- διαφήμιση -

P. Πώς καθορίζετε ποια νησιά θα επισκεφθείτε και ποιες είναι οι διαφορετικές διαδρομές;

O. Αυτό το άρθρο παρέχει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις διάφορες ομάδες νησιών και τις διαδρομές που τις καλύπτουν. Περιγράφει επίσης λεπτομερώς ορισμένα από τα νησιά που βρίσκονται σε αυτές τις διαδρομές.

Δρομολόγια πλοίων για τα ελληνικά νησιά

Ε. Γιατί δεν μπορώ να βρω το δρομολόγιο των ημερομηνιών μου;

O. Τα δρομολόγια συνήθως δεν οριστικοποιούνται μέχρι λίγο πριν από το ελληνικό Πάσχα κάθε χρόνο -συνήθως τον Μάρτιο. Συνεχίστε να ελέγχετε ξανά.

P. Τα πλοία εκτελούν δρομολόγια μόνο μεταξύ των νησιών;

A. Όχι. Μπορείτε επίσης να πάρετε πλοία από και προς την Τουρκία και την Ιταλία, ενώ ορισμένα μικρά πλοία εκτελούν δρομολόγια και μεταξύ ηπειρωτικών πόλεων.

Ε. Δεν μπορώ απλά να πάρω εισιτήριο στο πλοίο;

Α. Μόνο τα μικρότερα (και συχνά αδημοσίευτα) πλοία πωλούν εισιτήρια επί του πλοίου. Διαφορετικά, θα πρέπει να αγοράσετε εισιτήρια μέσω διαδικτύου, από διάφορα πρακτορεία εισιτηρίων γύρω από τα μεγάλα λιμάνια ή από ταξιδιωτικό γραφείο.

Ε. Το ηλεκτρονικό μου εισιτήριο δεν έχει γραμμωτό κώδικα. Είναι αυτό σημαντικό;

A. Ναι, καθώς δεν θα μπορούν να το σκανάρουν κατά την επιβίβαση. Πρέπει να προμηθευτείτε μια έντυπη έκδοση του εισιτηρίου σας από τα πρακτορεία εισιτηρίων στα λιμάνια πριν από την επιβίβαση.

Ε. αξίζει τον κόπο η πρώτη θέση ή η business class;

Α. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πουν όχι. Θα σας παραχωρηθεί θέση σε συγκεκριμένο τμήμα και υπάρχει επίσης ιδιωτικό σαλόνι στην Blue Star. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα. Η διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης θα είναι η ίδια όπως και για όλους τους άλλους.

P. Υπάρχουν πάντα καθορισμένες θέσεις;

A. Όχι. Τα μεγαλύτερα πλοία διαθέτουν καθορισμένες θέσεις για όλες τις κατηγορίες, αλλά αυτές αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό σε ένα οικονομικό πλοίο όπου οι άνθρωποι κάθονται όπου θέλουν. Στα εξωτερικά καταστρώματα δεν υπάρχουν συνήθως καθορισμένες θέσεις. Οι θέσεις της επιχειρηματικής και της πρώτης θέσης είναι συνήθως κατανεμημένες.

Ε. Αν κλείσω μια θέση σε μια καμπίνα, θα την μοιράζομαι με άλλους;

A. Ενδεχομένως. Εάν κλείσετε μία κουκέτα σε μια καμπίνα με 4 κουκέτες, μπορεί να καταλήξετε με 3 συντρόφους. Αν είναι χαμηλή περίοδος ή ώμος, οι πιθανότητες είναι να καταλήξετε με 1 ή 2 άτομα ή να την έχετε όλη για τον εαυτό σας, αλλά ο μόνος τρόπος για να το εγγυηθείτε αυτό είναι να κάνετε κράτηση για ολόκληρη καμπίνα. Η Blue Star Ferries διαθέτει καμπίνες για 1 άτομο στα περισσότερα πλοία της.

P. Να περιμένω και να αγοράσω εισιτήρια κατά την άφιξη;

Α. Τις περισσότερες φορές θα είστε εντάξει. Σπάνια τα πλοία κάνουν κράτηση, εκτός αν είναι Αύγουστος και/ή κάποια ειδική αργία. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ρωτήστε αν υπάρχουν καμπίνες. Για ομάδες των 3 ή περισσότερων ατόμων, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι περίπου η ίδια τιμή.

P. Μπορώ να κάνω ηλεκτρονικό check-in;

O. Ναι, αν χρησιμοποιήσετε το Ferryhopper, μπορείτε να κάνετε check in online και να παραλάβετε τα εισιτήριά σας στο ξενοδοχείο σας.

Ε. Τι πρέπει να κάνω με τις αποσκευές μου στο πλοίο;

Α. Όλα τα πλοία διαθέτουν έναν καλά σηματοδοτημένο χώρο αποθήκευσης αποσκευών στο χαμηλότερο επίπεδο όπου επιβιβάζεστε, συνήθως πριν από τον χώρο αποθήκευσης αυτοκινήτων. Απλώς τοποθετείτε την αποσκευή σας στον χώρο που είναι σημειωμένος για τον επόμενο προορισμό σας. Εάν έχετε τιμαλφή στις αποσκευές σας, πάρτε τα μαζί σας ή πάρτε ολόκληρη την τσάντα, αν και μπορεί να χρειαστεί να διασχίσετε σκάλες ή/και κυλιόμενες σκάλες.

P. Μπορώ να πάρω το κατοικίδιό μου στο πλοίο στην Ελλάδα;

O. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός καμπινών στα πλοία Blue Star, Minoan και Anek που είναι φιλικές προς τα κατοικίδια και συνήθως χωρίς επιπλέον κόστος. Συνήθως υπάρχει επίσης ένας αριθμός διαθέσιμων BUD και τα σκυλιά μπορούν να περπατούν στα καταστρώματα, με την προϋπόθεση ότι είναι δεμένα με λουρί και με φίμωτρο.

Q. Πόση ώρα πρέπει να παίρνω για να φύγω από το μεταξύ των πλοίων στον Πειραιά;

Α. Τουλάχιστον μία ώρα. Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και είναι αρκετά εκτεταμένο. Υπάρχουν 9 πύλες και αν αποβιβαστείτε στις 9 αλλά το επόμενο πλοίο φεύγει στη 1, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 30 λεπτά για να περπατήσετε μέχρι εκεί ή να πάρετε ταξί. Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώνετε τους οδηγούς για τον αναμενόμενο αριθμό της πύλης σας, αλλιώς μπορεί να δυσκολευτούν να σας βρουν.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.