τους κακοπληρωτές ενοικιαστές. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα εκτεθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις και θα ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας οι ενέργειες που αναλαμβάνουμε.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.