Jak zadbać o ogród w lipcu?

Jak zadbać o ogród w lipcu?

- διαφήμιση -

Ο Ιούλιος είναι η εποχή που ο κήπος σας αποκτά όμορφα καλοκαιρινά χρώματα. Αυτός ο πιο ζεστός μήνας του έτους σηματοδοτεί την κορύφωση της ανθοφορίας των λουλουδιών και τα παρτέρια, οι θάμνοι και τα δέντρα αναδεικνύονται με ανυπομονησία. Οι υψηλές θερμοκρασίες σημαίνουν ότι τα φυτά χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να απολαμβάνετε έναν όμορφο κήπο όλο το καλοκαίρι.

Πώς φροντίζετε τον κήπο σας τον Ιούλιο;

Λαχανόκηπος

Οι καιρικές συνθήκες απαιτούν να ποτίζουμε σωστά τον λαχανόκηπο. Τα λαχανικά με ρίζες, τα λαχανικά με χλωρά λαχανικά, τα αγγουράκια και τα φασόλια χρειάζονται ιδιαίτερα άφθονο νερό. Οι καλλιεργητικές εργασίες δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτές που γίνονται τον Ιούνιο. Θυμηθείτε να σκαλίζετε και να ξεχορταριάζετε τακτικά.

Αυτό το μήνα σπέρνουμε μεταξύ άλλων ραπανάκια, κολοκυθάκια, σπανάκι, μαρούλι, καθώς και χειμερινές ποικιλίες αντίδια και βρώσιμα γογγύλια. Μην ξεχάσετε να ξεσπάσετε τους βλαστούς που αναπτύσσονται στις γωνίες των φύλλων της ντομάτας αυτή τη στιγμή. Αυτά τα λαχανικά χρειάζονται άφθονο κάλιο και άζωτο, τα οποία θα πρέπει να παρέχονται με λίπασμα. Χάρη σε αυτό, θα απολαύσετε την εξαιρετική γεύση της σοδειάς σας. Θα πρέπει να τα μαζεύετε στο ίδιο το κοτσάνι, σταματώντας έτσι την ανάπτυξη των στελεχών και επηρεάζοντας την ωρίμανση των υπόλοιπων ντοματών. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια μαργαριταριών από το έδαφος και αφήστε τα να στεγνώσουν, ενώ αυτή είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να μαζέψετε και να στεγνώσετε τα βότανά σας. Εάν έχετε φυτά αγγουριού στον λαχανόκηπό σας, θα πρέπει να τα προσέχετε για το ωίδιο. Αυτή η μυκητολογική ασθένεια προσβάλλει συνήθως τα φύλλα, στα οποία εμφανίζονται ακανόνιστες κηλίδες.

Πώς φροντίζετε τον κήπο σας τον Ιούλιο;
Πώς φροντίζετε τον κήπο σας τον Ιούλιο;

Καλλιέργεια φρούτων

ΟΙούλιος είναι η εποχή για τη συγκομιδή μούρων. Οι σταφίδες αξίζει να κρατηθούν μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να αυξηθεί σημαντικά η περιεκτικότητα των καρπών σε σάκχαρα. Αν τα δέντρα σας είναι φορτωμένα με βαριά φρούτα, καλό είναι να τα στηρίξετε για να αποφύγετε το σπάσιμο των κλαδιών. Να το θυμάστε αυτό για τις μηλιές, τις δαμασκηνιές και τις αχλαδιές. Τα νεαρά δενδρύλλια της πολυαγαπημένης μας φράουλας θα πρέπει να κλαδεύονται αμέσως μόλις ρίξουν τους μίσχους τους, ενώ τα 3ετή δείγματα θα πρέπει να αφαιρούνται εντελώς. Ο Ιούλιος είναι επίσης η εποχή που απολαμβάνουμε τα φραγκοστάφυλα, το ραβέντι και τα κεράσια, για τα οποία τα δέντρα θα πρέπει να κλαδεύονται μόλις τελειώσουν την καρποφορία τους.

Ο καλλωπιστικός κήπος

Τώρα είναι η εποχή για τα εμβόλια τριαντάφυλλων και πασχαλιάς και τα μαραμένα άνθη πρέπει να απομακρυνθούν από όλους τους θάμνους τριανταφυλλιάς. Ο Ιούλιος είναι η τελευταία περίοδος για τη σπορά διετών φυτών, όπως μαργαρίτες, γαρύφαλλα, πανσέδες και μολόχες. Σπείρετε πολυετή φυτά, όπως ορχιδέες, λούπινα και γυψόφυλλες. Μπορείτε επίσης να ποντάρετε σε ετήσια είδη λουλουδιών, π.χ. κατιφέδες, κώνειο και νεμέσια. Καθαρίστε σκαμμένους και αποξηραμένους βολβούς τουλίπας, υάκινθου, νάρκισσου και άλλων ανοιξιάτικων πολυετών φυτών και τοποθετήστε τους σε σκιερό σημείο, π.χ. σε ξύλινα κουτιά.

Αν θέλετε να παρατείνετε την ανθοφορία των εποχιακών φυτών, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τα άνθη. Αυτόν τον μήνα θα ανθίσουν τα κρίνα, οι καμπανούλες, οι μολόχες, η λεβάντα, οι πασχαλιές, τα τριφύλλια και το απολαυστικά αρωματικό μελισσόχορτο. Μεταξύ των θάμνων, θα ανθίσουν τα τριαντάφυλλα, οι ορτανσίες, το ιαπωνικό θυμάρι και τα πετρολούλουδα.

Φροντίζοντας το γκαζόν σας

Μην ξεχνάτε να κουρεύετε τακτικά το γκαζόν σας– χρειάζεται άφθονο πότισμα, ιδίως σε περιόδους ξηρασίας. Αυτό γίνεται καλύτερα νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμο στις διακοπές. Αξιοποιήστε τα κομμένα χόρτα πετώντας τα στο κομπόστ. Απομακρύνετε φυτά όπως μυρτιές, πικραλίδες και μαργαρίτες. Η λίπανση θα εμποδίσει την ανάπτυξη επίμονων ζιζανίων και βρύων.

ΟΙούλιος στον κήπο είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός μήνας. Ευτυχώς, η σκληρή δουλειά ανταμείβεται από τη θέα ενός όμορφου και περιποιημένου φυτικού παραδείσου. Τίποτα δεν μας ευχαριστεί περισσότερο από τη γλύκα των αυτοφυών φρούτων στη μέση του καλοκαιριού, και τα όμορφα λουλούδια που προσελκύουν τα έντομα με το άρωμά τους θα κάνουν κάθε βράδυ που περνάμε στην ύπαιθρο πιο ευχάριστο.

Ελέγξτε επίσης: Σύγκριση πλακιδίων γρανίτη με άλλα υλικά φινιρίσματος

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.