Σμέουρα kcal – ελέγξτε πόσες θερμίδες έχουν 100 γραμμάρια κατεψυγμένων και φρέσκων σμέουρων

Maliny kcal - sprawdź ile kalorii ma 100g malin mrożonych i świeżych

Maliny kcal - sprawdź ile kalorii ma 100g malin mrożonych i świeżych

- διαφήμιση -

Τα σμέουρα δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και φρούτα χαμηλών θερμίδων που αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Αλλά πόσες ακριβώς θερμίδες περιέχουν τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα σμέουρα; Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η θρεπτική αξία των σμέουρων

Τα σμέουρα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, χαλκό και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους φροντίζουν την υγεία και τη σιλουέτα τους.

Φρέσκα έναντι κατεψυγμένων σμέουρων

Παρόλο που τόσο τα φρέσκα όσο και τα κατεψυγμένα σμέουρα έχουν παρόμοιες θρεπτικές αξίες, υπάρχουν ορισμένες διαφορές. Τα κατεψυγμένα φρούτα μπορεί να επηρεάσουν την υφή και τη γεύση τους, αλλά σε γενικές γραμμές διατηρούν τις περισσότερες από τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Επιπλέον, τα κατεψυγμένα σμέουρα είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο, γεγονός που τα καθιστά πρακτική επιλογή για πολλούς ανθρώπους.

Πόσες θερμίδες έχουν τα σμέουρα;

Τα φρέσκα σμέουρα περιέχουν περίπου 52 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Τα κατεψυγμένα σμέουρα, από την άλλη πλευρά, έχουν ελαφρώς περισσότερες θερμίδες, κυρίως λόγω της διαδικασίας κατάψυξης, η οποία μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητα του φρούτου σε νερό. Τα κατεψυγμένα σμέουρα περιέχουν περίπου 57 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση σμέουρων

Τα σμέουρα δεν είναι μόνο ένα γευστικό φρούτο, αλλά είναι επίσης ένας θησαυρός διατροφικής αξίας με πολλά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν μερικά από αυτά: Τα σμέουρα είναι πολύ καλά για την υγεία και την υγεία των ανθρώπων:

Πλήθος θρεπτικών συστατικών

Τα σμέουρα είναι πλούσια σε πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο και βιταμίνη Κ. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το πεπτικό σύστημα, την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Υποστήριξη του καρδιαγγειακού συστήματος

Τα σμέουρα περιέχουν κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, όσο περισσότερο κάλιο καταναλώνετε, τόσο περισσότερο νάτριο χάνετε κατά την ούρηση. Το λιγότερο νάτριο στο σώμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, η οποία οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Υποστήριξη της υγείας του δέρματος και των οστών

Τα σμέουρα παρέχουν στον οργανισμό μεγάλη ποσότητα μαγγανίου, το οποίο είναι γνωστό ότι ωφελεί την υγεία του δέρματος, υποστηρίζει ισχυρά οστά, μειώνει το οξειδωτικό στρες και ρυθμίζει το μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Βοήθεια στον έλεγχο του βάρους

Τα σμέουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες αλλά χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος. Σε σύγκριση με άλλα φρούτα, τα σμέουρα έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες. Η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους, στη βελτίωση της πέψης και στη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ικανοποίηση της επιθυμίας για γλυκά

Αν και το φρούτο είναι φυσικά γλυκό, τα σμέουρα έχουν σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε σύγκριση με άλλα φρούτα. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία για κάτι γλυκό χωρίς να καταναλώνουν υπερβολική ζάχαρη.

Περίληψη

Τα σμέουρα, είτε είναι φρέσκα είτε κατεψυγμένα, είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή κάθε ατόμου που έχει συνείδηση της υγείας του. Είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είτε επιλέξετε φρέσκα είτε κατεψυγμένα σμέουρα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παρέχετε στον οργανισμό σας μια πολύτιμη πηγή ενέργειας.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.