- διαφήμιση -

Μετακινήσεις στην Πάρο

Είναι καλή ιδέα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Πάρο, ακόμη και για μια ή δύο ημέρες. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία με λεωφορείο που είναι αρκετά αξιόπιστη, αλλά ένα αυτοκίνητο θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε τα πολλά κρυμμένα στολίδια γύρω από το νησί: παραλίες, όρμους, σπηλιές, ερείπια και ακόμη και κάποια χωριά στα οποία δεν φτάνει το λεωφορείο.

Η οδήγηση στην Πάρο είναι αρκετά εύκολη. Δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες, ελάχιστη κίνηση και μόνο μερικά στενά δρομάκια που πρέπει να αντιμετωπίσετε, τα οποία μπορείτε να αποφύγετε αν θέλετε.

Λόγω του μεγέθους και του σχήματος του νησιού, μπορείτε να κάνετε ένα γύρο ολόκληρου του νησιού σε περίπου 6 ώρες, κάνοντας ένα υπέροχο ταξίδι με πολλά υπέροχα μέρη για να σταματήσετε στη διαδρομή.

Μας αρέσει να ξεκινάμε από τους λόφους και να περιπλανιόμαστε στον Κωστό, τις Λεύκες και τη Μάρπησσα, μετά να πάμε για καφέ ή σνακ στο Πίσω Λιβάδι και μετά για μπάνιο στην Τρυπητή.

Μεσημεριανό γεύμα στην Αλυκή και ίσως άλλο ένα μπάνιο στον Φάραγκα. Στάση για ψώνια και αξιοθέατα στην Παροικιά γύρω από τον Κριό για περισσότερο κολύμπι, ποτό ή χαλάρωση.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.