Νορβηγικά φιόρδ – πότε να πετάξετε, ποια να δείτε;

Fiordy norweskie - kiedy lecieć, które zobaczyć?

Fiordy norweskie - kiedy lecieć, które zobaczyć?

- διαφήμιση -

Τα νορβηγικά φιόρδ είναι μερικά από τα πιο γραφικά μέρη της Ευρώπης. Βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νορβηγίας και εκτείνονται για περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα. Μεταξύ των πιο διάσημων φιόρδ είναι το Geirangerfjord και το Nærøyfjord, τα οποία αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα νορβηγικά φιόρδ φημίζονται για τα όμορφα τοπία τους, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με σκάφος.

Τι είναι τα φιόρδ στη Νορβηγία;

Τα φιόρδ είναι ελικοειδείς, βαθιές και στενές θαλάσσιες κοιλάδες. Βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας, καθώς και στην Ισλανδία, τη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία. Τα φιόρδ σχηματίζονται όταν ένας παγετώνας διαλύεται και λιώνει, αφήνοντας τα απομεινάρια του στον πυθμένα της θάλασσας. Το θαλασσινό νερό διεισδύει στον παγετώνα και τον διαλύει από το εσωτερικό του. Τότε σχηματίζεται μια παγωμένη σχάρα, η οποία ονομάζεται φιόρδ. Τα φιόρδ χρησιμεύουν ως φυσικά λιμάνια για πλοία και βάρκες. Αποτελούν επίσης δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω της ομορφιάς τους. Μπορούν να θαυμάζονται τόσο από την ακτή όσο και από την κορυφή ενός παγετώνα.

Τα νορβηγικά φιόρδ είναι διάσημα για την ομορφιά και το πλάτος τους. Το φαρδύτερο φιόρδ της Νορβηγίας είναι το Sognefjorden, το οποίο έχει μήκος πάνω από 200 χιλιόμετρα και πλάτος 4 χιλιόμετρα. Αυτό το φιόρδ είναι τόσο βαθύ που τα πλοία μπορούν να σταματήσουν εκεί μόνο στην ακτή. Τα νορβηγικά φιόρδ φιλοξενούν επίσης πολλά είδη ψαριών και πουλιών. Αυτά περιλαμβάνουν καρχαρίες, σολομούς, πιγκουίνους και γλάρους. Τα φιόρδ είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για ψάρεμα. Αξίζει να γνωρίζετε ότι η λέξη „φιόρδ” είναι νορβηγικής προέλευσης και σημαίνει„κόλπος” ήπαγόβουνο”.

Νορβηγικά φιόρδ – γεωγραφικές πληροφορίες

Τα φιόρδ είναι μακρινοί και στενοί θαλάσσιοι κόλποι που σχηματίζονται από τη διάβρωση των παγετώνων. Βρίσκονται κυρίως στη βορειοανατολική Ευρώπη και στη χερσόνησο Γιούκον στον Καναδά. Το νορβηγικό τμήμα των φιόρδ είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες για το γραφικό του τοπίο. Τα νορβηγικά φιόρδ είναι οι μεγαλύτεροι γεωλογικοί σχηματισμοί του είδους τους στον κόσμο.

Καλύπτουν μια έκταση άνω των 29.000 km² και εκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Τα πιο διάσημα φιόρδ περιλαμβάνουν: Lysefjord, Hardangerfjord, Sognefjord και Nordfjord. Όλα είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες για το γραφικό τους τοπίο.

ΤοLysefjord είναι ένα από τα πιο γραφικά φιόρδ της Νορβηγίας. Σχηματίστηκε πριν από περίπου 10 000 χρόνια από τη διάβρωση των παγετώνων και σήμερα έχει βάθος μεγαλύτερο από 500 μέτρα. Στο Lysefjorde μπορείτε να θαυμάσετε μεταξύ άλλων: Preikestolen (βραχώδης διάβαση), Kjeragbolten (γρανιτένια σφαίρα) και το Stavanger, την πόλη που βρίσκεται στις εκβολές του.

