Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα – είδη, φροντίδα, πληροφορίες

Paprotka (Nephrolepis exaltata)

Paprotka (Nephrolepis exaltata)

- διαφήμιση -


Δεν ξέρετε πώς να καθαρίσετε τον αέρα στο σπίτι σας; Αναρωτιέστε ποια φυτά καθαρισμού του αέρα είναι τα καλύτερα; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές και άλλες ερωτήσεις. Θα μάθετε ποια είδη φυτών που καθαρίζουν τον αέρα είναι τα καλύτερα, πώς να τα φροντίζετε και άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτά.

Φτέρη (Nephrolepis exaltata)

Η φτέρη είναι ένα φυτό που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο από τον αέρα. Η φτέρη είναι εύκολο να αναπτυχθεί και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Η φτέρη (Nephrolepis exaltata) είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που καλλιεργείται εύκολα. Πρόκειται για αναρριχώμενο φυτό με μήκος έως και 2 μέτρα. Τα φύλλα της φτέρης είναι γυαλιστερά, λεπτά και σε σχήμα καρδιάς. Ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Η φτέρη είναι εύκολη στην καλλιέργεια και απαιτεί λίγη προσοχή. Η φτέρη αναπτύσσεται καλύτερα σε μερική σκιά. Το φυτό προτιμά ένα υγρό αλλά καλά στραγγιζόμενο υπόστρωμα. Ποτίστε το τακτικά, αλλά μην το πλημμυρίζετε.

Η φτέρη τείνει να συσσωρεύει υγρασία, γι’ αυτό πρέπει να μεταφυτεύεται συχνά. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στις ασθένειες και τα παράσιτα. Η φτέρη είναι εύκολη στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή. Είναι ιδανικό φυτό για άτομα που μόλις ξεκινούν την κηπουρική.

Φτερωτό λουλούδι (Spathiphyllum)

Το Spathiphyllum είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Το φτερωτό λουλούδι είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.
Το φτερωτό λουλούδι, γνωστό και ως λουλούδι στήλης ή λουλούδι γάμου, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια σε γλάστρες. Αναπτύσσεται σε τροπικά και κεντρικά κλίματα και η φυσική του εμφάνιση είναι στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Τα φτερωτά λουλούδια είναι πολύ εύκολα στην καλλιέργεια και τη λίπανση και είναι ανθεκτικά στις ασθένειες και τα παράσιτα. Τα φτερωτά λουλούδια αναπτύσσονται σε μορφή στήλης ή σφαιρικού σχήματος και φτάνουν σε ύψος από 30 έως 100 εκατοστά.

Φτερωτό λουλούδι (Spathiphyllum)
Φτερωτό λουλούδι (Spathiphyllum)

Αυτά έχουν σκουροπράσινα, γυαλιστερά φύλλα και λευκά, ροζ ή κόκκινα άνθη που ανθίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στα φτερωτά λουλούδια αρέσει ο ζεστός και υγρός αέρας, γι’ αυτό αναπτύσσονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους όπου η θερμοκρασία διατηρείται μεταξύ 18-24°C. Πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο φως, αλλά δεν πρέπει να εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως.

Το υπόστρωμα για τα φτερωτά πρέπει να είναι διαπερατό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Τα έτοιμα μίγματα τύρφης και αργίλου είναι τα καλύτερα για αυτό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χώμα κήπου που έχει αναμιχθεί με άμμο και τύρφη. Ποτίζετε τακτικά τα φτερωτά φυτά, ώστε το υπόστρωμα να είναι συνεχώς υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. Συνιστάται επίσης να καθαρίζετε τακτικά τα φυτά από τη σκόνη και τα φύλλα που μπορεί να συσσωρεύονται στην επιφάνειά τους.

Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

Η Sansevieria είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Η Sansewieria είναι εύκολη στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Η Sansewieria είναι ένα φυτό σε γλάστρα που ανήκει στην οικογένεια των κάκτων. Κατάγεται από την Αφρική, και συγκεκριμένα από το βόρειο τμήμα της Αφρικής. Είναι πολύ ανθεκτικό και εύκολο στην καλλιέργεια. Η sansevieria είναι ένα φυτό που απαιτεί λίγη προσοχή και είναι ιδανικό για άτομα που έχουν λίγο χρόνο για να φροντίζουν τα φυτά.

