Hygge – doskonały styl życia?

Hygge – doskonały styl życia?

- διαφήμιση -

Η Σκανδιναβία, και ειδικότερα η Δανία, έχει γίνει διάσημη στην Πολωνία για τον ιδιαίτερο αλλά συναρπαστικό τρόπο ζωής των κατοίκων της. Στη Δανία, αυτός ο τρόπος ζωής ονομάζεται hygge, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει άνεση και ευκολία. Οι Σκανδιναβοί θεωρούνται στερεοτυπικά λιγομίλητοι, ντροπαλοί, δυσκολεύονται να συνδεθούν με τους άλλους και είναι μάλλον ψυχροί, ιδίως σε σύγκριση με τους κατοίκους της νότιας Ευρώπης. Το Hygge υπονοεί τη χαρά και την ικανοποίηση με τα υπάρχοντα αγαθά του καθενός – δεν έχει καμία σχέση με την απόκτηση χρημάτων και την κατανάλωση. Σύμφωνα με τους Σκανδιναβούς, η βάση της ευτυχίας είναι η ισορροπία μεταξύ των διαφόρων στοιχείων της ζωής. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε μια καλή και σταθερή διάθεση που δεν εξαρτάται από την επιτυχία στη δουλειά ή την κατάσταση του τραπεζικού λογαριασμού. Οι Δανοί πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε τα μικρά πράγματα και τις σύντομες στιγμές ευτυχίας – όχι απλώς να τα απολαμβάνουμε, αλλά να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε στην καθημερινή ζωή. Η μόδα του hygge έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και έχει βρει το δρόμο της και στην Πολωνία. Αξίζει να ενδιαφερθούμε για αυτόν τον τρόπο ζωής, επειδή οι Πολωνοί δυστυχώς στερούνται ισορροπίας και ηρεμίας, καθώς και μέτρου στην επιδίωξη της επιτυχίας.

Νορβηγία – η τέλεια χώρα

Η Νορβηγία είναι μια πανέμορφη χώρα που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Ευρώπης. Εκτείνεται για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα. Η Νορβηγία είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και ως εκ τούτου προσελκύει μετανάστες από όλο τον κόσμο. Τα φιόρδ και τα τοπία της Νορβηγίας, με τη σειρά τους, προσελκύουν τουρίστες που αναζητούν ακραίες συγκινήσεις και υπέροχη θέα. Η νορβηγική κοινωνία είναι γνωστή για την υψηλή κουλτούρα κοινωνικής συνύπαρξης – δεν θα συναντήσετε τρελούς οδηγούς που προσπαθούν να προσπεράσουν άλλα αυτοκίνητα με κάθε κόστος. Η Νορβηγία είναι μια εξαιρετικά ασφαλής χώρα όσον αφορά τα ποσοστά εγκληματικότητας. Η Νορβηγία, όπως και η υπόλοιπη Σκανδιναβία, προσελκύει τους τουρίστες με τον συναρπαστικό πολιτισμό της και τον χαλαρό, ανέμελο τρόπο ζωής της, τον οποίο οι Δανοί αποκαλούν hygge. Το hygge αφορά τη διατήρηση της ισορροπίας σε όλους τους τομείς της ζωής, με πυρήνα τη χαρά και την ικανοποίηση. Όσοι ενδιαφέρονται για τη Νορβηγία μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με αυτήν σε πολυάριθμες ταξιδιωτικές πύλες και πύλες lifestyle.

Διαβάστε περισσότερα: Hygge – ένα απλό κλειδί για την ευτυχία

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.