Το Hardangerfjord είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας (έχει μήκος περίπου 170 χλμ.). Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στους τουρίστες για την ομορφιά του. Στο Hardangerfjorde μπορείτε να θαυμάσετε, μεταξύ άλλων: Vøringfossen – ο υψηλότερος καταρράκτης της Νορβηγίας (είναι πάνω από 200 μέτρα), Folgefonna – ο τρίτος μεγαλύτερος παγετώνας της Ευρώπης, και Eidfjord – μια πόλη στις εκβολές του.

ΤοSognefjord είναι το μακρύτερο φιόρδ της Νορβηγίας (έχει μήκος πάνω από 200 χλμ.) και ένα από τα πιο όμορφα τοπία σε όλη την Ευρώπη. Στο Sognefjorde μπορείτε να θαυμάσετε, μεταξύ άλλων: Το Nærøyfjord – το οποίο αποτελεί μέρος του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO για το φιόρδ, και το Jotunheimen – ένα εθνικό πάρκο με περισσότερα από 250 βουνά σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΤοNordfjord είναι το βορειότερο φιόρδ της Νορβηγίας. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ισλανδία και είναι πολύ δημοφιλές για την ομορφιά του και την πρόσβαση σε πολυάριθμα τουριστικά αξιοθέατα. Στο Nordfjorde, μπορείτε να θαυμάσετε μεταξύ άλλων: Hornindalsvatnet – τη βαθύτερη λίμνη της Ευρώπης (έχει βάθος πάνω από 500 μέτρα), το Bødalstindane – μια βουνοκορφή που φτάνει τα 1.813 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς και το Stryn – μια πόλη που βρίσκεται στις εκβολές του, η οποία είναι διάσημη για τις πολυάριθμες πίστες σκι και σνόουμπορντ που διαθέτει.

Hardangerfjord – ένα γραφικό φιόρδ και καταρράκτες

Το Hardangerfjord είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας (μήκους περίπου 170 χιλιομέτρων). Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στους τουρίστες για την ομορφιά του. Στο Hardangerfjorde μπορείτε να θαυμάσετε, μεταξύ άλλων: Vøringfossen – ο υψηλότερος καταρράκτης της Νορβηγίας (είναι πάνω από 200 μέτρα), Folgefonna – ο τρίτος μεγαλύτερος παγετώνας της Ευρώπης και Eidfjord – μια πόλη στις εκβολές του.

Το Hardangerfjord, που βρίσκεται μεταξύ του Μπέργκεν και του Haugesund, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας. Τα νερά του φτάνουν σε βάθος έως και 800 μέτρα και κατά μήκος των ακτών του μπορείτε να απολαύσετε αξιοθέατα όπως η „Γλώσσα του Τρολ”, παγετώνες, γραφικούς καταρράκτες και πολλά άλλα. Η ιστορία του οικισμού κατά μήκος αυτού του φιόρδ χρονολογείται από την εποχή των νομαδικών κυνηγών που κινούνταν στην περιοχή. Με την πάροδο των χρόνων, τα εύφορα εδάφη κατά μήκος του φιόρδ έγιναν το σπίτι των αγροτών, και σήμερα η περιοχή γύρω από το Hardangerfjord αναφέρεται ως ο μεγαλύτερος οπωρώνας της Νορβηγίας. Επιπλέον, αυτό το φιόρδ θεωρείται η γενέτειρα του σύγχρονου τουρισμού στη Νορβηγία.

