najnowsze trendy ogrodowe

najnowsze trendy ogrodowe 2022

- διαφήμιση -

Το έτος 2022 δεν είναι ακόμη δεδομένο, αλλά πολλά μπορούν να προβλεφθούν σχετικά με το πώς θα μοιάζουν οι κήποι στο μέλλον, εξετάζοντας τι είναι δημοφιλές σήμερα.Υπάρχουν αρκετές τάσεις κηπουρικής που θα είναι δημοφιλείς το 2022, όπως τα υπερυψωμένα κρεβάτια, η κάθετη κηπουρική και τα εξωτικά φυτά. Αυτές οι τάσεις δεν είναι μοναδικές για το 2022 – υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Αλλά είναι πιθανό να γίνουν ακόμη πιο δημοφιλείς από ό,τι είναι ήδη.

Ένας μοντέρνος κήπος αυτή τη σεζόν

Ο κήπος δεν είναι μόνο ένα μέρος για να χαλαρώσετε, αλλά και ένας χώρος όπου μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί. Αν ενδιαφέρεστε για την οικολογία, θα πρέπει να επιλέξετε φυτά που ανθίζουν όμορφα και δεν απαιτούν εντατικό πότισμα ή λίπανση.

Μια μέθοδος είναι να φυτέψετε φυτά του αγρού. Χαρακτηρίζονται από έντονη ανθοφορία, έτσι ώστε ο κήπος σας να καλύπτεται από ένα υπέροχο χαλί χρωμάτων. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο και, αφού κουρέψετε το γκαζόν σας νωρίς την άνοιξη (πριν από την ανθοφορία), σπείρετε σε αυτό λουλούδια του αγρού. Οι δημοφιλείς ποικιλίες περιλαμβάνουν καλαμποκιές, παπαρούνες, ηλιοτρόπια και πολλές άλλες.

Γκαζόν „χαλί” ή λειβάδι λουλουδιών;

Οι χλοοτάπητες „χαλιών” έχουν γίνει ανάρπαστοι εδώ και πολλά χρόνια. Η αμερικανική τάση της χρήσης διακοσμητικού γρασιδιού για τη διαμόρφωση κήπων και πάρκων γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Πολωνία. Ένα καλοδιατηρημένο γκαζόν είναι όμορφο, αλλά απαιτεί επίσης πολύ χρόνο και προσπάθεια από τον ιδιοκτήτη – πότισμα, συχνό κούρεμα, εφαρμογή λιπασμάτων και προϊόντων καταπολέμησης ζιζανίων.

Γιατί να μην επιλέξετε ένα λειβάδι λουλουδιών αντί για ένα βελούδινο γκαζόν;

Το λιγότερο συχνό κούρεμα θα κάνει το γκαζόν δίπλα στο σπίτι να ξεχειλίσει από χρώμα. Το διακοσμητικό αποτέλεσμα θα πρέπει να συμβαδίζει με την οικολογία – τα φυτά του αγρού δεν απαιτούν εντατικό πότισμα, προστατεύουν το έδαφος από την ξήρανση και παρέχουν επίσης τροφή για έντομα και μικρά ζώα.

Οι τελευταίες τάσεις στον κήπο
Χλοοτάπητας ή λιβάδι λουλουδιών;

Διακοσμητικά χόρτα στον κήπο

Βασικό στοιχείο του βιολογικού και διακοσμητικού κήπου είναι τα λεγόμενα πολυετή διακοσμητικά χόρτα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός χαλιού στο οποίο ανθίζουν τα φυτά του αγρού από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Τι θα λέγατε για τις δικές σας καλλιέργειες;

Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση μεταξύ των ιδιοκτητών κήπων ότι δεν θέλουν να συμβιβαστούν με ετήσια ή χαμηλόχρωμα φυτά.

Η νέα τάση είναι η καλλιέργεια λαχανικών, αρωματικών βοτάνων και λουλουδιών στον κήπο. Πολλοί ιδιοκτήτες κήπων έχουν αποφασίσει να καλλιεργούν ένα μεγάλο μέρος των δικών τους λαχανικών στον κήπο. Οι λαχανόκηποι δημιουργούνται γύρω από τα σπίτια, ενώ οι μικρότεροι κήποι καλλιεργούνται σε παρτέρια ή γλάστρες.

Για τη δημιουργία ενός ελκυστικού λαχανόκηπου συνιστάται ο συνδυασμός συμμετρικών και ασύμμετρων σχημάτων

Οι τελευταίες τάσεις στον κήπο
Τι θα λέγατε να καλλιεργήσετε τις δικές σας καλλιέργειες;

Τάσεις στον κήπο το 2022 – φυσικές επιφάνειες

Η φυσική εμφάνιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους – τόσο στον ίδιο τον κήπο όσο και κατά τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Τα τούβλα και οι πέτρες είναι απλά και εύκολα στην τοποθέτηση υλικά που παρέχουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Τα τούβλα είναι ιδανικά για μονοπάτια και βεράντες. Ταιριάζουν με οποιοδήποτε στυλ διαρρύθμισης, προσδίδοντάς του μια μοναδική γοητεία. Τα βότσαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό πλήρωσης για παρτέρια και λίμνες. Λειτουργούν επίσης καλά σε βεράντες και μονοπάτια. Αξίζει να θυμάστε ότι η επιφάνεια που γεμίζεται με βότσαλα πρέπει να είναι πολύ επίπεδη για να μην τραυματίζεται το δέρμα όταν περπατάτε ξυπόλητοι ή με παντόφλες.

Τάσεις στην κηπουρική το 2022 – κάθετοι κήποι

Οι κάθετοι κήποι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις μεταξύ των νέων. Αν δεν έχετε πολύ χώρο για φυτά στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, είναι η τέλεια λύση για εσάς. Οι κάθετοι κήποι το 2022 θα είναι διακοσμημένοι με διάφορα είδη αναρριχώμενων φυτών. Στο χέρι σας είναι να αποφασίσετε ποια χρώματα θα κυριαρχήσουν – το πράσινο ή τα πολύχρωμα λουλούδια. Αξίζει να θυμάστε ότι ορισμένα αναρριχώμενα φυτά, όπως ο κισσός, χρειάζονται στηρίγματα για να αναπτυχθούν κάθετα και οριζόντια.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.