Φαγητό αργά το βράδυ – συστάσεις, πληροφορίες

Jedzenie późnym wieczorem

Jedzenie późnym wieczorem

- διαφήμιση -

Το να τρώτε αργά το βράδυ μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία. Το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα ύπνου. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξετάσετε αν το να τρώτε αργά το βράδυ είναι καλό για την υγεία σας.

Είναι εντάξει να τρώτε αργά το βράδυ;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά δεν θα πρέπει να το κάνετε. Κορυφαίοι διατροφολόγοι και γιατροί συνιστούν να μην τρώτε αργά το βράδυ, επειδή είναι μία από τις χειρότερες ώρες για το μεταβολισμό σας. Αργά το βράδυ το σώμα σας είναι πιο αργό στην πέψη και τον μεταβολισμό και τείνει να αποθηκεύει λίπος. Το να τρώτε αργά το βράδυ μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την υγεία της καρδιάς σας, καθώς το σώμα σας παράγει περισσότερες ορμόνες ενώ κοιμάστε, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης σας.

Η καλύτερη λύση είναι να περιορίσετε το φαγητό αργά το βράδυ σε μικρά, ελαφριά γεύματα, όπως φρούτα ή λαχανικά. Να θυμάστε ότι το σώμα σας χρειάζεται περίπου έξι έως οκτώ ώρες ύπνου για να αναγεννηθεί και να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα. Επομένως, αν θέλετε να φάτε αργά, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να κοιμηθείτε.

Γιατί να μην τρώτε μετά τις 6 το απόγευμα;

Γιατί να μην τρώτε μετά τις 6μμ; Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ο πιο σημαντικός είναι ότι ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να χωνέψει πλήρως τις τροφές που μένουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και αδύνατοι, αποφύγετε να τρώτε μετά τις 6 μ.μ. Τα βραδινά γεύματα αποτελούν επίσης αιτία αϋπνίας. Το σώμα πρέπει να δουλέψει για να χωνέψει το φαγητό και αυτό διαταράσσει τον ύπνο. Ένας άλλος λόγος για να αποφεύγετε τα βραδινά γεύματα είναι η σύνθεσή τους. Τα περισσότερα πιάτα που ετοιμάζονται για το βραδινό γεύμα είναι λιπαρά και δύσπεπτα. Αυτά είναι πιάτα που δεν συνιστάται να τρώγονται το βράδυ. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το δείπνο, επιλέξτε ελαφριά και διαιτητικά πιάτα, όπως σαλάτες ή γιαούρτια. Να θυμάστε ότι το φαγητό μετά τις 6 το απόγευμα κάνει κακό στην υγεία και τη σιλουέτα σας. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και αποφύγετε τα βραδινά γεύματα.

Είναι ανθυγιεινό να τρώτε μετά τις 21:00;
Είναι ανθυγιεινό να τρώτε μετά τις 9μμ;

Είναι ανθυγιεινό να τρώτε μετά τις 9μμ;

Ορισμένοι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι το φαγητό μετά τις 21 είναι ανθυγιεινό. Ισχυρίζονται ότι όταν τρώμε αργά το βράδυ, το σώμα μας έχει προβλήματα με την πέψη. Επιπλέον, το φαγητό πριν από την ώρα του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία. Άλλοι διατροφολόγοι είναι της άποψης ότι το φαγητό αργά το βράδυ δεν είναι επιβλαβές για την υγεία. Ισχυρίζονται ότι αν τρώμε υγιεινά και λογικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να τρώμε αργά το βράδυ. Ωστόσο, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο.

Αν τρώμε αργά, μπορεί να έχουμε πρόβλημα να κοιμηθούμε. Επιπλέον, το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Συμπερασματικά, το να τρώτε αργά το βράδυ δεν συνιστάται από τους διατροφολόγους. Ωστόσο, αν τρώμε υγιεινά και λογικά, δεν θα πρέπει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Το να τρώμε αργά το βράδυ, από την άλλη πλευρά, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο.

Τι ώρα πρέπει να φάτε το τελευταίο σας γεύμα;

Το τελευταίο σας γεύμα θα πρέπει να καταναλώνεται γύρω στις 6 μ.μ. Αν δεν έχετε φάει για μερικές ώρες, το σώμα σας θα χρειαστεί ενέργεια για την επόμενη μέρα. Να θυμάστε ότι το τελευταίο σας γεύμα πρέπει να είναι εύπεπτο και να μην περιέχει πολλά λιπαρά. Η κατανάλωση του τελευταίου σας γεύματος πολύ αργά μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και σε προβλήματα ύπνου. Έτσι, αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και αδύνατοι, φροντίστε να τρώτε το τελευταίο σας γεύμα πριν από τις 6 το απόγευμα.

Ποιο είναι το παράθυρο διατροφής;

Το διατροφικό παράθυρο είναι η ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά την οποία το σώμα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Είναι ένα σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή το ανθρώπινο σώμα είναι σε θέση να επεξεργαστεί μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα τροφής. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να έχετε το μέγιστο όφελος από τα γεύματά σας, θα πρέπει να τα καταναλώνετε κατά τη διάρκεια αυτού του συγκεκριμένου παραθύρου. Το παράθυρο φαγητού διαρκεί συνήθως από μία ή δύο ώρες μετά την προπόνηση έως ότου το σώμα αρχίσει να προετοιμάζεται για ύπνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μύες είναι σε θέση να απορροφήσουν περισσότερες πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση και την ανάπτυξή τους.

Για να σας διευκολύνει να διατηρήσετε ένα επαρκές διατροφικό παράθυρο, είναι καλή ιδέα να προετοιμάζετε τα γεύματά σας εκ των προτέρων και να τα έχετε πάντα πρόχειρα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε σε fast food ή άλλα ανθυγιεινά τρόφιμα που μπορεί να διαταράξουν την όλη διαδικασία.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.