Geirangerfjord – ένα από τα πιο όμορφα φιόρδ της Νορβηγίας

Το Geirangerfjord, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Νορβηγία, είναι ένα από τα πιο διάσημα και αναγνωρισμένα φιόρδ στον κόσμο. Έχει μήκος περίπου 15 χιλιόμετρα και φτάνει σε βάθος 600 μέτρων. Περιβάλλεται από απότομες, βραχώδεις πλαγιές που φτάνουν σε ύψος έως και 1 χλμ. Γραφικοί καταρράκτες ρέουν σε αυτές τις πλαγιές, οι πιο διάσημοι από τους οποίους είναι οι De Syv Søstre (Οι επτά αδελφές), Frairen (Ο μνηστήρας) και Brudesløret (Το γαμήλιο πέπλο). Το φιόρδ εγγράφηκε στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 2005 μαζί με το Naroyfjorden, γεγονός που μαρτυρά την εξαιρετική φυσική και πολιτιστική του αξία.

Οι πόλεις Geiranger και Hellesylt, που βρίσκονται στην άκρη του φιόρδ, είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, πλοία και κρουαζιερόπλοια εκτελούν τακτικά δρομολόγια μεταξύ τους, προσφέροντας στους τουρίστες αξέχαστη θέα του φιόρδ και του γύρω τοπίου. Κατά μήκος των τοιχωμάτων του φιόρδ μπορεί επίσης να εντοπιστούν εγκαταλελειμμένα αγροκτήματα, τα οποία αποτελούν ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του τοπίου και μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής.

Αξίζει επίσης να σημειωθούν οι δρόμοι που οδηγούν στο Geiranger, οι οποίοι θεωρούνται μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές στη Νορβηγία. Παρόλο που το Geirangerfjord προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, αξίζει να το επισκεφθείτε για να γνωρίσετε την εξαιρετική γοητεία και τα εκπληκτικά τοπία του

Sognefjord – το μακρύτερο φιόρδ της Νορβηγίας

Το Sognefjorden, γνωστό και ως Sognefjord, είναι το μακρύτερο φιόρδ της Νορβηγίας και ολόκληρης της Ευρώπης. Έχει εντυπωσιακό μήκος 203 χιλιόμετρα και στο βαθύτερο σημείο του φτάνει σε βάθος 1.308 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας[2]. Αυτό το μεγαλοπρεπές φιόρδ κόβει την κεντρική Νορβηγία στα δύο μισά, διεισδύοντας βαθιά στη γη μέχρι το χωριό Skjolden. Το πλάτος του κυμαίνεται από 1,5 έως 6 χιλιόμετρα.

Το Sognefjord δεν είναι εντυπωσιακό μόνο για το μέγεθός του, αλλά και για τη φυσική του ομορφιά. Περιβάλλεται από απότομες, βραχώδεις πλαγιές, οι οποίες σε ορισμένα σημεία μετατρέπονται σε κατακόρυφα τείχη που φτάνουν τα 1.500 μέτρα και καλύπτονται από χιονοσκέπαστρα.

Αποτελεί τόπο εξαιρετικής σημασίας για τον τουρισμό στη Νορβηγία, προσελκύοντας πολυάριθμους τουρίστες από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν την εξαιρετική ομορφιά και το μεγαλείο του.

Sognefjorde’s sights include: Nærøyfjord – το οποίο αποτελεί μέρος ενός φιόρδ που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και Jotunheimen – ένα εθνικό πάρκο με περισσότερα από 250 βουνά πάνω από 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Κρουαζιέρες στα νορβηγικά φιόρδ – αξίζει τον κόπο;

Τα φιόρδ της Νορβηγίας είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη στον κόσμο, προσελκύοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι μαγευτικές, βραχώδεις πλαγιές που βυθίζονται γρήγορα στα νερά των φιόρδ δημιουργούν ένα τοπίο που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Αξίζει όμως να κάνετε κρουαζιέρα μέσα από αυτά τα νερά;

