Wingflower – τι αξίζει να γνωρίζετε γι’ αυτό;

Skrzydłokwiat (Spathiphyllum)

Skrzydłokwiat (Spathiphyllum)

- διαφήμιση -

Σε ποιον δεν αρέσουν τα λουλούδια; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος άνθρωπος, γιατί τα περβάζια στο σπίτι μας είναι στρωμένα με όμορφα λουλούδια. Τα δωμάτια του διαμερίσματος γίνονται πιο ζεστά και έτσι όμορφα διακοσμημένα. Αλλά έχει ακούσει κανείς σας για το αλογοουρά; Ή μήπως έχετε ένα στο διαμέρισμά σας, αλλά δεν ξέρετε πραγματικά πώς να το φροντίσετε; Θα προσπαθήσω να σας δώσω μια μικρή εικόνα για αυτό το φυτό.

Φτερωτό λουλούδι, ένα όμορφο λουλούδι για το σπίτι μας

Το φτερωτό λουλούδι είναι ένα φυτό γλάστρας που χαρακτηρίζεται από τα γυαλιστερά, έντονα πράσινα φύλλα του και τα όμορφα λευκά λουλούδια του, τα οποία μοιάζουν με φτερά. Από εκεί προέρχεται και το πολωνικό του όνομα. Αν ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες για τη σωστή φροντίδα αυτού του υπέροχου φυτού, μπορούμε να απολαμβάνουμε τα λουλούδια του συνεχώς, ακόμη και για αρκετούς μήνες το χρόνο. Η πικροδάφνη έχει πολλά θετικά πλεονεκτήματα, ένα από τα οποία είναι ότι έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα από όλες τις τοξικές ουσίες, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στο διαμέρισμά μας.

Wingflower - τι αξίζει να γνωρίζετε γι' αυτό;
Τι αξίζει να γνωρίζουμε για την αλογοουρά;

Το φτερωτό αγριοκούνελοαρέσκεται στην υγρασία, όχι μόνο στο συστηματικό πότισμα, αλλά και στο ράντισμα, ειδικά το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, για να διατηρηθεί επαρκής υγρασία, συνιστάται η διατήρηση της γλάστρας πάνω σε βότσαλα και σε ένα δίσκο με νερό. Το καλοκαίρι, καλό είναι να ποτίζετε το φυτό από 2-3 φορές την εβδομάδα, ενώ το χειμώνα μειώστε σε 1-2 φορές. Επίσης, μια σημαντική αγωγή που πρέπει να ακολουθείται είναι η λίπανση. Το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της εντατικής φάσης ανθοφορίας, καλό είναι να τροφοδοτούμε το φυτό μας κάθε δεκαπενθήμερο προσθέτοντας υγρό λίπασμα στο νερό. Επίσης, είναι απαραίτητο να σκουπίζουμε τα φύλλα του φυτού αλογοουρά από τη σκόνη, αν θέλουμε έναν σωστό καθαρισμό του αέρα. Αφαιρούμε μόνο τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη από το φυτό μας, καθώς δεν χρειάζεται κλάδεμα. Επίσης, δεν του αρέσει το άμεσο, έντονο ηλιακό φως ή το ρεύμα. Η βέλτιστη θερμοκρασία που χρειάζεται το καλοκαίρι είναι μεταξύ 18-21 βαθμών και το χειμώνα γύρω στους 16-18 βαθμούς.

Ποια είναι η σωστή φροντίδα για την αλογοουρά;

Η αλογοουρά έχει αρκετές απαιτήσεις και, αν τις τηρήσουμε, το φυτό θα μας το ανταποδώσει με όμορφα, μακρόβια άνθη που θα δείχνουν υπέροχα οπουδήποτε στο διαμέρισμά μας, ειδικά σε ένα περβάζι ή ένα τραπέζι. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ένα νεαρό φυτό πρέπει να μεταφυτεύεται κάθε χρόνο, κατά προτίμηση τον Απρίλιο. Για να γίνει αυτό, το φυτό μας πρέπει να αφαιρεθεί από τη γλάστρα του και στη συνέχεια να καθαριστεί από κάθε παλιό υπόστρωμα. Με αυτή την ευκαιρία, είναι επίσης δυνατό να πολλαπλασιάσουμε το φυτό μας. Το νέο δενδρύλλιο μπορεί στη συνέχεια να δοθεί σε ένα αγαπημένο πρόσωπο ως δώρο. Επομένως, πρέπει να κόψουμε τα φυτά με ένα κοφτερό μαχαίρι και στη συνέχεια να διαχωρίσουμε το υπέργειο τμήμα του φυτού. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα νέα φυτά σε γόνιμο χώμα, διατηρώντας τις γλάστρες σε σκιερό μέρος στους 21 βαθμούς μέχρι να εμφανιστούν τα νέα φύλλα. Υπάρχουν επίσης αρκετές ποικιλίες αυτού του υπέροχου λουλουδιού σε γλάστρα, οι οποίες διαφέρουν τόσο στο χρώμα όσο και στο φύλλωμα. Έτσι, ο καθένας θα μπορέσει να επιλέξει το κατάλληλο δείγμα για τον εαυτό του, ακόμη και όταν έχει λίγο χώρο στο διαμέρισμά του.

Επομένως, αν αναζητάτε ένα κατάλληλο φυτό για το σπίτι σας, ίσως η αλογοουρά να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και να σας χαρίσει έτσι μια όμορφη διακόσμηση που μπορείτε να απολαύσετε θαυμάζοντας την. Είναι, επίσης, μια πολύ καλή επιλογή να αγοράσετε ένα τέτοιο φυτό ως δώρο για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, π.χ. για την ονομαστική του εορτή. Ίσως, λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτούμε να αγοράσουμε αυτό το φυτό, το οποίο απολαμβάνει πολύ τη συντροφιά άλλων λουλουδιών και σίγουρα θα νιώθει όμορφα στην παρέα τους.

Dimitrios Xanthos
Dimitrios Xanthos
Είμαι ο Δημήτριος Ξανθός, επικεφαλής συντάκτης του portal troktiko.eu. Η αγάπη μου για την ποικιλομορφία της ζωής με οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που αναδεικνύει την ομορφιά του κόσμου μέσα από διαφορετικές προοπτικές - από την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της γης που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Έχω ένα πάθος για τη σκανδιναβική αισθητική και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εμπνεύσει μια απλούστερη, πιο ουσιαστική ζωή. Πιστεύω στη δύναμη της κοινότητας και στο να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου, γι' αυτό και στο troktiko.eu φιλοξενούμε φωνές από όλο τον κόσμο που έχουν κάτι σημαντικό να μας πουν. Η εξερεύνηση του αγνώστου και η αποτύπωση της ομορφιάς του κόσμου μέσα από τα λόγια και τις εικόνες είναι η αποστολή μου.
- διαφήμιση -

Komentarze są wyłączone.