Πόρτες στο αίθριο. Ποια επιλογή θα είναι πιο συμφέρουσα για εμάς;

Drzwi tarasowe. Która z opcji będzie dla nas najkorzystniejsza?

Drzwi tarasowe. Która z opcji będzie dla nas najkorzystniejsza?

- διαφήμιση -

Όταν σκεφτόμαστε την μπαλκονόπορτα των ονείρων μας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παρόμοιες απαιτήσεις. Μεγάλα τζάμια ώστε η βεράντα να γίνεται μέρος του σπιτιού, ασφαλής, χωρίς αρχιτεκτονικά εμπόδια ώστε να μπορεί να περάσει ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ή ένα άτομο με ειδικές ανάγκες από την πόρτα της βεράντας – αυτά είναι τα πράγματα που συχνά εξετάζουμε όταν σχεδιάζουμε το σπίτι των ονείρων μας. Οι μπαλκονόπορτες HST είναι η απάντηση σε όλες αυτές τις ανάγκες.

Ασφαλείς μπαλκονόπορτες με χαμηλό κατώφλι

Όταν κάνουμε μια ανακαίνιση ή σχεδιάζουμε ένα σπίτι, θα θέλαμε όλα να είναι τέλεια. Με μια βεράντα ή έναν κήπο, θέλουμε να μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε. Με άφθονα τζάμια, η πράσινη περιοχή μπροστά από το σπίτι μπορεί να γίνει στοιχείο σχεδιασμού, ενώ οι πόρτες βεράντας που λειτουργούν άνετα μπορούν να καταργήσουν το φράγμα μεταξύ του εσωτερικού χώρου και της περιοχής του κήπου.

Οι πόρτες ανύψωσης και συρόμενες πόρτες HST είναι κατασκευασμένες από PVC ή αλουμίνιο και κινούνται σε δύο επίπεδα παραθύρων που είναι παράλληλα μεταξύ τους. Το μέγιστο πλάτος των παραθύρων μπορεί να φτάσει έως και τα τρία μέτρα, καθιστώντας δυνατή την επίτευξη μιας υαλοκατασκευής με άνοιγμα έως και έξι μέτρα. Επιπλέον, το χαμηλό κατώφλι στις πόρτες HST δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο χωρίς εμπόδια, επιτρέποντας σε όλα τα μέλη της οικογένειας να κινούνται ελεύθερα – είτε πρόκειται για μικρά παιδιά, είτε για ηλικιωμένους, είτε για άτομα με αναπηρία, είτε για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή είναι ότι, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μπαλκονόπορτες, οι μπαλκονόπορτες HST δεν καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο όταν ανοίγουν και σας αφήνουν ελεύθερους να διαθέσετε τον χώρο χωρίς να διαταράξετε τη ροή της κυκλοφορίας.

Μια πρωτοποριακή λύση για το σπίτι – πτυσσόμενες πόρτες

Μια εξίσου βολική και ασφαλής λύση, αν και πολύ πιο ασυνήθιστη και λιγότερο διαδεδομένη στη χώρα μας, είναι οι πτυσσόμενες πόρτες εσωτερικού χώρου. Όπως και οι μπαλκονόπορτες HST, παρέχουν έναν ασφαλή χώρο, χωρίς αρχιτεκτονικά εμπόδια. Σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε μεγάλα τζάμια και διευκολύνουν πολύ τη σύνδεση του καθιστικού με τον κήπο. Η διαφορά ανάμεσα στις πόρτες HST και τις πτυσσόμενες πόρτες έγκειται στον σχεδιασμό και τον τρόπο ανοίγματος.

Οι πτυσσόμενες πόρτες, όπως υποδηλώνει και το όνομα, αναδιπλώνονται σε ακορντεόν όταν ανοίγουν. Είναι απολύτως ασφαλείς και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε δύναμη για να τις ανοίξετε – ακόμη και ένα παιδί μπορεί εύκολα να το κάνει. Δεν υπάρχει επίσης ο φόβος να κόψει κάποιος κατά λάθος τα δάχτυλά του καθώς περνάει μέσα. Αυτή η λύση, αν και δεν είναι πολύ δημοφιλής στην Πολωνία, είναι πολύ δημοφιλής στη Δύση, προκαλώντας θαυμασμό και προσελκύοντας την προσοχή των καλεσμένων.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.