Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά τον εμβολιασμό;

Czego nie robić po szczepieniu?

Czego nie robić po szczepieniu?

- διαφήμιση -

Ο εμβολιασμός COVID 19 είναι ένα σοβαρό θέμα και είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ποια είναι τα διάφορα σκευάσματα και ποιες παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν. Θα σας πούμε επίσης τι δεν πρέπει να κάνετε μετά τη λήψη του εμβολίου.

Ποιο παρασκεύασμα πρέπει να επιλέξω για τον εμβολιασμό;

Για να λάβετε μια δόση εμβολιασμού, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ηλεκτρονικά ή καλώντας τη γραμμή 989 ή το κέντρο εμβολιασμού. Τα στοιχεία που χρειάζεστε για να εγγραφείτε είναι το PESEL και το όνομά σας. Μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία που σας βολεύει και τον τόπο όπου θέλετε να κάνετε τον εμβολιασμό. Αυτή η τελευταία πτυχή είναι πολύ σημαντική. Αξίζει να ενημερωθείτε εκ των προτέρων για το παρασκεύασμα που θα επιλέξετε. Διαφέρουν μεταξύ τους και ορισμένα δεν προορίζονται για μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. Οι εμβολιασμοί είναι δωρεάν, αλλά αν χρειάζεστε μετρητά, χρησιμοποιήστε μια γρήγορη λύση, όπως ένα μη τραπεζικό δάνειο.

Το εμβόλιο της Pfizer, όπως και το Moderna, είναι προϊόντα που περιέχουν ένα τμήμα mRNA, μια ένωση που περιέχει το γενετικό υλικό ζωντανών οργανισμών και ιών. Η αποτελεσματικότητά τους είναι υψηλή, η οποία ορίζεται σε περίπου 90%. Τα εμβόλια της Pfizer συνιστώνται για τους ηλικιωμένους, τα άτομα άνω των 70 ετών και τα παιδιά άνω των 12 ετών. Και τα δύο σκευάσματα απαιτούν δύο δόσεις, όπως και το προϊόν της AstraZeneca. Πρόκειται για ένα εμβόλιο φορέα, το οποίο χρησιμοποιεί αδρανοποιημένους ιούς που μεταφέρουν μια ανοσοποιητική ουσία. Η αποτελεσματικότητά του περιγράφεται ως περίπου 63-88%. Για το προϊόν της Johnson & Johnson αρκεί μόνο μία δόση. Πρόκειται επίσης για προϊόν φορέα με αποτελεσματικότητα περίπου 66%.

Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά τον εμβολιασμό;

Η λήψη μιας δόσης του εμβολίου μπορεί να προκαλέσει διάφορες ενοχλήσεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο και μυϊκό πόνο, υψηλή θερμοκρασία σώματος, ρίγη, ναυτία και γενική αδυναμία και υπνηλία. Αυτό δεν πρέπει να φοβάστε- είναι η φυσική αντίδραση του οργανισμού στη χορήγηση του σκευάσματος. Επομένως, μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας μετά τον εμβολιασμό. Μπορεί να χρειαστείτε μερικές ημέρες για να ανακάμψετε. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα. Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι η λήψη μιας δόσης δεν παρέχει πλήρη ανοσία. Ως εκ τούτου, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε τη συνάντηση σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.