Η σανσεβιέρια έχει μακριά, στενά φύλλα που μπορεί να φτάσουν σε μήκος τα 3 μέτρα. Τα φύλλα είναι πολύ λεπτά και έχουν επίπεδο σχήμα. Στα φύλλα υπάρχουν λευκές ή κίτρινες λωρίδες. Η Sansevieria είναι ένα φυτό που αγαπάει πολύ τη θερμότητα και το φως. Ως εκ τούτου, αναπτύσσεται καλύτερα σε περιοχές με φωτεινή ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Η Sansevieria είναι πολύ εύκολη στην καλλιέργεια. Το φυτό αρέσκεται σε ελαφρώς όξινα και ξηρά εδάφη. Το πότισμα πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο και το φυτό πρέπει να ποτίζεται μόνο όταν το έδαφος είναι εντελώς στεγνό.

Sansevieria (Sansevieria trifasciata)
Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

Στη Sansevieria δεν αρέσει το υπερβολικό πότισμα και η υπερβολική υγρασία. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να ποτίζετε το φυτό μία φορά την εβδομάδα ή δύο φορές το μήνα. Η sansevieria είναι ένα φυτό που πολύ σπάνια μεταφυτεύεται. Ωστόσο, αν θέλετε το φυτό να αναπτυχθεί, θα πρέπει να μεταφυτεύεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η sansevieria δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε έδαφος. Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ και διαπερατό. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες, αλλά και σε κήπους. Ωστόσο, αν θέλετε το φυτό να αναπτυχθεί, θα πρέπει να μεταφυτεύεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η Sansevieria δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε έδαφος. Το χώμα πρέπει να είναι ελαφρύ και διαπερατό. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες, αλλά και σε κήπους. Η sansevieria είναι ένα φυτό που του αρέσει πολύ η ζεστασιά και το φως.

Ως εκ τούτου, αναπτύσσεται καλύτερα σε περιοχές με φωτεινή ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Η Sansewieria είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί. Το φυτό αρέσκεται σε ελαφρώς όξινα και ξηρά εδάφη. Το πότισμα πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο και το φυτό πρέπει να ποτίζεται μόνο όταν το έδαφος είναι εντελώς στεγνό. Στη Sansevieria δεν αρέσει η υπερβολική διαβροχή και η υπερβολική υγρασία. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να ποτίζετε το φυτό μία φορά την εβδομάδα ή δύο φορές το μήνα. Η Sansewieria έχει μακριά, στενά φύλλα που μπορεί να φτάσουν σε μήκος τα 3 μέτρα. Τα φύλλα είναι πολύ λεπτά και έχουν επίπεδο σχήμα. Στα φύλλα υπάρχουν λευκές ή κίτρινες λωρίδες. Η Sansevieria είναι ένα φυτό που αγαπάει πολύ τη θερμότητα και το φως. Ως εκ τούτου, αναπτύσσεται καλύτερα σε περιοχές με φωτεινή ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Η Sansewieria είναι πολύ ανθεκτική και εύκολη στην καλλιέργεια. Η Sansewieria είναι ένα φυτό που δεν απαιτεί πολλή προσοχή και είναι ιδανικό για άτομα που έχουν λίγο χρόνο για να φροντίζουν τα φυτά.

Rhapis excelsa

Το Rhapis excelsa είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Το Rhapis excelsa είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Η ψηλή ράπισσα (Rhapis excelsa) ονομάζεται επίσης φοίνικας του ζητιάνου και οι νευρώσεις της μοιάζουν με τριαντάφυλλα. Κατάγεται από περιοχές της Ασίας, όπου αναπτύσσεται σε δάση κωνοφόρων σε υψόμετρο έως περίπου 2.000 m. Είναι θαμνώδες φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 3 m. Τα φύλλα είναι ελλειπτικά ή αυγοειδή και τα λευκά ή ροζ άνθη σχηματίζονται στο τέλος της ταξιανθίας. Ο καρπός είναι ένα σφαιρικό καρύδι.

Κοινό σμέουρο (Rhapis excelsa)
Η ψηλή ράπις (Rhapis excelsa)

Το Rhapis excelsa καλλιεργείται για το διακοσμητικό φύλλωμα και τα άνθη του. Αναπτύσσεται αρκετά αργά και ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Μάιο. Είναι ένα εύκολο φυτό στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Του αρέσει η ζεστή και ηλιόλουστη θέση, αλλά μπορεί επίσης να ανεχθεί τη μερική σκιά. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, διαπερατό και μέτρια υγρό. Κατά τη διάρκεια ξηρασίας, το φυτό πρέπει να ποτίζεται συχνά. Το Rapis hauteus είναι μελιτώδες φυτό και οι καρποί του είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνη C. Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα φυτά στην Κίνα, όπου θεωρείται σύμβολο καλής τύχης και μακροζωίας.