  1. Καταπληκτική θέα: Φιόρδ όπως το Geirangerfjord και το Aurlandsjord προσφέρουν απίστευτη θέα που μπορείτε να απολαύσετε από το κατάστρωμα ενός πλοίου. Οι ψηλοί βράχοι, οι γραφικοί καταρράκτες και τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα τοπίο που μένει στη μνήμη σας για μια ζωή.
  2. Ταξιδιωτική άνεση: Πολλές εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Costa και η Hurtigruten, προσφέρουν άνετες συνθήκες ταξιδιού. Η εξαιρετική νορβηγικής έμπνευσης κουζίνα και η ποικιλία δραστηριοτήτων επί του πλοίου καθιστούν την κρουαζιέρα όχι μόνο μια ευκαιρία να απολαύσετε την ομορφιά των φιόρδ, αλλά και πραγματικές διακοπές.
  3. Χειμερινά θαύματα: Παρόλο που τα φιόρδ είναι δημοφιλή το καλοκαίρι, σκεφτείτε να τα επισκεφθείτε το χειμώνα. Το χιονισμένο τοπίο, τα παγωμένα νερά των φιόρδ και η ευκαιρία να παρατηρήσετε το βόρειο σέλας προσθέτουν στη μαγεία αυτού του ταξιδιού.
  4. Τουριστικά αξιοθέατα: Εκτός από την ίδια την κρουαζιέρα, πολλές πόλεις κατά μήκος των φιόρδ προσφέρουν ποικιλία αξιοθέατων. Από σημεία θέας μέχρι οικισμούς Βίκινγκ και εκδρομές με καγιάκ.
  5. Δημοτικότητα: Τα νορβηγικά φιόρδ είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν πολύ κόσμο κατά την περίοδο αιχμής. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η μαγευτική θέα αντισταθμίζει τον συνωστισμό.

Συνολικά, μια κρουαζιέρα στα Νορβηγικά Φιόρδ είναι αναμφίβολα μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να έχετε στο ταξιδιωτικό σας βιογραφικό. Τα μαγευτικά τοπία, η άνεση του ταξιδιού και η ποικιλία των αξιοθέατων το καθιστούν ένα από τα πιο αξέχαστα ταξίδια που μπορείτε να κάνετε. Αν αγαπάτε τη φύση και την αξέχαστη θέα, η κρουαζιέρα στα φιόρδ είναι για εσάς.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νορβηγικά φιόρδ;

Τα νορβηγικά φιόρδ είναι ένα αξέχαστο θέαμα που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Ωστόσο, πότε είναι η καλύτερη εποχή για να τα επισκεφθείτε; Η απάντηση είναι απλή – όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε από το ταξίδι σας. Αν θέλετε να δείτε τα φιόρδ σε όλο τους το μεγαλείο, η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φιόρδ είναι γεμάτα νερό και το τοπίο είναι πιο εντυπωσιακό. Ωστόσο, ο καιρός μπορεί να είναι πιο αβέβαιος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν αναζητάτε ένα πιο ήσυχο ταξίδι, είναι προτιμότερο να πάτε το καλοκαίρι. Τότε οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και οι πιθανότητες βροχής μικρότερες. Ωστόσο, τα φιόρδ μπορεί τότε να φαίνονται λίγο ξηρά. Εν κατακλείδι, το πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα νορβηγικά φιόρδ, όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε από το ταξίδι σας.

