Deski kompozytowe na ogrodzenie – czy warto?

Deski kompozytowe na ogrodzenie – czy warto?/ foto: freepik.com

- διαφήμιση -

Οι ξύλινοι φράχτες γίνονται σιγά σιγά παρελθόν. Παρά τη διαχρονική, μοντέρνα εμφάνισή τους, οι περισσότεροι άνθρωποι παραιτούνται από την κατασκευή ξύλινων περιφράξεων, η τιμή των οποίων συνεχίζει να αυξάνεται, και εκτός αυτού, οι ξύλινες σανίδες είναι ένα υλικό που απαιτεί τακτική φροντίδα και συντήρηση. Τα σύνθετα καταστρώματα είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση για το ξύλο. Θα αντικαταστήσουν τα σύνθετα υλικά το ξύλο; Θα λειτουργήσει η σύνθετη περίφραξη σε κάθε κήπο;

Χαρακτηριστικά των σύνθετων σανίδων

Το πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα των σύνθετων υλικών είναι η ανθεκτικότητά τους. Οι σανίδες περίφραξης WPC διατηρούν άψογη αντοχή σε πολλούς εξωτερικούς παράγοντες σε σύγκριση με το ξύλο. Είναι ανθεκτικές στη βροχή, το χιόνι, τη ζέστη και τα παράσιτα που περιφέρονται στον κήπο μας. Οι σανίδες περίφραξης WPC μπορεί να αποδειχθούν ελαφρώς ακριβότερες από το παραδοσιακό ξύλο, αλλά χάρη στη μερική περιεκτικότητά τους σε πλαστικό, διατηρούν τις ιδιότητές τους για χρόνια και δεν απαιτούν τακτική συντήρηση, ενώ μιμούνται τέλεια το ξύλο. Η τοποθέτηση των σύνθετων καταστρωμάτων διαφέρει ελαφρώς από εκείνη του ξύλου. Η μοναδική αισθητική της εγκατάστασης σημαίνει ότι δεν είναι ορατά τα συνδετικά στοιχεία και σίγουρα κατατάσσονται υψηλότερα από το ξύλο από αυτή την άποψη.

Τύποι σύνθετης περίφραξης

Οι σύνθετες πλάκες WPC κατασκευάζουν όμορφες και αισθητικά ευχάριστες περιφράξεις, οι οποίες είναι αρκετά δημοφιλείς. Οι σανίδες περίφραξης WPC μπορούν να τοποθετηθούν στον κήπο σας με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να ενωθούν οι σύνθετες σανίδες οριζόντια, όπου οι σανίδες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη, με ή χωρίς απόσταση, και ενώνονται με ένα χαλύβδινο ή αλουμινένιο περίγραμμα. Η πλήρης πλήρωση του φράχτη επιτρέπει την απόλυτη ιδιωτικότητα, η οποία είναι ιδιαίτερα επιθυμητή στις πόλεις και γύρω από μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ανθρώπων και σπιτιών. Ο δεύτερος τρόπος είναι η κάθετη τοποθέτηση των σανίδων, ο λεγόμενος τρόπος των αγροτών. Οι σανίδες του φράχτη WPC τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη με την κατάλληλη, κανονική απόσταση και συνδέονται με οριζόντιους συνδέσμους που τοποθετούνται συνήθως στη μέση του ύψους. Αυτή η λύση θυμίζει τον κλασικό αγροτικό φράχτη, ο οποίος δεν περιορίζει την ορατότητα προς τον έξω κόσμο και αναπαράγει περαιτέρω τον ξύλινο.

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε σύνθετες σανίδες για έναν φράχτη;

Οισανίδες φράχτη WPC αποτελούν μια εξαιρετική λύση για όσους θέλουν να τοποθετήσουν έναν φράχτη γύρω από το κτίριό τους χωρίς να ανησυχούν για τη μετέπειτα αποκατάσταση, συντήρηση ή επισκευή του. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι πλάκες φράχτη WPC, αποτελούν επίσης εξαιρετική επιλογή για κτίρια με μοντέρνο και μινιμαλιστικό στυλ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα παραδοσιακά και παλαιότερα κτίρια δεν θα λειτουργήσουν καλά με αυτή την καινοτόμο λύση των πλακών φράχτη WPC. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε. Επιλέγοντας αυτή τη λύση περίφραξης, ωστόσο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι σανίδες WPC θα διαρκέσουν για χρόνια.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.