Χοιρινή μπριζόλα kcal – ή πόσες θερμίδες έχει μια χοιρινή μπριζόλα; Ελέγχουμε!

Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι kcal – πόσες θερμίδες έχει μια κουταλιά της σούπας λάδι; Ελέγχουμε!
22 ઓગસ્ટ 2023
Μια φέτα ψωμί kcal, ή πόσες θερμίδες περιέχει μια φέτα ψωμί; Ελέγξτε!
23 ઓગસ્ટ 2023
Εμφάνιση όλων

Χοιρινή μπριζόλα kcal – ή πόσες θερμίδες έχει μια χοιρινή μπριζόλα; Ελέγχουμε!

- Reklama -

Τα χοιρινά παϊδάκια είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα πολλών Πολωνών. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες σας παρέχει αυτό το νόστιμο κομμάτι κρέατος; Δείτε τι ανακαλύψαμε!

Διαφορετικές μέθοδοι παρασκευής και θερμίδες

Η θερμιδική αξία μιας χοιρινής μπριζόλας εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής της. Μια παναρισμένη χοιρινή μπριζόλα έχει περίπου 316 kcal ανά 100 γραμμάρια. Αν λάβουμε υπόψη ότι μια μέση χοιρινή μπριζόλα ζυγίζει περίπου 140g, μας παρέχει περίπου 442 kcal. Ωστόσο, αξίζει να λάβουμε υπόψη μας ότι η περιεκτικότητα σε θερμίδες μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την επικάλυψη που χρησιμοποιείται, το λίπος που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα και το πάχος της μπριζόλας.

Θρεπτικά συστατικά στις χοιρινές μπριζόλες

Μια χοιρινή μπριζόλα δεν έχει να κάνει μόνο με τις θερμίδες. Αποτελεί επίσης πηγή πρωτεϊνών, λίπους και υδατανθράκων. Για παράδειγμα, σε 100 γραμμάρια παναρισμένης χοιρινής μπριζόλας περιέχονται περίπου 14,8 γραμμάρια πρωτεΐνης, 23,8 γραμμάρια λίπους και 12,0 γραμμάρια υδατανθράκων.

Σύγκριση με άλλα τρόφιμα

Πολλοί άνθρωποι, όταν φροντίζουν για μια υγιεινή διατροφή, αναρωτιούνται πώς συγκρίνεται η χοιρινή μπριζόλα με άλλα δημοφιλή τρόφιμα. Ακολουθούν ορισμένες συγκρίσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή κατά τη σύνθεση του γεύματός σας:

  • Χοιρινή μπριζόλαέναντι κοτόπουλου στα κάρβουνα: 100 γραμμάρια κοτόπουλου στα κάρβουνα παρέχουν περίπου 165 kcal, γεγονός που το καθιστά λιγότερο θερμιδογόνο από μια χοιρινή μπριζόλα. Το κοτόπουλο είναι επίσης πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες και έχει λιγότερα λιπαρά.
  • Χοιρινή μπριζόλα έναντι τηγανητού ψαριού: Κατά μέσο όρο, 100 γραμμάρια τηγανητού ψαριού παρέχουν περίπου 232 kcal. Παρόλο που τα ψάρια θεωρούνται συνήθως πιο υγιεινή επιλογή, το τηγάνισμα αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες. Παρ’ όλα αυτά, τα ψάρια παρέχουν πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
  • Χοιρινές μπριζόλες έναντι σπαγγέτι μπολονέζ: Τα 100 γραμμάρια σπαγγέτι μπολονέζ έχουν περίπου 132 kcal. Αν και αυτό είναι χαμηλότερο σε θερμίδες από μια χοιρινή μπριζόλα, αξίζει να θυμάστε ότι οι μερίδες ζυμαρικών τείνουν να είναι μεγαλύτερες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τη συνολική θερμιδική αξία του γεύματος.
  • Χοιρινήμπριζόλα vs πίτσα: Το θερμιδικό περιεχόμενο της πίτσας εξαρτάται από τα συστατικά της, αλλά κατά μέσο όρο ένα κομμάτι πίτσα (περίπου 100 γρ.) παρέχει μεταξύ 200 και 300 kcal. Παρόλο που η πίτσα μπορεί να έχει λιγότερες θερμίδες από μια χοιρινή μπριζόλα, συχνά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά.

Περίληψη

Η χοιρινή μπριζόλα είναι ένα νόστιμο πιάτο που παρέχει στον οργανισμό σας μεγάλη θρεπτική αξία. Ωστόσο, αξίζει να έχετε κατά νου τη θερμιδική του αξία και να το τρώτε με μέτρο, ειδικά αν προσέχετε το βάρος σας. Όταν επιλέγετε χοιρινές μπριζόλες για δείπνο, αξίζει επίσης να δίνετε προσοχή στα πρόσθετα, τα οποία μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την περιεκτικότητα σε θερμίδες ολόκληρου του γεύματος.

- Reklama -

Comments are closed.