Νορβηγικά φιόρδ το καλοκαίρι

Τα νορβηγικά φιόρδ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα αυτή. Και δεν είναι περίεργο, καθώς είναι πραγματικά πανέμορφα και έχουν πολλά να προσφέρουν. Η επίσκεψή τους το καλοκαίρι, ωστόσο, είναι πολύ δημοφιλής και αξίζει να μάθετε γιατί αυτή η εποχή του χρόνου είναι τόσο ελκυστική. Πρώτον, τα φιόρδ είναι τότε γεμάτα ζωή. Τα νερά είναι πιο ζεστά από ό,τι το χειμώνα και αυτό σημαίνει ότι εκεί βρίσκονται περισσότερα ψάρια και άλλα πλάσματα. Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις και ιστιοσανίδα. Επιπλέον, υπάρχουν πολύ καλές συνθήκες για φωτογράφηση στα φιόρδ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Το καλοκαίρι, υπάρχουν πολλά τουριστικά αξιοθέατα που είναι διαθέσιμα μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αξίζει να αναφέρουμε, για παράδειγμα, τις κρουαζιέρες με βάρκα στα φιόρδ – συνιστάται ιδιαίτερα για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Και για όσους αρέσκονται στην ενεργητική ξεκούραση, η πεζοπορία ή η ορειβασία θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα – και υπάρχουν πραγματικά πολλά τέτοια αξιοθέατα εδώ! Εν κατακλείδι, αξίζει να επισκεφθείτε τα νορβηγικά φιόρδ το καλοκαίρι για την ομορφιά τους και τον πλούτο των τουριστικών αξιοθέατων που είναι διαθέσιμα αυτή την εποχή. Είναι ιδανικός προορισμός τόσο για όσους απολαμβάνουν ήσυχες διακοπές όσο και για όσους προτιμούν να είναι δραστήριοι.

Νορβηγικά φιόρδ το φθινόπωρο

Αξίζει να έρθετε στα νορβηγικά φιόρδ το φθινόπωρο, γιατί τότε μπορείτε όχι μόνο να θαυμάσετε το όμορφο τοπίο, αλλά και να απολαύσετε την ηρεμία και την ησυχία. Το καλοκαίρι εκεί επικρατεί συνωστισμός και θόρυβος, οπότε εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι μπορείτε να απολαύσετε το μέρος χωρίς τα πλήθη το φθινόπωρο. Οι θερμοκρασίες είναι τότε επίσης πιο ευνοϊκές για περπάτημα και σωματική δραστηριότητα απ’ ό,τι το καλοκαίρι, οπότε εκμεταλλευτείτε αυτή την εποχή για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Είναι γνωστό ότι ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα, οπότε δεν αρέσουν απαραίτητα σε όλους τα νορβηγικά φιόρδ. Ωστόσο, αν σας αρέσουν τα όμορφα τοπία και θέλετε να κάνετε ένα γαλήνιο διάλειμμα από την καθημερινότητα, τότε σίγουρα πρέπει να έρθετε εκεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Νορβηγικά φιόρδ το φθινόπωρο
Νορβηγικά φιόρδ το φθινόπωρο

Νορβηγικά φιόρδ το χειμώνα

Πρώτον, τα φιόρδ φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά λόγω των καιρικών συνθηκών. Το χειμώνα, καλύπτονται από ένα παχύ στρώμα χιονιού, το οποίο τους δίνει ένα λευκό χρώμα. Σε ένα τέτοιο σκηνικό, μπορείτε να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε παραμύθι. Δεύτερον, ο χειμερινός καιρός ευνοεί την ξεκούραση και την ανάκαμψη. Περπατώντας στο δάσος ή κατά μήκος ενός φιόρδ, μπορείτε να νιώσετε την ηρεμία και την αρμονία που είναι τόσο σημαντικές για την ευεξία. Τέλος, ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για υπαίθρια αθλήματα όπως το σκι και το snowboard. Στη Νορβηγία, μπορείτε να βρείτε πολλά εξαιρετικά μέρη για αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Τα νορβηγικά φιόρδ είναι ένα μαγικό μέρος οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά αξίζει να τα επισκεφθείτε ιδιαίτερα το χειμώνα. Είναι μια εποχή γαλήνης και χαλάρωσης και μια εξαιρετική ευκαιρία για υπαίθρια σπορ.

