Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν φέρει επανάσταση στην εργασία της μεσαίας τάξης

Η νορβηγική δίαιτα – ή τι είδους δίαιτα;
14 એપ્રિલ 2021
Πώς να κερδίσετε χρήματα από ένα χόμπι;
14 એપ્રિલ 2021
Εμφάνιση όλων

Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν φέρει επανάσταση στην εργασία της μεσαίας τάξης

- Reklama -


Από τα προηγούμενα επιχειρηματικά μοντέλα και την κατασκευή του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών μέχρι τις διαδικασίες εργασίας, τα πάντα τέθηκαν σε δοκιμασία στο πλαίσιο των νέων συνθηκών. Οι εταιρείες που έπαψαν να λειτουργούν με συνέπεια μπορεί τώρα να ξεπεραστούν από τους ανταγωνιστές. Ο κοροναϊός έχει υπονομεύσει μεγάλο μέρος της οικονομίας και η ύπαρξη πολλών επιχειρήσεων έχει απειληθεί, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Άλλες εταιρείες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται ακόμη και σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Απασχολούν προσωπικό και προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν φέρει επανάσταση στην εργασία της μεσαίας τάξης
Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν φέρει επανάσταση στην εργασία της μεσαίας τάξης

Οι ψηφιακές τεχνολογίες τους δίνουν τη δυνατότητα να εργαστούν. Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότερες από τις ψηφιακές λύσεις που μας υποστηρίζουν σε συνθήκες κρίσης δεν υπήρχαν ή χρησιμοποιούνταν ελάχιστα. Η μεταφορά της εργασίας γραφείου στο γραφείο στο σπίτι με τη χρήση της πληροφορικής ήταν αδιανόητη. Δεν κάναμε αιτήσεις για εργασία ή άμεση βοήθεια και δεν κάναμε τραπεζικές συναλλαγές ηλεκτρονικά σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Αν και τα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα έχουν μεταμορφώσει τις λειτουργίες πολλών εταιρειών τα τελευταία χρόνια, η πανδημία επιτάχυνε εξαιρετικά την ψηφιοποίηση της οικονομίας. Ενώ πολλές καινοτομίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στους εργαζόμενους και τους πελάτες, άλλες λειτουργούν στο παρασκήνιο του κοινού. Έχουν γίνει μια επαναστατική ανακάλυψη για πολλές εταιρείες. Έπρεπε να οργανώσουν τη μεταφορά χιλιάδων θέσεων εργασίας στα σπίτια των υπαλλήλων τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Στα τέλη του 2019, μόνο το 19% των μεσαίων επιχειρήσεων ήταν προετοιμασμένες για την ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση της εργασίας γραφείου, σύμφωνα με μελέτη της βιομηχανικής ένωσης Bitkom. Λόγω της πανδημίας, αυτό έπρεπε να πραγματοποιηθεί πολύ γρήγορα, κάτι που φαινόταν απίθανο. Το υλικό και το λογισμικό εξοπλίστηκαν με εικονικά Meeting-Tools, τα οποία έπρεπε να πληρούν υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας πληροφορικής. Οι κλήσεις ανακατευθύνθηκαν σε τηλεφωνικές γραμμές σε ιδιωτικές κατοικίες. Το χαρτί και τα ντοσιέ εγγράφων έγιναν ανέφικτα και οι εταιρείες επέλεξαν το σύννεφο ή τους δίσκους υπολογιστών ως τόπο αποθήκευσης εγγράφων. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την YouGov στα τέλη Μαρτίου 2020, ένας στους πέντε εργαζόμενους (22%) εργαζόταν από το γραφείο του σπιτιού ή με εξ αποστάσεως εργασία.

- Reklama -

Comments are closed.