Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα πλαίσια αλουμινίου για πίνακες ζωγραφικής και πού να τα αγοράσετε;

Jak wybrać najlepsze ramy aluminiowe do obrazów i gdzie je kupić?

Jak wybrać najlepsze ramy aluminiowe do obrazów i gdzie je kupić?

- διαφήμιση -

Ένα από τα πιο δημοφιλή και σύγχρονα υλικά για κορνίζες είναι το αλουμίνιο. Οι λάτρεις των κομψών, κλασικών εσωτερικών χώρων, αλλά και οι υποστηρικτές του μινιμαλισμού είναι πρόθυμοι να το χρησιμοποιήσουν. Οι απλές, κομψές κορνίζες αλουμινίου είναι ένας στιβαρός αλλά διακριτικός τρόπος πλαισίωσης εικόνων. Οι κορνίζες αλουμινίου μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ τους, τόσο ως προς το πλάτος της κορνίζας όσο και ως προς το χρώμα. Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτά;

Πλαίσια αλουμινίου – πλεονεκτήματα

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αντοχή στις βλαβερές περιβαλλοντικές επιδράσεις. Δεν επηρεάζεται από τις διαφορές θερμοκρασίας, δεν σκουριάζει και δεν φοβάται κανένα παράσιτο. Επιπλέον, αξίζει να θυμάστε ότι το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια κατά τη διαδικασία. Κουφώματα αλουμινίου τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ελαφριά και στιβαρά – σπάνια παραμορφώνονται αν πέσουν, μετακινούνται εύκολα και είναι βολικά στην εγκατάσταση. Συντηρούνται εύκολα καθαρά – απλά σκουπίστε τις άκρες τους με ένα υγρό πανί.

Οικορνίζες αλουμινίου συνιστώνται ιδιαίτερα αν έχετε να κορνιζάρετε ένα έργο τέχνης μεγάλου μεγέθους – η ελαφριά κατασκευή της κορνίζας διευκολύνει την τοποθέτηση βαριών πινάκων στον τοίχο. Η ελαφριά κατασκευή είναι πιο σταθερή.

Τύποι πλαισίων αλουμινίου

Οικορνίζες αλουμινίου δεν έχουν διακόσμηση, είναι απλές, λεπτές και κομψές. Ωστόσο, σίγουρα διαφέρουν ως προς την ποιότητα. Από πού να αγοράσετε κορνίζες εικόνων αλουμινίου, ώστε να μας εξυπηρετούν χωρίς σφάλματα για πολλά χρόνια; Αξίζει να επισκεφθείτε τη γκαλερί των κορνιζών στη Βαρσοβία ή το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Η εταιρεία ασχολείται με την κορνίζα εικόνων και τις εργασίες γυαλιού από το 1951. – Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, έχει επιτύχει το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών. Οι ειδικοί που απασχολούνται στη Galeria Ram έχουν δημιουργήσει μοναδικά, εξαιρετικά ανθεκτικά προφίλ πλαισίων αλουμινίου που δεν διατίθενται σε κανένα άλλο κατάστημα πλαισίωσης εικόνων.

Οι τύποι πλαισίων αλουμινίου που προσφέρει αυτή η εταιρεία με έδρα τη Βαρσοβία μπορούν να χωριστούν σε:

  • Είναι ιδανικές για την πλαισίωση έργων τέχνης που τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους (π.χ. αίθουσα αναμονής, γραφείο, γραφείο, γραφείο εργασίας, εστιατόριο) ή σε σύγχρονα διαμερίσματα, τα οποία δίνουν έμφαση στην απλότητα και τον μινιμαλισμό,
  • Κορνίζες ALU G-profile – η άκρη τους είναι λεπτότερη από ό,τι στην περίπτωση των κορνιζών ALU P-profile, αλλά είναι εξίσου συμπαγείς- θα λειτουργήσουν καλά σε κάθε είδους εσωτερικό χώρο, ακόμη και σε αστικούς τυπικούς χώρους, όπως τα μπάνια ή οι κουζίνες.

Η Galeria Ram προσφέρει κουφώματα αλουμινίου σε μαύρο, λευκό, ασημί, χρυσό και μπρούντζινο χρώμα. Ωστόσο, ο κατασκευαστής προσφέρει τη δυνατότητα να παραγγείλετε ένα πλαίσιο σε οποιοδήποτε χρώμα διατίθεται στην παλέτα RAL. Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε αν προτιμάμε ανοδιωμένα ή βαμμένα με πούδρα πλαίσια.

Κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου – τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε

Τα κουφώματα αλουμινίου που προσφέρει η Gallery Frames διαθέτουν τρεις τύπους μετώπων για να διαλέξετε:

  • γυαλί (float glass),
  • απλό πλεξιγκλάς (άχρωμο),
  • αντιανακλαστικό πλεξιγκλάς (ένα ειδικά προετοιμασμένο υλικό, το οποίο εμποδίζει την αντανάκλαση του φωτός και προστατεύει την εικόνα από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας).

Το πίσω μέρος της κορνίζας αποτελείται από πλάκα HDF 3 mm. Κάθε προϊόν διαθέτει ειδικούς συνδέσμους για την ενίσχυση των βραχιόνων της κορνίζας και ένα ιδιόκτητο ελατήριο πίεσης. Επιπλέον, οι κορνίζες είναι εξοπλισμένες με μια μικρή ή μεγάλη κρεμάστρα, που επιτρέπει την τοποθέτηση της εικόνας στον τοίχο. Οι κορνίζες διατίθενται σε τυποποιημένα μεγέθη – από το μικρότερο 10 x 15 cm έως το μεγαλύτερο 70 x 100 cm. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε κορνίζες αλουμινίου στα μέτρα σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Πώς μπορώ να επιλέξω ένα πλαίσιο για έναν πίνακα;

Τα έργα τέχνης προσδίδουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στους εσωτερικούς χώρους. Αξίζει να θυμάστε ότι το χρώμα της κορνίζας ταιριάζει κυρίως με το χρώμα του πίνακα. Η αντίθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση μονόχρωμων έργων (στην περίπτωση αυτή επιλέγεται συχνά το κόκκινο χρώμα). Το χρώμα της κορνίζας εξαρτάται επίσης από το θέμα του πίνακα – τα πορτραίτα, για παράδειγμα, πλαισιώνονται σε σκούρες κορνίζες, ενώ τα ζωηρά έργα τέχνης, από την άλλη πλευρά, μπορούν να τοποθετηθούν σε χρωματιστές ή λευκές κορνίζες. Η κορνίζα πρέπει να είναι στο χρώμα που υπάρχει σε μικρή ποσότητα στον πίνακα. Μια απλή κορνίζα από αλουμίνιο σε κατάλληλα επιλεγμένη χρωματική σύνθεση είναι η σωστή επιλογή για να αναδείξει αυτό που αντιπροσωπεύει το έργο τέχνης. Αυτό είναι ιδανικό για την πρωτοποριακή τέχνη και τις ενδιαφέρουσες εκτυπώσεις, αλλά θα λειτουργήσει επίσης καλά για την παραδοσιακή ζωγραφική.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.