Jak wygląda optymalny zestaw do kitesurfingu?

Jak wygląda optymalny zestaw do kitesurfingu?

- διαφήμιση -

Το kitesurfing δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να ταξιδεύεις στο νερό με μια σανίδα εξοπλισμένη με χαρταετό. Αν και το άθλημα έχει πολλά κοινά με το windsurfing, τεχνικά μοιάζει περισσότερο με το snowboarding, καθώς κατευθύνει τη σανίδα πάνω από την άκρη και όχι επίπεδα. Το ιδανικό νερό για kitesurfing είναι το νερό που πληροί τις ακόλουθες συνθήκες: ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος στην ξηρά για απογείωση και προσγείωση, χωρίς ψηλά εμπόδια κατά μήκος της ακτής, αμμώδης βυθός και σταθερός άνεμος – 15 έως 25 κόμβοι.

Βασικός εξοπλισμός στο kitesurfing

  • χαρταετός – ένας χαρταετός που σας επιτρέπει να πηδάτε από το νερό και σας επιτρέπει να πηδάτε ψηλά.
  • σανίδα – σας επιτρέπει να παραμείνετε στο νερό.
  • τραπέζιο – σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τη λεγόμενη μπάρα, η οποία είναι υπεύθυνη για την οδήγηση του χαρταετού.
  • αφρός – το κοστούμι που λειτουργεί ως θερμομόνωση.

Πώς πρέπει να μοιάζει η σωστή στολή;

Οι αρχάριοι θα πρέπει να έχουν ένα κράνος με ειδικό σχήμα για να διευκολύνεται η εύρεση και ο έλεγχος του χαρταετού. Ένα γιλέκο δεν είναι χρήσιμο μόνο για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Όπου η δεξαμενή είναι βαθιά, αξίζει να το φοράτε. Τα παπούτσια συνήθως δεν χρησιμοποιούνται, καθώς εμποδίζουν τα πόδια να τοποθετηθούν σωστά στη σανίδα. Σε περιοχές με κοραλλιογενείς υφάλους χρησιμοποιούνται παπούτσια με χοντρές σόλες, καθώς τα αφρώδη φθείρονται στην πρώτη επαφή με τα κοφτερά κοράλλια. Ορισμένοι χρησιμοποιούν επίσης ειδικά καπέλα με κλιπ στο πηγούνι ή γυαλιά ηλίου σχεδιασμένα για θαλάσσια σπορ.

Τι είδους χαρταετός θα είναι κατάλληλος;

Εάν μόλις αρχίζετε το kitesurfing, θα πρέπει να αναζητήσετε εξοπλισμό φιλικό, ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Η γκάμα μπορεί να περιοριστεί σε αυτές τις 3 ομάδες – freeride, wave, lightwind ή υβριδικό. Έχουν σχεδιασμό 3 σωλήνων που διευκολύνει την ανύψωση από το νερό, έχουν μεγάλο εύρος ανέμου και είναι φιλικά προς τον χρήστη. Για όσους είναι αρχάριοι στο kitesurfing, τα μεγάλα σχέδια 5 σωλήνων ή οι τυπικοί freestyle χαρταετοί δεν συνιστώνται, καθώς δεν βοηθούν καθόλου και μάλιστα επιβραδύνουν την πρόοδό μας.

Ποια σανίδα θα είναι η κατάλληλη;

Το μέγεθος της σανίδας εξαρτάται από το επίπεδο δεξιοτήτων/το στυλ κολύμβησης και το βάρος μας. Οι αρχάριοι/εκπαιδευόμενοι χρησιμοποιούν μεγαλύτερες σανίδες, επειδή η επιφάνειά τους (μήκος και πλάτος) επιτρέπει την ευκολότερη ισορροπία κατά την κολύμβηση, και η μακρύτερη άκρη διευκολύνει το χτύπημα έξω από το νερό και βοηθάει στην κολύμβηση. Καθώς προοδεύουμε, μειώνουμε το μέγεθος της σανίδας σε ένα μέγεθος που μας βολεύει. Σε μια σανίδα, όπως και σε έναν χαρταετό, έχουμε διαφορετικούς τύπους και εδώ αναφερόμαστε κυρίως σε: freeride, freestyle, wakestyle. Η αρχή της επιλογής είναι η ίδια όπως και με τους χαρταετούς, δηλαδή επιλέγουμε τα υλικά ανάλογα με τις ικανότητες και τα γούστα μας, χωρίς να παλεύουμε με αυτά που δεν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε και που θα εμποδίσουν την εξέλιξή μας.

Πότε να αγοράσετε εξοπλισμό για kitesurfing;

Η πρώτη αγορά εξοπλισμού kitesurfing θα πρέπει να προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια ή μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Η αγορά εξοπλισμού πριν από το μάθημα συχνά καταλήγει σε λάθος αγορά. Υπάρχουν διαθέσιμοι διαφορετικοί τύποι, μεγέθη και σχήματα αξεσουάρ. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού, να συμβουλευτείτε τους εκπαιδευτές σας και να ρωτήσετε τι αξίζει να αγοράσετε και τι σας προτείνουν.

Ποιος μπορεί να εξασκηθεί στο kitesurfing;

Σχεδόν όλοι μπορούν να εξασκηθούν στο kitesurfing. Είναι γρήγορο και σχετικά εύκολο να το μάθετε. Από τα ακραία αθλήματα, είναι στην πραγματικότητα το πιο εύκολο και το λιγότερο επιβλαβές. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο βασικός κινητικός συντονισμός και η ικανότητα κολύμβησης. Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν από την ηλικία των 10 ετών. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το σωματικό βάρος, τη συγκέντρωση και τον κινητικό συντονισμό. Επίσης, δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για την αποτροπή της εκπαίδευσης στο kitesurfing.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.