Νορβηγικά φιόρδ την άνοιξη

Τα νορβηγικά φιόρδ είναι μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στη Γη. Βουνά τα περιβάλλουν από παντού και τα νερά είναι τόσο βαθιά που σε ορισμένα από αυτά το βάθος τους είναι μεγαλύτερο από ολόκληρο το βάθος της Μεσογείου! Την άνοιξη, μπορείτε να θαυμάσετε τα νορβηγικά φιόρδ σε όλο τους το μεγαλείο. Ο ήλιος λάμπει περισσότερο και αντανακλάται στο νερό, δημιουργώντας εκπληκτική θέα. Τα βουνά είναι ήδη εκτεθειμένα από το χιόνι και τα δέντρα και οι θάμνοι ανθίζουν. Για όσους απολαμβάνουν τις δραστήριες διακοπές, αυτή είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για πεζοπορία στο δάσος ή ποδηλασία σε ορεινά μονοπάτια. Τα νορβηγικά φιόρδ είναι ένα από εκείνα τα μέρη της Γης που πρέπει να δει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Αν θέλετε να γνωρίσετε όλη τη γοητεία και την ομορφιά τους, η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή του χρόνου!

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στα φιόρδ;

Οι τιμές για τις εκδρομές στα φιόρδ μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του αξιοθέατου που θέλετε να δείτε. Οι πιο δημοφιλείς εκδρομές είναι αυτές που περιλαμβάνουν ταξίδι με πλοίο ή φέρι στο φιόρδ. Η τιμή μιας τέτοιας εκδρομής μπορεί να φτάσει μέχρι και αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Ένας άλλος δημοφιλής τύπος εκδρομών είναι εκείνες που συνδυάζουν μια κρουαζιέρα με σκάφος με άλλα αξιοθέατα, όπως ράφτινγκ ή πεζοπορία. Η τιμή μιας τέτοιας εκδρομής μπορεί να φτάσει έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Όσοι θέλουν να απολαύσουν τα φιόρδ χωρίς να επιβιβαστούν σε σκάφος μπορούν να κάνουν εκδρομή με πούλμαν ή αεροπορικώς. Οι εκδρομές με πούλμαν είναι πολύ φθηνότερες από τις αεροπορικές εκδρομές, αλλά είναι επίσης λιγότερο βολικές και μερικές φορές είναι δύσκολο να φτάσετε στα πιο ελκυστικά μέρη. Με αεροπλάνο, από την άλλη πλευρά, είναι πιο γρήγορο και εύκολο να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά πρέπει να υπολογίσετε το σημαντικό κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου. Συνολικά, τα ταξίδια στα φιόρδ μπορεί να είναι αρκετά ακριβά, αλλά αξίζουν τον κόπο. Ο θαυμασμός των όμορφων νορβηγικών τοπίων είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Νορβηγικά φιόρδ – συχνές ερωτήσεις

Τι είναι τα νορβηγικά φιόρδ;

Τα φιόρδ είναι ένας στενός και βαθύς κόλπος σε σχήμα U που σχίζεται στην ενδοχώρα για αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα, περιτριγυρισμένος από απότομες πλαγιές. Τα φιόρδ βρίσκονται στη Νορβηγία, τη Γροιλανδία (όπου βρίσκονται τα μακρύτερα φιόρδ στον κόσμο), την Ανταρκτική, ακόμη και στη Σκωτία, τη Χιλή, την Αλάσκα και τη Νέα Ζηλανδία.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στα νορβηγικά φιόρδ;

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στα φιόρδ και σε άλλα αξιοθέατα της Νορβηγίας.

Πόσα φιόρδ έχει η Νορβηγία;

Υπάρχουν περισσότερα από 1.732 φιόρδ στη Νορβηγία.

Είναι το νερό στα φιόρδ αλμυρό;

Ναι, το νερό είναι αλμυρό.

Τι σημαίνει η λέξη φιόρδ;

Ένα φιόρδ είναι απλώς ένας βαθύς κόλπος.

Πόσο απέχει το Όσλο από τα φιόρδ;

Το φιόρδ του Όσλο εκτείνεται σε μήκος περίπου 100 χιλιομέτρων.

Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο για το πλοίο προς τη Νορβηγία;

Είναι μεταξύ 1300-1600 PLN.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.