Dracaena marginata (Dracaena marginata)

Η κροσσωτήδρακαένα είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Η κροσσωτή δρακαΐνα είναι εύκολη στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

„Η κροσσωτή δρακαΐνα (Dracaena marginata) είναι ένα ασυνήθιστο φυτό γλάστρας που είναι εύκολο στην καλλιέργεια και εύκολο στη συντήρηση. Είναι ένα εξαιρετικό φυτό για όσους είναι αρχάριοι στην καλλιέργεια φυτών γλάστρας. Η 'Fringed Dracaena’ είναι εύκολη στη φροντίδα και επίσης φαίνεται όμορφη. Η „Fringed Dracaena” έχει μακριά, στενά φύλλα που μπορούν να φτάσουν έως και 1,5 m σε μήκος. Αυτά τα φύλλα έχουν φλέβες και σκούρο πράσινο χρώμα. Υπάρχει ένα λεπτό κόκκινο περίγραμμα γύρω από τις άκρες των φύλλων της „Fringed Dracaena”.

Dracaena marginata (Dracaena marginata)
Dracaena με κρόσσια (Dracaena marginata)

Αυτό το φυτό είναι εύκολο στην καλλιέργεια και ανθεκτικό στις ασθένειες και τα παράσιτα. Η 'Fringed dracaena’ αναπτύσσεται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους σε καλά φωτισμένους χώρους, αλλά χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Αυτό το φυτό αγαπά τη ζεστασιά και την υγρασία, γι’ αυτό είναι καλύτερο να το ποτίζετε τακτικά και να διατηρείτε την υγρασία στο δωμάτιο υψηλή. Το 'Fringed dracaena’ είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Κοινός κισσός (Hedera helix)

Ο κοινός κισσός είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Ο κοινός κισσός είναι εύκολος στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Κοινός κισσός (Hedera helix)
Κοινός κισσός (Hedera helix)

Ο κοινός κισσός (Hedera helix) είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα σε όλα τα κλίματα. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αναρριχώμενα φυτά που μπορεί κανείς να βρει σε κήπους και πάρκα. Ο κοινός κισσός μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 20 μέτρα και έχει πολύ παχιά, πράσινα φύλλα. Είναι ένα φυτό που είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή. Ο κοινός κισσός χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση τοίχων, φρακτών και άλλων περιφράξεων. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως φυτό κάλυψης.

Epipremnum goldenis (Epipremnum aureum)

Το Epipremnum aureum είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Το Epipremnum goldenis είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Epipremnum aureum (Epipremnum aureum)
Epipremnum goldenis (Epipremnum aureum)


Το Epipremnum goldenis ή Epipremnum aureum είναι ένα δημοφιλές φυτό γλάστρας που είναι εύκολο στην καλλιέργεια. Συχνά επιλέγεται για τα όμορφα χρυσά φύλλα του. Το Epipremnum aureum είναι αναρριχώμενο φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και τα 3 μέτρα. Του αρέσουν τα ζεστά και υγρά κλίματα, οπότε αναπτύσσεται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχουν αυτές οι συνθήκες. Η καλλιέργεια του Epipremnum goldenis είναι πολύ απλή. Το φυτό θέλει γόνιμο, διαπερατό έδαφος και άπλετο φως. Θα πρέπει να ποτίζεται τακτικά, ώστε το χώμα να είναι ελαφρώς υγρό, αλλά όχι υγρό.

Το Epipremnum goldenis είναι ένα φυτό πολύ ανθεκτικό στις ασθένειες και τα παράσιτα, οπότε είναι ιδανικό για άτομα που μόλις ξεκινούν με φυτά σε γλάστρες. Το Golden Epipremnum είναι ιδανικό φυτό για ένα δωμάτιο με ζεστές και υγρές συνθήκες. Εύκολο στην καλλιέργεια, ανθεκτικό στις ασθένειες και τα παράσιτα, μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 3 μέτρα. Τα όμορφα χρυσά φύλλα του το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά γλάστρας.

Αλεπουδίτσα του Sternberg (Chlorophytum comosum)

Η αλεξανδρινή αλεξανδριά του Sternberg είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Η αλεπουδίτσα του Sternberg είναι εύκολη στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Μάρανση του Sternberg (Chlorophytum comosum)
Αλεπουδίτσα του Sternberg (Chlorophytum comosum)

Η αλεπουδίτσα του Sternberg (Chlorophytum comosum) είναι ένα πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των χόρτων. Είναι ενδημικό της νότιας και κεντρικής Αφρικής. Είναι ένα δημοφιλές φυτό γλάστρας που είναι εύκολο στην καλλιέργεια και προσελκύει την προσοχή για το διακοσμητικό του φύλλωμα. Το ποώδες γρασίδι του Sternberg έχει όρθια, λεπτά και μακριά φύλλα που μπορεί να φτάσουν σε μήκος έως και 1,5 m. Τα φύλλα είναι ανοιχτοπράσινα και έχουν λευκές ή κίτρινες λωρίδες. Το φυτό σχηματίζει μεγάλα ριζώματα που μπορεί να φτάσουν σε διάμετρο έως και 30 cm. Το ποώδες φυτό Sternberg ανθίζει μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.

