Συκώτι κοτόπουλου kcal – ή πόσες θερμίδες έχει το συκώτι κοτόπουλου; Το ελέγχουμε!

Dieta Keto
Η δίαιτα κέτο – τι είναι; Αποτελέσματα, κανόνες, συνταγές
30 ઓગસ્ટ 2023
Cebula kcal - sprawdzamy kaloryczność cebuli czerwonej, smażonej i duszonej
Κρεμμύδια kcal – εξετάζουμε τη θερμιδική αξία των κόκκινων, τηγανητών και βραστών κρεμμυδιών.
30 ઓગસ્ટ 2023
Εμφάνιση όλων

Συκώτι κοτόπουλου kcal – ή πόσες θερμίδες έχει το συκώτι κοτόπουλου; Το ελέγχουμε!

Wątróbka drobiowa kcal - czyli ile kalorii ma zupa wątróbka drobiowa? Sprawdzamy!

Wątróbka drobiowa kcal - czyli ile kalorii ma zupa wątróbka drobiowa? Sprawdzamy!

- Reklama -

Το συκώτι πουλερικών είναι ένας πραγματικός θησαυρός θρεπτικής αξίας, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες κρύβει αυτό το τρυφερό κρέας; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις θρεπτικές αξίες του συκωτιού πουλερικών.

Τι είναι το συκώτι πουλερικών;

Το συκώτι πουλερικών είναι κρέας που προέρχεται από τα εσωτερικά όργανα πτηνών όπως το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα και η λεπτή του γεύση εκτιμάται από πολλούς καλοφαγάδες.

Διατροφικές αξίες του συκωτιού πουλερικών

Οι διατροφικές αξίες του συκωτιού πουλερικών μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του. Ωστόσο, κατά μέσο όρο, 100 γραμμάρια συκωτιού πουλερικών περιέχουν περίπου 136 kcal. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηγάνισμα του συκωτιού σε λίπος αυξάνει σημαντικά την περιεκτικότητά του σε θερμίδες.

Συστατικά του συκωτιού πουλερικών σε σχέση με τις θερμίδες

Οι περισσότερες από τις θερμίδες στο συκώτι πουλερικών προέρχονται από την πρωτεΐνη, η οποία είναι ένα από τα κύρια συστατικά αυτού του κρέατος. Το συκώτι πουλερικών είναι επίσης πηγή σιδήρου, βιταμίνης Α και πολλών άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, η θερμιδική του αξία είναι σχετικά χαμηλή σε σύγκριση με άλλα είδη κρέατος.

Πώς να προετοιμάσετε το συκώτι πουλερικών με χαμηλές θερμίδες;

Αν θέλετε να απολαύσετε τη γεύση του συκωτιού πουλερικών αλλά σας απασχολεί η θερμιδική του αξία, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε το πιάτο πιο “ελαφρύ”. Για παράδειγμα, μπορείτε να σιγοβράσετε το συκώτι σε νερό αντί να το τηγανίσετε σε λίπος. Η προσθήκη λαχανικών, όπως κρεμμύδια ή πιπεριές, θα σας βοηθήσει επίσης να μειώσετε την περιεκτικότητα του πιάτου σε θερμίδες.

Περίληψη

Το συκώτι πουλερικών είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό κρέας που μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στο μενού σας. Ωστόσο, αξίζει να προσέχετε την περιεκτικότητά του σε θερμίδες, ειδικά αν κάνετε δίαιτα. Επιλέγοντας τα σωστά υλικά και τροποποιώντας τη συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του συκωτιού κοτόπουλου χωρίς να ανησυχείτε για τις υπερβολικές θερμίδες.

- Reklama -

Comments are closed.