Arowana – το πιο ακριβό ψάρι ενυδρείου στον κόσμο

Arowana- najdroższa rybka akwariowa na świecie

Arowana- najdroższa rybka akwariowa na świecie

- διαφήμιση -

Η ασιατική Arowana είναι το πιο ακριβό ψάρι ενυδρείου στον κόσμο. Πρόκειται για ένα τροπικό ψάρι του γλυκού νερού του οποίου το φυσικό περιβάλλον είναι η Νοτιοανατολική Ασία και η Ινδονησία. Στο φυσικό του περιβάλλον μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και 90 εκατοστά, αν και σε αιχμαλωσία σπάνια φτάνει αυτό το μέγεθος. Τα Arowana είναι μια οικογένεια μεγάλων, αρπακτικών ψαριών του γλυκού νερού. Κατοικούν στη Νότια Αμερική και τη νότια Ασία. Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι το Osteoglossum bicirrhosum (ασιατική αροβάνα) και το Osteoglossum ferreira (ασημένια αροβάνα). Είναι υποχρεωτικοί θηρευτές που τρέφονται με ζωντανά θηράματα. Τρέφονται με ψάρια, αμφίβια, έντομα και μικρά καρκινοειδή. Τα θηλυκά γεννούν αυγά που γονιμοποιούνται από τα αρσενικά.

Οι προνύμφες εκκολάπτονται 28-31 ημέρες μετά την ωοτοκία. Η αροβάνα αναπτύσσεται πολύ αργά και φτάνει στη σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία 2 ή 3 ετών (4-5 cm). Μπορεί να ζήσει περίπου 5-12 χρόνια στη φύση και έως και 20 χρόνια σε αιχμαλωσία. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το μεγάλο ψάρι με το ράμφος στο στόμα φέρνει καλή τύχη αν το κρατήσετε στο σπίτι. Εξάλλου, είναι όμορφα και μεγάλα και μόνο τέτοια μπορούν να ζήσουν όσο εμείς. Και παρόλο που η ασιατική αροβάνα έχει γίνει πρόσφατα ένα από τα πιο ακριβά ψάρια ενυδρείου στον κόσμο (μια ασιατική αροβάνα με το όνομα Jose πουλήθηκε πρόσφατα για 300.000 δολάρια!) Η αροουάνα είναι ένα προστατευόμενο είδος που έχει κυνηγηθεί μέχρι εξαφάνισης. Δεν μπορεί να πιαστεί στη φύση και η αναπαραγωγή του είναι περίπλοκη. Επομένως, αν θέλουμε αροουάνα στα ενυδρεία μας, πρέπει να την προμηθευτούμε από ανθρώπους που ήταν αρκετά έξυπνοι ώστε να δημιουργήσουν τέτοιες αποικίες πριν απαγορευτούν. Η αροβάνα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο ψάρι που σκορπά μια αύρα μυστηρίου και ευημερίας γύρω της. Με ρίγες που θυμίζουν λέπια τίγρης και λέπια αρχαίων πολεμιστών, αυτό το ψάρι φέρνει καλή τύχη σε όποιον το κατέχει.

Arowana - το πιο ακριβό ψάρι ενυδρείου στον κόσμο
Arowana – το πιο ακριβό ψάρι ενυδρείου στον κόσμο

Αυτό το ψάρι είναι ένα από τα πιο ακριβά ζώα στον κόσμο, όχι πολύ φθηνότερο από μια λευκή τίγρη ή ένα πάντα. Και ξέρετε πού μπορείτε να το αγοράσετε; Μόνο στη μαύρη αγορά! Το ψάρι κοστίζει περίπου 300.000 δολάρια. Αγοράζεται από πλούσιους συλλέκτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά για κάτι πολύτιμο. Τρελός κόσμος, έτσι δεν είναι; Το ασιατικό arowana ή αλλιώς δράκοψαράκι είναι το πιο ακριβό ψάρι ενυδρείου στον κόσμο λόγω του μεγέθους και της εμφάνισής του. Πιστεύεται επίσης ότι διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις. Αυτό το μυθικό ψάρι πιστεύεται ότι φέρνει τύχη, χρήματα και ευημερία. Όπως και ο χάρτινος δράκος σε ένα ραβδί στην κινεζική κουλτούρα, πιστεύεται ότι προστατεύει από τις ασθένειες, φέρνει κάθε κακοτυχία και εξασφαλίζει την ευτυχία και την αρμονία. Η ασιατική αροβάνα είναι ένα τροπικό ψάρι του γλυκού νερού. Μεγαλώνει σε μήκος πάνω από ένα πόδι και μπορεί να ζήσει πάνω από 20 χρόνια. Είναι επίσης γνωστό ως ψάρι δράκος στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας και σε ορισμένους πολιτισμούς τρώγεται ως σύμβολο ευημερίας, υγείας και ευτυχίας. Λόγω του καθεστώτος του ως απειλούμενου είδους, το διεθνές εμπόριο αυτού του ζώου ρυθμίζεται αυστηρά. Ως αποτέλεσμα, έχει γίνει ένα δημοφιλές κατοικίδιο για πλούσιους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για σπάνια ενυδρεία.

Arowana - ένα ασυνήθιστο ψάρι
Arowana – ένα ασυνήθιστο ψάρι

Arowana – ένα ασυνήθιστο ψάρι

Η αροβάνα είναι ένα από τα πιο περιζήτητα είδη ψαριών. Ανάμεσα στους λάτρεις των ενυδρείων, μερικές φορές αναφέρεται ως „ψάρι δράκος” λόγω του μακριού, φολιδωτού σώματός του και συχνά θεωρείται σημάδι καλής τύχης και ευημερίας. Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα από αυτά τα σπάνια ψάρια, προσέξτε – η εισαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη δεν είναι νόμιμη, οπότε μπορεί να αγοραστεί μόνο στο εμπόριο της μαύρης αγοράς.Είτε είστε λάτρης των ψαριών είτε όχι, το arowana είναι ένα τόσο ασυνήθιστο ψάρι που απλά πρέπει να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό. Η αροουάνα είναι μέλος της οικογένειας των οστεογλωσσοειδών (Osteoglossidae) και είναι γνωστή για τις ικανότητές της στο άλμα. Είναι αυτές οι ικανότητες που κάνουν την αροβάνα να αναφέρεται συνήθως ως „ψάρι δράκος”, καθώς μπορεί να πηδάει από το νερό σε εκπληκτικά ύψη και να αρπάζει έντομα στον αέρα. Για το λόγο αυτό, οι Κινέζοι έδωσαν στο δράκοψαράκι ένα άλλο όνομα – „πίθηκος του νερού”. Στην Κίνα, το Arowana είναι γνωστό ως το χρυσό ψάρι δράκος, λόγω των χρυσών πινελιών στα λέπια του, που θυμίζουν χρυσές ράβδους από την αρχαιότητα.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.