Kiedy sejf jest ognioodporny?

Kiedy sejf jest ognioodporny?

- διαφήμιση -

Μια σημαντική παράμετρος ενός χρηματοκιβωτίου, η οποία εγγυάται υψηλότερη προστασία των αποθηκευμένων αντικειμένων, είναι η πυραντοχή του. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε επιχειρήσεις ή ιδιωτικές κατοικίες, οπότε μπορεί να συμβεί η πλήρης καταστροφή των τιμαλφών. Προκειμένου να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή προστασία για τα υπάρχοντά σας, είναι λογικό να επιλέξετε ένα πυράντοχο χρηματοκιβώτιο.

Πότε ένα χρηματοκιβώτιο είναι πυρίμαχο;

Ένα χρηματοκιβώτιο είναι μια κατασκευή από μέταλλο με γέμισμα από σκυρόδεμα. Είναι σημαντικό ότι δεν είναι κάθε μοντέλο πυρίμαχο. Τα συνηθισμένα χρηματοκιβώτια ζεσταίνονται πολύ κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς και η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους αυξάνεται επίσης, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα αποθηκευμένα αντικείμενα. Ένα πυρίμαχο χρηματοκιβώτιο διαφέρει ως προς την κατασκευή του από ένα παραδοσιακό χρηματοκιβώτιο διάρρηξης. Ένα πυρίμαχο χρηματοκιβώτιο έχει ενσωματωμένη πρόσθετη προστασία με τη μορφή θερμοαπορροφητικής δομής, ώστε να μην απειλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα τοιχώματα απορροφούν τη θερμότητα, ώστε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του να μην αυξάνεται και τα αποθηκευμένα αντικείμενα να παραμένουν ανέπαφα. Είναι σημαντικό ότι ένα πυρίμαχο χρηματοκιβώτιο είναι επίσης και χρηματοκιβώτιο διάρρηξης, οπότε επιτελεί και τους δύο ρόλους. Τα εμπορικά διαθέσιμα πυρίμαχα χρηματοκιβώτια μπορεί να έχουν διαφορετικές προστασίες, ώστε να διαρκούν για διαφορετικά χρονικά διαστήματα όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να αντέξουν 30 λεπτά και να προστατεύσουν τα αποθηκευμένα αντικείμενα για αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ άλλα μπορούν να περάσουν έως και περίπου. Ορισμένα μοντέλα αντέχουν 30 λεπτά και προστατεύουν τα αποθηκευμένα αντικείμενα για αυτό το διάστημα, ενώ άλλα μπορούν να περάσουν έως και 2 ώρες στη φωτιά χωρίς να προκληθεί ζημιά στα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο εσωτερικό τους. Πολλά εξαρτώνται από την κατηγορία πυραντίστασης του εν λόγω χρηματοκιβωτίου, η οποία καθορίζεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πυραντίστασης. Οι διάφορες κατηγορίες χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά και κατασκευαστικές λύσεις.

Κλάσεις πυραντίστασης για χρηματοκιβώτια

Τα πρότυπα όσον αφορά την πυραντίσταση απονέμονται πάνω-κάτω στην ίδια βάση με τα πρότυπα προστασίας από διάρρηξη. Στη χώρα μας υπάρχουν 2 κλάσεις πυραντίστασης για χρηματοκιβώτια, δηλαδή το EN 15659 και το EN 1047-1. Τα μοντέλα με πυραντίσταση σύμφωνα με το EN 1047-1 προστατεύουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό είναι συνήθως μεταξύ 1 και 2 ωρών. Είναι επίσης πιο ανθεκτικά στις επιπτώσεις της φωτιάς, αντέχοντας ακόμη και σε πτώση από 3 ορόφους και σε θέρμανση έως 1090 βαθμούς C. Όσον αφορά τα χρηματοκιβώτια που βασίζονται στο πρότυπο EN 15659, μπορούν να αντέξουν για μικρότερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 30 λεπτών και 1 ώρας, οπότε δεν προσφέρουν υψηλή προστασία από τη φωτιά. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι οποιοδήποτε χρηματοκιβώτιο εξακολουθεί να αποτελεί καλύτερη λύση για τη φύλαξη τιμαλφών από ένα κανονικό ντουλάπι, ιδίως σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πού χρησιμοποιούνται τα χρηματοκιβώτια πυρκαγιάς;

Τα πυράντοχα χρηματοκιβώτια έχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Είναι χρήσιμα σε ιδιωτικές κατοικίες, διαμερίσματα, καταστήματα, δικηγορικά γραφεία, τράπεζες, συμβολαιογραφεία, γραφεία, ιατρεία ή εταιρείες. Προστατεύουν όλα τα αποθηκευμένα αγαθά από διάρρηξη και πυρκαγιά. Προστατεύουν, μεταξύ άλλων, μετρητά, πιστοποιητικά, φακέλους εργαζομένων, όπλα, απόρρητα έγγραφα, συναλλαγματικές, ηλεκτρονικά μέσα, οικογενειακά κειμήλια και πολλά άλλα.

Πόσο κοστίζει ένα πυρίμαχο χρηματοκιβώτιο;

Το κόστος αγοράς ενός τέτοιου χρηματοκιβωτίου εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη είναι, φυσικά, το μέγεθος του χρηματοκιβωτίου. Η κατηγορία αντοχής, ο τύπος κλειδαριάς και το χρονικό διάστημα που το χρηματοκιβώτιο παρέχει αποτελεσματική προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς επηρεάζουν επίσης την τιμή. Οι διαφορές στην τιμή είναι σημαντικές, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο από μόλις 1.400 PLN έως και 10.000 PLN. Πολλά εξαρτώνται από τις ατομικές ανάγκες.

Τα πυρίμαχα χρηματοκιβώτια παρέχουν μεγάλη προστασία, όχι μόνο από τις φλόγες μιας πυρκαγιάς, αλλά και από την κλοπή. Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα διαφόρων μεγεθών, τιμών και που παρέχουν διαφορετικό μήκος προστασίας από τις φλόγες και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.