Τα άνθη είναι λευκά ή κίτρινα και συγκεντρώνονται σε αιχμές. Το Sternberg’s Zielista είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι ένα εξαιρετικό φυτό γλάστρας που είναι ανθεκτικό στις ασθένειες και τα παράσιτα. Το Sternberg’s Zielista αναπτύσσεται καλύτερα σε μερική σκιά ή ήλιο. Της αρέσει το υγρό και γόνιμο έδαφος. Συνιστάται να ποτίζετε το φυτό 2-3 φορές την εβδομάδα. Η Ζελίστα Sternberg είναι ένα μελισσόχορτο και αποτελεί ένα εξαιρετικό διακοσμητικό φυτό για κήπους.

Μπεγόνια (Begonia semperflorens)

Η μπεγκόνια είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Η μπεγκόνια είναι εύκολη στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Η Begonia semperflorens, κοινώς γνωστή ως μπιγκόνια, είναι ένα πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια Asteraceae. Κατάγεται από τη Βραζιλία, όπου αναπτύσσεται σε τροπικά δάση. Πρόκειται για φυτό με επίπεδη, θαμνώδη συνήθεια, που φτάνει σε ύψος περίπου 30 cm. Τα φύλλα του είναι στρογγυλά και τα άνθη του είναι ροζ ή κόκκινα.

Μπεγόνια (Begonia semperflorens)
Μπεγόνια (Begonia semperflorens)

Η Begonia semperflorens είναι ένα φυτό εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Αναπτύσσεται καλύτερα στην ημισκιά ή στον ήλιο με διαλείψεις σκιάς. Της αρέσει το πλούσιο σε χούμο και γόνιμο έδαφος, αλλά συνηθίζει σε διαφορετικές εδαφικές συνθήκες. Είναι ανθεκτικό φυτό, οπότε μπορεί να καλλιεργηθεί και σε χειμερινούς κήπους. Η Begonia semperflorens καλλιεργείται συχνά ως φυτό γλάστρας. Φαίνεται όμορφη σε δοχεία σε βεράντες και μπαλκόνια. Μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε βραχόκηπους και ιαπωνικούς κήπους. Είναι εξαιρετικά διακοσμητική και εύκολη στην καλλιέργειά της, γι’ αυτό και είναι πολύ δημοφιλής στους κηπουρούς.

Aglaonema (Aglaonema Schott)

Το Aglaonema είναι ένα λουλούδι που είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του αέρα. Είναι σε θέση να απομακρύνει ρύπους όπως το διοξείδιο του άνθρακα και η φορμαλδεΰδη από τον αέρα. Το Aglaonema είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί πολλή προσοχή.

Το Aglaonema είναι ένα γένος φυτού σε γλάστρα που ανήκει στην οικογένεια Araceae. Καλλιεργείται συνήθως ως φυτό γλάστρας λόγω της εύκολης συντήρησης και της διακοσμητικής του εμφάνισης. Το φυτό είναι ενδημικό στις τροπικές περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Ασίας. Το Aglaonema έχει μακριά, λογχοειδή φύλλα με χρώμα που κυμαίνεται από πράσινο έως σκούρο πράσινο και μερικές φορές ακόμη και μωβ. Το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος από 30 έως 100 εκατοστά. Το Aglaonema ανθίζει συχνά, αλλά τα άνθη είναι μικρά και όχι τόσο διακοσμητικά όσο τα φύλλα.

Aglaonema (Aglaonema Schott)
Aglaonema (Aglaonema Schott)

Το Aglaonema είναι εύκολο στη συντήρηση και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Του αρέσει ο φωτεινός αλλά διάχυτος φωτισμός, αλλά μπορεί να ανεχτεί τις σκιερές συνθήκες. Προτιμά γόνιμο, διαπερατό έδαφος και δεν του αρέσει η υπερβολική ξήρανση. Ποτίστε το φυτό όταν το χώμα στη γλάστρα είναι ελαφρώς υγρό. Αποφεύγετε να πλημμυρίζετε το φυτό, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Το Aglaonema είναι εύκολο στην καλλιέργεια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι ένα εξαιρετικό φυτό γλάστρας για άτομα που μόλις ξεκινούν με τα φυτά.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.