Σχεδιάζετε διακοπές στο εξωτερικό; Μην ξεχάσετε την ασφάλειά σας!

Planujesz wakacje za granicą? Nie zapomnij o ubezpieczeniu!

Planujesz wakacje za granicą? Nie zapomnij o ubezpieczeniu!

- διαφήμιση -

Πολλοί κάτοικοι του Βιστούλα σκοπεύουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό. Κατά την προετοιμασία του ταξιδιού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θέματα ασφάλειας. Ο κίνδυνος τυχαίων γεγονότων υπάρχει πάντα και δεν μπορεί να εξαλειφθεί, αλλά αξίζει να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την τσέπη σας από τις οικονομικές τους συνέπειες.

Ιατρικές δαπάνες – το πιο σημαντικό στοιχείο ενός ταξιδιωτικού συμβολαίου

Το υψηλό κόστος της ιατρικής περίθαλψης στο εξωτερικό είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αξίζει να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό συμβόλαιο πριν από τις διακοπές σας στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, μια μονοήμερη παραμονή σε νοσοκομείο στην Ελλάδα κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 750 PLN, ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία περίπου 900 PLN. Φυσικά, το ύψος των εξόδων που προκύπτουν σε σχέση με τη νοσηλεία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά τα σχετικά ποσά δεν είναι ασήμαντα. Συνεπώς, η ασφάλιση ιατρικών εξόδων είναι απαραίτητη. Διαφορετικά, ο ασθενής πρέπει να πληρώσει μόνος του τους λογαριασμούς του νοσοκομείου. Οι ειδικοί της PZU υπογραμμίζουν ότι το ελάχιστο ποσό ασφάλισης για τα έξοδα θεραπείας στην Ευρώπη πρέπει να είναι περίπου 30 000 ευρώ, ενώ εκτός Ευρώπης τουλάχιστον διπλάσιο. Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγξετε προσεκτικά τι προσφέρει ο επιλεγμένος ασφαλιστικός οργανισμός στον τομέα αυτό. Όσον αφορά τα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, η Vistula παρέχει μια ευρεία επιλογή, ώστε ο καθένας να βρει την κατάλληλη ασφαλιστική επιλογή για τον εαυτό του. Σημείωση: είναι πολύ σημαντικό τα ιατρικά έξοδα να περιλαμβάνουν επίσης την ιατρική μεταφορά και τη μεταφορά του θανόντος στην Πολωνία.

Όχι μόνο ιατρικά έξοδα – τι άλλο πρέπει να περιλαμβάνει ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο;

Η κάλυψη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό της αποτελεσματικότητας ενός ταξιδιωτικού συμβολαίου. Εκτός από την ασφάλιση ιατρικών εξόδων για ένα επαρκές ποσό, θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ασφάλιση ατυχημάτων, ασφάλιση προσωπικής ευθύνης και ασφάλιση αποσκευών. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν και άλλα πρόσθετα που μπορούν να προσαρμοστούν στη φύση του ταξιδιού. Οι δημοφιλείς πρόσθετες παροχές περιλαμβάνουν την ασφάλιση ενεργητικών δραστηριοτήτων, η οποία είναι δημοφιλής σε όσους σκοπεύουν να εξασκήσουν διάφορα αθλήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς και την παροχή βοήθειας, την ασφάλιση αθλητικού εξοπλισμού, τις χρόνιες ασθένειες και τη λεγόμενη ρήτρα αλκοόλ, η οποία καλύπτει ζημίες που προκαλούνται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ανεξάρτητα από το ποια πρόσθετα συμβόλαια περιλαμβάνονται σε ένα ταξιδιωτικό συμβόλαιο, το ασφαλισμένο ποσό πρέπει να είναι αρκετά υψηλό ώστε να καλύπτει πλήρως τυχόν ζημίες. Οι περιορισμένες καλύψεις και τα χαμηλά ασφαλιστικά ποσά όχι μόνο μειώνουν την αποτελεσματικότητα του συμβολαίου, αλλά συμβάλλουν και στην πληρωμή απαιτήσεων που δεν είναι πολύ υψηλές.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.