Πώς να μετακινηθείτε στην Αθήνα πιο αποτελεσματικά;

- διαφήμιση -

Μετρό:

Skybridge προς το σταθμό του μετρό. Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από τους αυτόματους πωλητές ή από την καμπίνα του πληρώματος. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 6 € για απλή μετάβαση ή 10 € για μετ’ επιστροφής με έκπτωση για παιδιά και ηλικιωμένους. Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Λεωφορείο:

Υπάρχει σταθμός λεωφορείων μεταξύ των εξόδων 4 και 5. Πάρτε το λεωφορείο X95 προς το κέντρο της πόλης και το X97 προς το λιμάνι του Πειραιά. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ με εκπτώσεις για ηλικιωμένους και παιδιά. Τα λεωφορεία λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στο σταθμό ή στο λεωφορείο.

Ταξί:

Έξω από την πύλη εξόδου 3 θα βρείτε πολλά ταξί. Θα βρείτε επίσης οδηγούς που ψάχνουν για δουλειά στον τερματικό σταθμό ή μπορείτε να συναντήσετε εδώ τον οδηγό που έχετε κανονίσει. Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης θα πρέπει να κοστίζει περίπου 35 ευρώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και 50 ευρώ τη νύχτα. Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με το ναύλο πριν φύγετε ή και ελέγξτε ότι το ταξίμετρο λειτουργεί.

Μεταφορές στο κέντρο της Αθήνας:

Το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου είναι επίπεδο και όλα τα κύρια αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια το ένα από το άλλο. Υπάρχει δημόσιο τραμ που εξυπηρετεί το κέντρο και κατεβαίνει στα παραλιακά προάστια, ενώ το μετρό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετακινηθείτε αποτελεσματικά και φτηνά.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε την Αθήνα, ειδικά για αρχάριους, είναι με το κόκκινο λεωφορείο Hop-On-Hop-off.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.